Suntem bombardati zilnic cu stiri panicarde pe tema 'brasoavei'.
Mai apare cate un roman contaminat, mai fug unii din carantina, mai auzim ca niste 'virusati' au parasit locul impropriu de cazare (fara apa calda si caldura!).
Auzim ca unii nu erau infectati cu 'brasoava', deci stirile erau false.
Cert este ca in Romania inca nu a murit nimeni din asta.
In alte parti sa spune insa ca au murit. Dar nu prea stie daca au murit din cauza 'brasoavei', din cauza tratamentului impropriu, din cauza tratamentului cu placebo sau medicamente false (in scopul obtinerii de cat mai multe victime si al inspaimantarii planetei), din cauza afectiunilor medicale preexistente sau, pur si simplu, pentru ca le-a venit vremea.
Unii se lasa dominati de panica si isterie.
Altii trateaza problema cu indiferenta si sictir.
Una peste alta, ne-am obisnuit cu medicina "moderna", creatoare de boli in laborator sau prin mijloacele de dezinformare in masa, in scopul raspandirii panicii si incertitudinii, vinderii masive de medicamente si vaccinarii masive obligatorii pentru nimic.
Candva, oameni pasionati erau preocupati sa vindece bolile existente pe planeta. Si chiar reuseau.
In zilele noastre, de cand cu nanotehnologia, simplul cetatean nu mai are controlul propriei vieti. Poate fi manipulat chimic fara voia lui si fara sa se poata opune.
Tot in zilele noastre, de cand cu "ingineria" genetica, virusii par sa fie mari specialisti in mutatii genetice si in tulpini modificate. Ceea ce natura si evolutia realiza in milioane de ani poate fi 'contrafacut' de virusi in cateva zile.
Iar mascaricii incravatati ai planetei, care nu sunt in stare sa rezolve saracia si foametea de pe planeta, dau senzatia ca le pasa de simplii cetateni, aparand cu falsa seriozitate la televizor si declarand nimic pe tema 'brasoavei', facand sa explodeze pe piata neagra pretul unor rahaturi de masti.
Ar trebui sa se teama romanii de 'brasoava'?
Nu vad de ce. Existau si pana acum riscuri mai mari decat acesta: hrana cu E-uri; apa asa zis potabila, poluata cu nitrati si clorati, care provoaca methemoglobinemie si induce lipsa acuta de oxigen in organism; poluarea si prafaraia de zi cu zi din Bucuresti, lipsa infrastructurii si cine stie cate si mai cate altele.
Mie imi 'place' sa evoc lipsa infrastructurii de calitate si consecintele acesteia.
Lipsa infrastructurii nu inseamna numai lipsa autostrazilor, ci lipsa unor drumuri de calitate, lipsa unor trotuare de calitate, lipsa unor cai ferate de calitate, orice lipsa legata de asigurarea liberei circulatii.
Drumurile din Romania sunt expirate de prea multa vreme si neadaptate la traficul actual, la numarul de masini care circula in Romania.
Am gasit cu efort minim, fara sa caut mai mult, trei accidente mortale petrecute ieri, 08.Martie.2020, si azi, 09.Martie.2020, in Romania.
1. "Un tânăr a murit şi alte trei persoane au fost rănite, în urma unui accident produs pe DN1" (sursa: https://www.mediafax.ro/social/un-tanar-a-murit-si-alte-trei-persoane-au-fost-ranite-in-urma-unui-accident-produs-pe-dn1-18947799).
2. "Accident în Suceava. Doi bărbaţi au murit şi un tânăr a fost rănit" (sursa: https://www.mediafax.ro/social/foto-accident-in-suceava-doi-barbati-au-murit-si-un-tanar-a-fost-ranit-18946998).
3. "O femeie de 79 de ani a fost lovită mortal de o maşină în Bucureşti" (sursa: https://www.mediafax.ro/social/o-femeie-de-79-de-ani-a-fost-lovita-mortal-de-o-masina-in-bucuresti-soferul-a-fost-testat-cu-aparatul-alcooltest-rezultatul-fiind-0-18950776).
Dupa cum vedem, se moare zilnic in Romania in accidente auto. Mii de oameni mor anual, ca sa nu mai vorbim de raniti.
A vazut cineva vreo isterie si vreo determinare pe tema circulatiei auto si a constructiei de drumuri de calitate? S-a oprit circulatia pe strazile patriei de teama accidentelor auto? A iesit Arafat la televizor si a recomandat cetatenilor sa nu se mai urce la volan ca sa evite decesele inutile? S-a pus statul mafiot totalitar roman pe construit autostrazi si pe intretinut drumuri si trotuare?
Nici pe departe.
Si atunci, de ce atata circ televizat cu 'brasoava', cand drumuri expres si autostrazi nu se fac de 30 de ani in Romania?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu