sâmbătă, 10 septembrie 2011

Cea mai profitabila meserie: sef corupt la stat

Asa cum suntem obisnuiti, aflam din cand in cand ca au mai fost arestati niste sefi. In schimb, nu aflam urmatoarele:
1. Daca au fost condamnati;
2. Daca eventualele condamnari sunt conforme cu gravitatea faptelor si acopera prejudiciile;
3. Daca pedepsele aplicate si aplicabile descurajeaza sau incurajeaza coruptia.

Din cate vad eu, legislatia nu doar incurajeaza, ci chiar stimuleaza coruptia. Cei mai multi corupti, chiar prinsi si condamnati, sunt oameni aranjati material pe viata! Cea mai profitabila meserie/ afacere este aceea de functionar corupt al statului! Salarizarea in Romania este absolut derizorie. Salariile sunt de zeci, sute si mii de ori mai mici decat sumele fabuloase care se vehiculeaza ca șpăgi. Probabil ca de aceea nu sunt bani de salarii, pentru ca se dau prea multe șpăgi. Aceasta, in timp ce sinistrul muncii sustine in mod mincinos si tendentios ca romanii sunt bogati cu circa 200 de euro lunar, iar salariatii dorm linistiti pentru ca liderii sindicali lucreaza pentru ei!

Ultimele cazuri de sefi corupti:
Aflam de la sursa:
http://www.antena3.ro/romania/seful-agentiei-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura-dolj-arestat-pentru-luare-de-mita-136295.html

"Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj a fost arestat pentru luare de mită, potrivit unor surse judiciare.

Sergiu Drăgancea ar fi fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie, într-un restaurant din Craiova, informează Mediafax.".

Aflam de la sursa:
http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/comisarul-sef-al-garzii-financiare-calarasi-a-fost-arestat-589783.html

"În 30 august 2011, comisarul şef Pană şi subalternul său, Colăcel, cu ocazia efectuării unui control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Olteniţa, judeţul Călăraşi, au pretins de la reprezentantul firmei respective (denunţător în cauză) o sumă neprecizată cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica firmei respective o amendă în cuantum ridicat şi pentru a nu continua controlul, înlăturând astfel riscul de a descoperi şi alte nereguli. Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea respectivă este amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 de lei.

Joi, Pană şi Colăcel, după ce au primit de la denunţător suma de 1.000 lei cu titlu de mită, au aplicat o sancţiune contravenţională minimă (avertisment) şi au confiscat o sumă modică de bani. La scurt timp, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.".

Eu zic ca sunt oameni cumsecade, dadeau buna ziua la babe in fata blocului. Se la mai dam o sansa, poate ca a doua oara nu vor mai fi prinsi... In acelasi timp, sa crestem amenzile la... circulatie, doar asa putem descuraja coruptia!

Dar sa nu uitam: CEASCA E DE VINA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu