Mai mult decât stranie mi se pare ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare de către Comisia Europeană față de România (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciuca-ridicarea-mcv-este-un-real-succes-asadar-o-etapa-s-a-incheiat-si-alta-a-inceput-2506471).
Deloc molipsit de entuziasmul propagandei de stat și de circul declarațiilor fals triumfaliste ale liderilor politici români pe temă, sunt extrem de șocat de această situație.
Cred că mai întâi ar trebui reamintit ce a însemnat MCV pentru România.
Astfel, conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Mecanismul_de_Cooperare_%C8%99i_Verificare#2017,
„Mecanismul de Cooperare și Verificare reprezintă un proces de verificare regulată a progreselor pe care România și Bulgaria le au în ceea ce privește reforma sistemului judiciar, corupția și crima organizată (doar pentru Bulgaria).”.
Paranteza cu textul „doar pentru Bulgaria” este atașată textului „crima organizată”, de unde aș deduce că odioasa și sinistra Comisie Europeană consideră că în România nu ar exista crimă organizată?!
Hai sictir!
Dincolo de asta, nu trebuie să ne uităm prea departe ca să vedem cum mai „funcționează” justiția în România (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/fostul-senator-alde-ilie-nita-a-scapat-de-condamnarea-de-8-ani-dupa-ce-faptele-s-au-prescris-si-prejudiciul-a-fost-achitat-2503573):
„Fostul senator ALDE, Ilie Niţă, a scăpat de condamnarea de 8 ani, după ce faptele s-au prescris și prejudiciul a fost achitat”!
Cât despre corupția generalizată din România contemporană, aici este un adevărat spectacol.
1. Lupta cu drogurile se duce la nivel de lozincăreală și împotriva rețelelor neautorizate (care nu au „contract” cu structurile de crimă organizată din Poliția Română).
1.1. În portul Constanța, conform sursei https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/andreica-europol-portul-constanta-reprezinta-un-paradis-pentru-traficantii-de-droguri-controlul-practic-nu-exista-2508027, „În ultimii 2 ani, polițiștii și vameșii nu au găsit nici măcar un gram de stupefiante”.
1.2. Cu atât mai sinistră este situația, cu cât chiar sinistrul Justiției, Alina Gorghiu, susține că (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/gorghiu-sunt-milioane-de-consumatori-de-droguri-in-tara-nu-i-bagam-in-puscarie-pe-toti-ministrul-vrea-un-registru-al-traficantilor-2506975):
„Sunt milioane de consumatori de droguri în țară. Nu putem să-i băgăm în pușcărie pe toți”.
Și atunci, pe cine băgați la pușcărie, madam Gorghiu, pe cei care nu au bani de șpagă?
Din câte știu cine are bani de droguri are și bani de șpagă, nu-i așa?
În plus, bani în România au, în general, angajații și rudele mafiei de stat, plătiți regește din abnii contribuabililor pentru nimic.
De bun simț: pot exista milioane de consumatori fără corupție în rândul Poliției Române și în special în rândul șefilor? Milioane de consumatori înseamnă deja industrie și suport logistic la nivel național.
Nu mă pricep deloc la consumul de droguri. Deci nu pot să apreciez care este consumul mediu de droguri per drogat.
Dar pot lucra cu ipoteze. O tonă = 1.000 kilograme = 1.000.000 grame.
Dacă un drogat consumă în medie 100 de grame de droguri anual, atunci 1.000.000 de drogați consumă anual 100 de tone.
Dacă am avea date exacte de la Poliția Română (sau de la Institutul Național de Statistică, hi, hi!), atunci am putea cunoaște mai exact amploarea consumului de droguri din România, amploarea traficului de droguri din România, cifra de afaceri a traficanților.
Dacă și-ar face cineva treaba conform fișei postului și ar ancheta amploarea cheltuielilor unor turme de polițiști cu „dare de mână”, s-ar putea lua ceva urmă a banilor rezultați din traficul de droguri.
1.3. Avem „pilda” polițistului din Brașov care nu avea probleme să vândă droguri în uniformă! Surse: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/politistul-din-brasov-care-vindea-droguri-in-uniforma-era-un-dealer-cunoscut-cat-cerea-pe-un-gram-de-cocaina.html; https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politistul-din-brasov-prins-cu-un-kilogram-de-cocaina-vindea-droguri-inca-de-anul-trecut-cum-opera-reteaua-din-care-facea-parte-2497813.
1.4. Cătălin Predoiu, sinistrul Afacerilor Interne, se străduiește din răsputeri să convingă naivii că nu se poate vorbi despre corupție în cazul tânărului drogat de bani gata care a ucis doi tineri la 2 Mai (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/predoiu-despre-accidentul-de-la-2-mai-nu-am-date-ca-a-fost-coruptie-neglijenta-in-serviciu-abuz-pe-alocuri-2508437).
Adică, înainte de accident, drogatul a fost prins cu droguri în mașină și conducând aiurea, dar noi, simplii cetățeni, trebuie să credem pe cuvânt un funcționar de nimic (Cătălin Predoiu) al statului mafiot totalitar, cum că polițaii sunt neglijenți și, poate, abuzivi atunci când nu testează antidrog un șofer prins cu droguri (tot în județul portului Constanța, unde nu se descarcă droguri!).
Păi, atunci cum se combate traficul, consumul de droguri și șofatul sub influența drogurilor în județul Constanța?
Și cum crede Comisia Europeană că avea motive să ridice MCV în cazul unei astfel de Românii?
1.5. Iar fostul sinistru de interne, Lucian Bode, relativ la consum și trafic de droguri în spațiul mioritic (ce gură de rai pentru traficanți!), spunea (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/bode-despre-situatia-traficului-si-consumului-de-droguri-in-romania-nu-e-unica-nicidecum-exceptionala-preventia-trebuie-sa-fie-baza-2508407):
„Nimeni nu trebuie să caute acum vinovați”!!!
Dar ce trebuie făcut, băi, băiatule? Probabil că Bode ar vrea să dea medalii campionilor traficului de droguri.
Nu organizezi, bre, și o olimpiadă a drogurilor?
Deci în halul ăsta a ajuns piciorul de plai...
2. Cazul azilelor groazei, adică al lagărelor de exterminare pentru persoane vârstince, cu dizabilități și defavorizate a devenit renumit prin sintagma „TOȚI ȘTIAU!”. Adică toate instituțiile statului cu competențe de control pe problemă au închis ochii sau s-au uitat în altă parte, în ciuda numeroaselor sesizări.
Iar sinistrul Muncii, Marius Budăi, rupea unilateral acreditarea unei organizații de a face controale inopinate la aceste azile, ca să dispară sesizările!
Iată o altă dovadă a corupției generalizate, total ignorată de Comisia Europeană.
3. Se vorbește din nou despre mafia spitalelor după ce un director general adjunct a ajuns în vizorul DNA pentru luare de mită (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/perchezitii-dna-la-administratia-spitalelor-directorul-general-adjunct-ar-fi-luat-mita-pentru-contracte-de-achizitie-publica-2508569).
Pe de o parte, se spune că managerii de spitale se numesc pe șpăgi (20.000 de euro pe cap de manager candidat!); pe de altă parte, se vorbește de șpăgi pentru atribuirea unor contracte.
Merită amintit aici tratamentul simplului cetățean în spital, adică al gravidei lăsată să moară în chinuri la spitalul din Botoșani, un adevărat exemplu de tratament total indiferent pentru cei care nu dau șpagă și pentru cei care nu reprezintă absolut nimic pentru mafia de stat din România.
4. Despre corupție și integritate, prin prisma Consiliului Europei.
4.1. GRECO, un organism din interiorul Consiliului Europei a făcut recent 26 de recomandări în scopul prevenirii corupției și în scopul promovării integrității în România. Statul român ar trebui să le pună în aplicare până pe 31.Decembrie.2024 (sursa: https://www.europafm.ro/raport-greco-romania-trebuie-sa-imbunatateasca-eficacitatea-sistemului-de-promovare-a-integritatii-si-de-prevenire-a-coruptiei/).
Până atunci, România poate să o lase mai moale și cu integritatea, și cu prevenirea corupției, mai ales că acum i s-a ridicat MCV de către Comisia Europeană, care nu pare să știe ce informații are Consiliul Europei.
4.2. Tot pe tema corupției și integrității, conform sursei https://alephnews.ro/justitie/raportul-ue-impotriva-coruptiei-arata-cu-degetul-romania-maria-cernat-nu-doar-saracia-ci-si-inegalitatea-creeaza-coruptia/,
„desemnările în poziții de conducere în poliție și jandarmerie sunt lăsate la discreția superiorului direct”!
Eu cred că, dacă nu se dorește, de exemplu, să se combată traficul de droguri, atunci exact asta trebuie făcut într-un stat mafiot totalitar funcțional.
4.3. Sursa https://cursdeguvernare.ro/raport-greco-trebuie-imbunatatita-integritate-administratie-centrala.html subliniază chiar în titlul unui articol faptul că România are „legislație neclară privind corupția în administrație”.
Atunci nu ne mai mirăm că toți știu și toți închid ochi, dar nimeni nu e tras la răspundere în România, dar e momentul mirării că și Comisia Europeană, prin faptul că a ridicat MCV în cazul României, se dovedește a fi o simplă altă instituție, de rang superior (chiar cel mai înalt!), care... închide ochii, deși știe!
5. Exploziile de la Crevedia au relevat o firmă care funcționa „clandestin” la drumul principal, sub ochii indiferenți și complici ai autorităților.
Nici asta nu este o problemă pentru Comisia Europeană.
6. Sursa https://debanat.ro/2023/08/au-si-puterea-controleaza-si-justitia-romania-sufocata-de-coruptie-de-ce-nu-mai-avem-aer-si-tinerii-fug-unde-vad-cu-ochii_400180.html consideră că România este „sufocată de corupție” și că CCR „nu e altceva decît un grup infracţional organizat”!!!
Ca o consecință 80% dintre tineri și o grămadă nedeterminată de vârstnici ar tăia-o instantaneu din România, dacă ar avea unde.
Tinerii o șterg mai repede din țară, pentru că, chiar dacă dau de nașpa afară, măcar de acolo nu poți să ai pretenții prea mari ca străin și poate că abuzurile sunt mai ușor de acceptat (nu și de suportat).
Problema este că afară, dar cel puțin tot în interiorul Uniunii Europene, regăsim aceeași cocină coruptă și abuzivă, după chipul și asemănarea Comisiei Europene.
Să fie oare corupția generalizată aspirația supremă a cetățenilor europeni?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu