vineri, 21 aprilie 2017

Fosta Casa Radio, o investitie abandonata de aproape 30 de ani!

Ce ti-e si cu banii publici...

Pe vremea lui Ceausescu s-a investit aici pentru a deveni Muzeul National de Istorie al Republicii Socialiste Romania (sau Muzeul Partidului Comunist Roman dupa alte surse), dupa care, dupa 1989, cica s-au stopat investitiile "megalomane" ale "dictatorului".

Intre timp s-au gasit bani publici pentru alte investitii mult mai megalomane: retrocedari frauduloase, autostrada fictiva "Bechtel", Catedrala Bantuirii Neamului...

Tot intre timp cladirea a trecut de la Ministerul Culturii la Radioteleviziunea romana, apoi guvernul a vrut sa faca impreuna cu investitori turci un mall si un hotel (pana in 2005), iar dupa alt timp omul de afaceri Mordechay Zisser ar fi trebuit sa dezvolte un proiect imobiliar de aproape 1.000.000.000 de euro (chiar 2 miliarde dupa alte surse) pe o suprafata de 60 de hectare!

Pana in zilele noastre s-a sectionat doar zona centrala a cladirii, impartindu-se vechea cladire in doua. In rest, nimic. Dupa cum se vede, este mult mai usor sa demolezi decat sa construiesti.

Este un bun exemplu de taxe platite aiurea de contribuabili, de taxe de care s-a ales in mod evident praful. Cat de bogat este de fapt statul roman, daca isi permite sa risipeasca banii contribuabililor cu atata nonsalanta! Este evident ca nu s-a dorit valorificarea acestui spatiu partial construit.

Nu ar fi mai normal sa se reduca taxele cu 50% si sa creasca eficienta statului? Sigur ca ar fi normal, dar vrea cineva sa impuna starea de normalitate in Romania? Evident ca nu.

In lumina acestei situatii, evident ca traim intr-o democratie sclavagista! Unii platesc taxe, altii isi bat joc de ele. Totul se intampla pe fata; cei de la putere nu vor sa se schimbe nimic (ar fi pacat, din punctul lor de vedere!), cei care nu au puterea nu pot sa schimbe nimic.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu