1990-2010, 20 DE ANI DE ESCROCHERIE DE PIATA
In precedenta postare am citat din Stenograma procesului sotilor Ceausescu (25 decembrie 1989).
Judecatorul, procurorul si avocatii apararii (in numele democratiei, moralei si libertatii?) reprosau sotilor Ceausescu (principalii exponenti ai vechiului regim) urmatoarele:
1. Acte de natura penala:
1.1. Genocid (64.000 de victime) in decembrie 1989;
1.2. Subminarea puterii de stat;
1.3. Acte de diversiune (distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuintare a instalatiilor industriale sau a altor bunuri de natura sa aduca în orice mod atingere securitatii statului);
1.4. Subminarea economiei nationale;
1.5. Încercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri estimate intre 400 de milioane si un miliard de dolari, depuse în banci straine;
2. Acte de natura morala, inechitati:
2.1. Ceausescu nu a purtat dialog cu poporul;
2.2. Ceausescu si-a batut joc de popor, a umilit si terfelit poporul, poporul a fost indobitocit si sleit;
2.3. Sotii Ceausescu au jefuit poporul;
2.4. Ceausescu a dus tara in pragul prapastiei;
2.5. Datorita lui Ceausescu nu existau: medicamente, hrana, caldura, lumina;
2.6. Ceausescu a exportat produse agricole;
2.7. Ceausescu avea "programe minunate", dar probabil ca de programul asta era vorba, una sa scrie pe hârtie si una sa se faca în realitate;
2.8. Ceausescu vorbea de egalitate si ca toti suntem egali, ca fiecare trebuie sa primeasca dupa munca lui, dar vila fiicei sale [Zoe] avea un cântar de aur pe care aceasta îsi cântarea carnea adusa din strainatate, carnea de aici, a noastra, nefiind buna.
2.9. Ceausescu dadea 10 lei pentru Revelion la copii ca sa-si cumpere bomboane, crezand ca asa ajuta copiii si familiile cu copii;
2.10. Ceausescu a incatusat spiritul poporului roman.
2.11. Ceausescu a platit datoriile externe (circa 13 miliarde de dolari, adica circa 10 miliarde de euro) cu pretul secatuirii tarii.
In aprilie 2010, care este starea natiunii? Dupa cum bine se stie, Romania este in criza.
In 20 de ani s-au suprimat cel putin 4 milioane de locuri de munca, adica un adevarat genocid al muncii si al locurilor de munca. Locurile de munca create de vechiul regim, in firme avand regim juridic de proprietate a intregului popor, au fost suprimate. Firmele au fost indatorate, falimentate si lichidate. Ce s-a pus in locul lor? Evident, nimic. Daca se spune: Ceausescu a subminat economia nationala si a facut acte de diversiune prin distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuintare a instalatiilor industriale, ce se poate spune despre suprimarea a 4 milioane de locuri de munca si lichidarea a nenumarate firme? S-a facut acest lucru pentru binele poporului si al Romaniei? A schimbat in bine viata romanilor?
In timpul vechiului regim, Romania era exportatoare de produse agricole. Se spune ca datoria externa a Romaniei a fost platita in buna masura cu produse agricole. Astazi suntem importatori, in timp ce fermierii romani nu primesc subventiile la care au dreptul si sunt amenintati cu falimentul. Sprijinirea importurilor de produse agricole este in interesul national?
Vechiul regim nu avea nevoie de firme straine pentru a produce si valorifica petrolul si gazele naturale. Profiturile industriei petroliere erau numai ale Romaniei. Romania exporta utilaj petrolier in timpul vechiului regim. Astazi, petrolul romanesc s-a privatizat, profiturile rezultate din aceasta industrie fiind oferite strainilor. Cresc incasarile la buget in acest mod?
S-a sustinut ca sotii Ceausescu au jefuit poporul. Nu s-a probat aceasta afirmatie, dar ce se poate spune despre falimente bancare, Caritas, FNI, lichidarea intreprinderilor, distrugerea agriculturii, lichidarea flotei, inflatia galopanta din anii '90, afacerile clientelare cu preturi supraevaluate, etc? Au imbogatit poporul?
S-a spus ca sotii Ceausescu au incercat sa fuga din tara pe baza unor fonduri estimate intre 400 de milioane si un miliard de dolari, depuse în banci straine, afirmatie dezmintita oficial in Parlamentul Romaniei. In schimb exista cazul Necolaiciuc, urmarit penal pentru o gaura de circa 800.000.000 de euro (circa un miliard de dolari) si care nu pare sa scandalizeze pe nimeni din actuala putere.
S-a spus: Ceausescu a platit datoriile externe cu pretul secatuirii tarii. Actuala datorie externa cu ce pret s-a facut? Cu pretul prosperitatii? De fapt, care este justificarea actualei datorii externe? Este una singura: Romania trebuie sa fie o tara de sclavi.
Cei 20 de ani care s-au scurs (1990-2010) pot fi sintetizati astfel:
La inceputul anului 1990 tara "era in pragul prapastiei", desi si-a platit datoria externa exportand produse agricole, petroliere etc, in timp ce se derulau investitii, dintre care se pot aminti: metroul, Casa Poporului, Canalul Dunare-Marea Neagra. Existau circa 11.000.000 de angajati. Medicii, profesorii, muncitorii aveau salarii decente (avea cineva salariu cu care nu isi putea plati o chirie si sa se intretina?).
La inceputul anului 2010 tara era (si este si acum) in criza. Se importa produse agricole, s-a privatizat petrolul (si nu numai), s-au desfiintat cel putin 4 milioane de locuri de munca, majoritatea salariilor sunt ridicole, datoria externa este de multe zeci de miliarde de euro. Pentru binele nostru. Se mai poate spune si ca justitia s-a mentinut cam la nivelul procesului lui Ceausescu.
In 20 de ani, nimeni nu si-a batut joc de noi, nimeni nu ne-a terfelit, nimeni nu ne-a indobitocit si sleit, nimeni nu ne-a umilit, nimeni nu ne-a jefuit, nimeni nu ne-a dus (si nici nu ne-a mentinut!) pe marginea prapastiei.
LA MULTI ANI, ROMANIA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
asta e adevarul,si doare foarte tare.
RăspundețiȘtergere