Ciolacul reinstalat confortabil în fotoliul de prim-ministru a reînceput să-și facă clasicele politici publice: minte cum respiră.
Deja este obositor și dezgustător acest comportament de prim-ministru, dar este perfect legal, din moment ce nicio lege nu interzice și nu penalizează minciunile flagrante ale prim-ministrului.
1. Astfel, conform sursei hiper oficiale https://gov.ro/ro/stiri/discursul-sustinut-de-premierul-marcel-ciolacu-in-plenul-parlamentului-inaintea-votului-de-investitura1734969603, Marcel Ciolacu a spus:
„România nu este o țară săracă!”.
Numai că o altă sursă oficială trage o altă concluzie pe baza statisticilor. Conform sursei https://www.digi24.ro/digieconomic/macro/banca-mondiala-romania-continua-sa-aiba-cea-mai-ridicata-rata-de-saracie-din-uniunea-europeana-inegalitatea-se-adanceste-42089,
„Banca Mondială: România continuă să aibă cea mai ridicată rată de sărăcie din Uniunea Europeană. Inegalitatea se adâncește”.
Cum se explică această contradicție evidentă? Probabil că Ciolacul operează cu partea plină a paharului. Dacă 10% din populație deține 90% din avuția națională, iar 90% din populație deține 10% din avuția națională, atunci Ciolacul privește exclusiv către bugetarii inutili și îmbuibați pe seama sectorului privat, care deține majoritatea lucrătorilor pe salariul minim pe economie.
Chiar dacă România are cea mai ridicată rată de sărăcie din Uniunea Europeană și inegalitatea se adâncește, asta nu înseamnă că Ciolacul nu a remarcat că o grămadă de bugetari inutili au un nivel de trai mai ridicat decât o grămadă de occidentali care trag din greu în sectorul privat occidental.
Cum s-ar spune, fiecare are dreptatea lui, în lipsa unor parametri obiectivi și unanim acceptați, pe scurt în era minciunilor oficiale.
2. Și în privința sănătății Ciolacul oferă o retorică demagogică extrem de... sănătoasă (cum altfel?).
Astfel, din vorbe, conform sursei https://gov.ro/ro/stiri/discursul-sustinut-de-premierul-marcel-ciolacu-in-plenul-parlamentului-inaintea-votului-de-investitura1734969603,
„Accesul echitabil la sănătate îl realizăm prin continuarea construcției celor trei spitale regionale, a celor 10 noi spitale și modernizarea a 17 unități sanitare existente - toate aflate deja în diferite stadii de execuție.”.
Sau, tot din vorbe, conform sursei https://romania.europalibera.org/a/ciolacu-barna-buget-2025/33276476.html,
„Bugetul asigură o finanțare consistentă pentru Educație, asigurăm plata salariilor la nivelul anului 2024 pentru Sănătate, asigurând finanțarea Casei de Sănătate pentru a avea serviciile medicale asigurate tot anul și salariile plătite la nivelul asumat de guvern.”.
După care, conform realității recente și extrem de recente, accesul echitabil la sănătate se realizează prin... penurie de medicamente în farmacii și spitale!
Pe concret:
2.1. „Penurie de medicamente și în spitalele din România. Două unități sanitare vor rămâne în curând fără un antiinflamator esențial”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/penurie-de-medicamente-si-in-spitalele-din-romania-doua-unitati-sanitare-vor-ramane-in-curand-fara-un-antiinflamator-esential-3091065?__grsc=cookieIsUndef0&__grts=57918662&__grua=c9be4293e2195a39d8ceef2d00b07d0e&__grrn=1, de azi, 22.Ianuarie.2025).
2.2. „Farmacist: Medicamente clasice lipsesc pentru toate categoriile de afecţiuni – diabet, boli cardiovasculare, oncologie, boli autoimune/ Ce s-a întâmplat cu Ozempic”
(sursa: https://hotnews.ro/farmacist-medicamente-clasice-lipsesc-pentru-toate-categoriile-de-afectiuni-diabet-boli-cardiovasculare-oncologie-boli-autoimune-crizele-de-anul-trecut-nu-s-au-rezolvat-ce-s-a-intamplat-cu-oz-1884032).
2.3. „De ce lipsesc medicamente importante din farmacii? Explicațiile autorităților: Au fost sărbători”
(sursa: https://newsweek.ro/actualitate/de-ce-lipsesc-medicamente-importante-din-farmacii-explicatiile-autoritatilor-au-fost-sarbatori).
2.4. „Criză de medicamente în farmacii. „De ce nu se fac plăți? Ca să nu crească deficitul””
(sursa: https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/criza-de-medicamente-in-farmacii-de-ce-nu-se-fac-2416155.html, de azi, 22.Ianuarie.2025).
Conform ultimei surse citate, „medicamente lipsesc constant din farmacii, de la pandemie încoace”.
Oau! Există acces mai echitabil la sănătate în aceste condiții?
Deja, numai constatând aceste minciuni oficiale ne putem imagina ce catastrofă vor fi deficitul bugetar la sfârșitul anului 2025 și datoria publică guvernamentală. Dar până atunci, evident, vor lipsi datele concrete. Iar când vor exista datele, oricum nu se va mai putea schimba nimic, oricum nu va răspunde puterea pentru dezastrul provocat deliberat.
"Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"
Acum 8 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu