Am remarcat existenta acestui "institut" dupa ce am vazut placuta identificatoare, plasata sub cea a... Ministerului Justitiei.
Nici nu stiam ca exista asa ceva. M-am cam amuzat in sinea mea, intrebandu-ma cam ce poate cerceta si dezvolta acest "institut". Care or fi cele mai notabile realizari ale "institutului"?
A. Probabil, ca "institutul" elaboreaza strategii pentru convins lumea sa strabata Romania in lung si in lat ca sa nu vada mai nimic interesant din punct de vedere turistic, in ciuda inexistentei infrastructurii corespunzatoare secolului 21.
Probabil ca pe teritoriul Romaniei predomina turismul subdezvoltarii: ca turist de la oras te duci intr-o pustie (eventual iti rupi masina personala), te uiti la niste cocioabe si la noroaie, daca ai noroc mai vezi niste oameni care refuza sa aiba de-a face cu progresul, dupa care te incarci cu energie pozitiva...
Pentru mine, ca bucurestean, turismul ca fenomen organizat la un nivel rezonabil in epoca postdecembrista inseamna Valea Prahovei si litoralul Marii Negre (bineinteles ca si acestea au o gramada de lipsuri). Nu ca n-am vazut mai mult decat atat, mai ales in timpul regimului comunist. M-am interesat in zilele noastre, de exemplu, de statiuni ca Borsec si Herculane, si am auzit numai de naspa. Asa ca refuz aventuri dezamagitoare in necunoscut cand strainatatea este mult mai ofertanta, mai sigura, uneori chiar mai ieftina.
B. Sau poate ca "institutul" elaboreaza strategii de convins lumea ca nu esti roman adevarat daca nu ai parte de cat mai multe toxiinfecti alimentare.
Se pare ca s-a deschis sezonul 2017 al toxiinfectiilor alimentare. Iata ce ne "invata" sursele:
1. 26.Mai.2017: "DSP Neamț: 18 persoane internate la spital cu toxiinfecție alimentară" (sursa: http://www.stiri-neamt.ro/dsp-neamt-18-persoane-internate-la-spital-cu-toxiinfectie-alimentara/);
2. 29.Mai.2017: "Mai multe persoane internate cu TOXIINFECȚIE alimentară la Alba Iulia. Mirii şi naşii au ajuns și ei la spital. Sală de nunți închisă temporar" (sursa: http://alba24.ro/foto-video-zeci-de-persoane-au-ajuns-la-spital-dupa-o-nunta-desfasurata-in-weekend-la-alba-iulia-suspiciune-de-toxiinfectie-alimentara-571856.html);
3. 29.Mai.2017: "Zeci de elevi şi profesori [din Gura Humorului] la spital cu toxiinfecţie alimentară, după petrecerea de banchet" (sursa: https://www.realitatea.net/40-de-elevi-si-profesori-la-spital-cu-toxiinfectie-alimentara-dupa-petrecerea-de-banchet_2068260.html);
4. 18.Iunie.2017: "Zeci de copii-fotbaliști, toxiinfecție alimentară pe Litoral" (sursa: http://evz.ro/copii-fotbalisti-toxiinfectie.html).
Dupa cum se vede, Romania pare debordanta din punct de vedere al sigurantei alimentare (nu am pretentia ca am epuizat subiectul: a mai aparut, de exemplu, pe 20.Mai.2017, pe sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/pui-expirat-din-2011-pus-la-vanzare-727932, o stire cu pui expirat din 2011, comercializat in 2017!!!). O avea vreo parere "institutul" despre aceasta situatie? O fi cercetat adanc? In orice caz, stiinta toxiinfectiei alimentare pare tot mai dezvoltata in Romania.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu