O mare agitatie s-a produs in Europa si chiar in lume pe tema expulzarii tiganilor romani din Franta. Franta, o tara foarte dezvoltata economic, o asa zisa "campioana a democratiei", isi demonstreaza falimentul in privinta integrarii tiganilor romani in cadrul societatii franceze. In schimb, are pretentia ca Romania, o tara subdezvoltata si dominata de coruptie, sa puna in aplicare programe de integrare a etniei in societatea romaneasca.
Se pare ca Franta se preface ca nu vede faptul ca statul roman nu e in stare sa-si integreze cetatenii romani rezidenti in Romania in propria societate. De fapt, statul integreaza in societatea romaneasca numai acei cetateni care isi accepta benevol statutul de sclavi, de lucratori pe salarii de nimic, buni platitori de taxe. Dupa care, statul indoapa cu bani buzunarele firmelor prietene, care se ocupa cu achizitii publice la preturi supraevaluate sau cu afaceri la preturi supraevaluate. Cei care refuza statutul de sclavi nu au decat sa moara in chinuri, conform "programelor de integrare" ale statului roman.
Unii repatriati au declarat la televizor ca se ocupau cu cersitul si ca realizau din aceasta activitate 1000 de euro pe luna, de exemplu. Adica 30-40 de euro pe zi, suma chiar foarte usor de obtinut din cersit, in Franta. Si atunci, ce sa caute aceste persoane in Romania? Cum vor fi integrati de statul roman in Romania? Ce ar insemna un salariu de 150 de euro pentru un repatriat? De 6-7 ori mai putin decat veniturile din cersit. Adica un venit de submilog? Cum poate fi mai bine? Sa cersesti 2 luni in Franta si sa castigi 2x1000=2000 de euro, sau sa muncesti un an in Romania (in Romania!!!) si sa castigi 12x150=1800 de euro? Cum este posibil ca in Romania salariul minim sa fie de 6-7 ori mai mic decat venitul cersetorilor din Franta?
Dupa parerea mea, tiganii romani merita tot respectul. Au standarde de viata mult mai ridicate decat romanii. Stiu sa realizeze venituri mult mai mari decat romanii. Cei care muncesc, se orienteaza pentru meseriile cel mai bine platite (de exemplu, cele din domeniul muzical). Nu se incurca in institutiile statului sau in institutiile europene care, atat timp cat baga Romania sau Europa in criza, reprezinta forme de parazitism pe bani publici.
Chiar, cum isi justifica salariile institutiile romanesti si europene? Ce au facut ele pentru cetatenii romani si europeni? Fata de Romania, institutiile europene au acelasi comportament ca si statul roman: introduc restrictii si amenzi. Care e institutia romaneasca sau europeana care se ocupa cu crearea de locuri de munca bine platite?
Se spune ca multi etnici tigani comit delicte. Si care e problema? Exista legi pentru cei care comit delicte. Exista etnii care nu comit delicte? Exista etnii care nu dorm de grija respectarii legii? Sau delictele comise de romanii romani sunt mai simpatice decat cele comise de tiganii romani? Sau asasinatele comise de francezi sunt acceptabile, nu ca alea comise de alte etnii sau nationalitati. Cum o gandi francezul? Probabil: "Sa ma omoare un francez de-al meu, nu ultimii imigranti...". Unde isi expulzeaza Franta proprii delicventi?
In plus, sunt delictele comise de tigani mai grave decat cele comise de statul roman? Poate fi ceva mai grav decat spulberarea economiei romanesti? Decat distrugerea a milioane de destine? De ce este pusa la zid o etnie, in timp ce dementii psihopati care ne spoliaza in fiecare zi nu stau nici macar o zi in inchisoare? Este o etnie mai responsabila de problemele noastre decat statul roman?
Se spune: "jos guvernul", "guvernul trebuie sa plece", "demisia". La asta se reduce totul? La plecare? Adica, urmatorii la furat, va rog! Nu numai guvernul actual, toti cei care au condus tara spre dezastrul actual si au devalizat-o (PDL, PSD, PNL) in 20 de ani sa platesca, cu averile frauduloase si cu libertatea! Inclusiv firmele hoate, care au facturat catre statul roman, cu complicitatea statului roman, produse si servicii la preturi nebunesti.
Dupa gratii nemernicii care distrug cetatenii romani si Romania! Expulzati statul roman! Egalitate de sanse si tratament!
vineri, 27 august 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu