Straniu ce s-a intamplat in interiorul PSD.
Dupa ce "protestele" agresive s-au fasait (la fel ca intotdeauna), Ecaterina Andronescu a raspuns chemarii din mesajul lui Iohannis de a se dezice de Dragnea si de guvern.
Astfel, intr-o scrisoare deschisa catre colegii din PSD (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/ecaterina-andronescu-cere-retragerea-lui-liviu-dragnea-de-la-sefia-psd-primele-reactii-din-partid-se-pune-in-slujba-adversarilor-frustrare-sau-incapacitate-de-a-percepe-corect-realitatea-17421208), Andronescu a cerut doua lucruri: lui Dragnea sa renunte la sefia partidului si crearea unui nou guvern, de "super profesionisti", ca pe vremea lui Vacaroiu, Nastase sau Ponta.
Mai aiuristica decat ideea in sine este justificarea ideii prin faptul ca Vacaroiu, Nastase si Ponta ar fi fost "super profesionisti".
Vacaroiu a fost prim ministru intre 1992 si 1996, pe vremea inflatiei galopante, dezindustrializarii Romaniei, pseudo privatizarii, saracirii masive a populatiei si exterminarii masive a locurilor de munca.
Adrian Nastase (cu mandat de prim ministru intre 2000 si 2004) este primul prim ministru condamnat in Romania. A primit o condamnare in dosarul "Trofeul calitatii" si o condamnare, alaturi de sotia sa, in dosarul "Zambaccian". As spune ca pe vremea lui Nastase coruptia era proverbiala.
Ponta, un apropiat al lui Nastase, a generat controverse legate de pregatirea sa profesionala atunci cand a indicat in biografia sa un master la Catania (ulterior a sters din biografie acest master); a fost acuzat de plagiat chiar la lucrarea cu care a obtinut titlul de doctor in drept (indrumatorul stiintific al lucrarii a fost chiar Adrian Nastase); ulterior a renuntat la titlul de doctor in drept.
Acestia sunt "super profesionistii" lui Andronescu?
Sa ne amintim de dosarul "Microsoft" (achizitie de licente de sisteme de operare la preturi supraevaluate), care atins-o si pe madam Andronescu, chiar daca nu au fost inca urmari in justitie pentru ea. In dosarul "Microsoft" au fost condamnati doar intermediarii si Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010. Pentru ceilalti ministri implicati in dosar se fac inca cercetari pana in zilele noastre. Faptele din dosar au inceput in 2004; acum suntem in 2018!
Asa ca "super profesionismul" invocat de Andronescu este o gluma extrem de proasta.
In privinta guvernului actual, in ciuda unor stangacii si gafe evidente ale unor membri ai acestuia, nu mi se pare un guvern mai rau decat altele. Sa nu uitam ca acuzatii de coruptie in jurul membrilor acestui guvern nu prea exista, asa ca deja e un progres... Asa cum s-a mai spus, Guvernul nu este oricum de capul lui, ci realizeaza programul de guvernare al PSD.
Cred ca, pana sa fie dat jos acest guvern, ar trebui sa existe deja propuneri si argumente solide pentru altii mai buni. Astfel, s-ar genera doar o criza politica si instabilitate in Romania.
In concluzie, demersul Ecaterinei Andronescu este incredibil si aparent fara sens.
Kępkowiec białawy (Lyophyllum connatum)
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu