Citesc pe teletextul TVR1, la pagina 141, confirmat si aici:
"AVEM CEL MAI SCAZUT NIVEL DE TRAI DIN EUROPA!
Peste o treime dintre romani si bulgari se confrunta cu lipsuri materiale severe - arata un raport publicat miercuri la Bruxelles de Uniunea Europeana, care mai arata ca suntem pe primul loc la mortalitatea infantila. Potrivit raportului, un procent mai mare de 30% din populatie traieste in lipsuri severe, adica are restante la facturi sau credite, nu-si permite o saptamana de vacanta pe an, nu poate manca peste sau carne nici macar o data la doua zile, ori nu-si poate cumpara masina de spalat, televizor color sau autoturism."
Sa ne amintim: pe 25 decembrie 1989 a fost impuscat un presedinte al Romaniei, printre altele, pentru subminarea economiei nationale. Ce pedeapsa merita actualii guvernanti pentru exterminarea economiei nationale? Probabil ca fapta nu e... prevazuta in Codul Penal.
Sa mai citam din Constitutia Romaniei, Articolul 47. Nivelul de trai: "Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent."
Desigur, se pare ca nu exista o lege care sa prevada pedepse pentru statul care nu se achita de obligatii. Adica liderii politici si economici se pot ocupa linistiti cu ilegalitatile si cu sfidarea zilnica a cetateanului, fiind mai presus de lege.
Ce putem face noi, simplii cetateni? Singurul lucru pe care il putem face este sa intelegem ca toti cei care sunt astazi in politica si in functii, nu trebuie sa mai fie si maine! Este nevoie de organizare si de impunerea unor candidati dintre simplii (si chiar foarte simplii) cetateni la functiile publice, pentru a elimina din politica infractorii care ne distrug destinele! Pentru mine este mai importanta buna credinta decat presupusa competenta a unora, niciodata probata practic in ultimii 20 de ani!
Cea mai frumoasa victorie a democratiei ar fi o elita politica a reprezentantilor celor multi, a salariatilor, somerilor, pensionarilor si tinerilor, care SA DISTRUGA CU AJUTORUL LEGII ABUZURILE MARII FINANTE SI ALE MAFIEI DE STAT!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
"Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent."
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, imi seamana cu teoria "Contractului social" , care precizeaza in mare ca in schimbul recunoasterii suveranitatii unei anumite forme de guvernamant si respectarea legilor acelei suveranitati cetateanului i se ofera protectie. Protectie economica, protectie legislativa ETC. Dupa mine guvernarea actuala a Romaniei a incalcat acest "contract social". Sa-i spunem...Constitutie. Sa spunem ca aceasta guvernare isi incalca proriile legi.Sa spunem ca nu au doctrina politica clara si ca tot ceea ce fac ei este un dezastru si este lipsit de orice noima (excluzand evident interesul personal).
Sa spunem pe de alta parte ca in Romania exista prosti de prostit(si sunt majoritari).Sa mai spunem ca in Romania e mai important circul decat painea.Sa mai spunem ca unii dintre noi se simt neputinciosi ( si chiar sunt). Sa mai spunem ca suntem o natie de lasi. Sa mai spunem ca valorile sunt aruncate pe fereastra si sunt preaslavite superficialitatea , pseudo-puterea , prostul gust, dezonoarea, minciuna si PROSTIA!
SA MAI SPUNEM ALTCEVA?
@ Motanuincaltat:
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, singura noima este interesul personal. Se poate spune ca: noima = interesul personal = doctrina politica (foarte clara).
Partea cu prostia e valabila, despre lasitate e mai complicat. Francezii au protestat in masa la legea pensiilor si tot nu au rezolvat nimic. Nu prea inteleg asta: multimea ii pune pe unii la putere si dupa aceea protesteaza; nu ar fi mai simplu sa aleaga pe cine trebuie, ca sa elimine partea cu protestul?!
Nu..:) Nu e deloc mai simplu. Trecand peste.."sa prostim pe prosti" , e foarte simplu pentru un politician, cu discursurile aferente, sa "abureasca" nu numai masele de prosti ,ci si oameni informati si inteligenti. Efectiv , presupunand ca toti cetatenii din Romania cu drept de vot ar avea creierul mai mare decat o boaba de mazare, cel putin dupa parerea mea, e foarte dificil de anticipat cate din aceste zise "planuri de guvernare" sunt abureli , cate au o oarecare aplicabilitate (economic, juridic etc) si cate dintre ele chiar ar fi aplicate (in eventualitatea cazului in care aceste masuri ar fi benefice pentru INTERESUL PUBLIC). Ca sa-mi rezum intr-un fel punctul de vedere despre acest subiect, in campania electorala, politicienii fac promisiuni, cetatenii cu drept de vot le acorda sansa la guvernare. Problema aparent se simplifica dupa ce acest cetatean cu drept de vot vede clar ca lumina zilei ca promisiunile din campania electorala au fost DOAR promisiuni, ca sperantele lor au fost spulberate si CEL mai rau, ca interesul acetor politicieni numai "public" nu este. Dar cum in Romania lucrurile nu sunt NICIODATA simple pentru acel cetatean cu creierul mai mare decat un bob de mazare, majoritatea se lasa prostita iarasi si iarasi EXACT de aceleasi promisiuni facute la infinit cateodata chiar de acelasi om sau entitate politica. Aici apare, dupa parerea mea, problema.
RăspundețiȘtergere