Aflam din nou din presa cum persoane care lucreaza la statul mafiot elibereaza licente de infractor legalizat. Sistemul este simplu si implementat chiar de statul mafiot: se da o lege in care se prevad amenzi uriase pentru incalcarea ei, dupa care "organul" cu atributii de control (al situatiei) pune controlatul sa aleaga intre achitarea amenzilor uriase si achitarea licentei de infractor legalizat la juma' de pret (de exemplu), platibili "organului" pe persoana fizica.
Cred ca e nevoie de multe studii ca sa ajungi intr-o functie de control, sa mananci pe paine integralele triple si fizica cuantica. Nici nu mai pun in discutie istoria, geografia sau... religia (se stie ca toti suntem cei mai buni crestini, iar spaga inlatura orice dubiu in acest sens). Odata rezolvata problema competentei se rezolva si problema bunastarii materiale personale, ca o consecinta fireasca.
Ultimul caz concret este din domeniul muncii. "Imi place" de la inceput pana la sfarsit. Directoarea unui ITM ii cere lu' unu' 10.000 de lei spaga pentru a nu-i aplica sanctiuni contraventionale pentru incalcarea legislatiei muncii. Deja imi "sare in ochi" prima intrebare: cat de mari erau amenzile daca spaga este de 10.000 de lei? Un raspuns cert este: nu mai putin de 10.000 de lei. Uimitoare amenzi in tara unde salariul minim este de 700 de lei!
Se mai pot pune si alte intrebari, pentru care nu prea exista raspunsuri rezonabile:
1. Cate cazuri nedovedite de spagi incasate are in spate directoarea de la ITM? Eu cred ca e la prima abatere...
2. Pot fi dovedite cazurile de luare de mita, daca atat "donatorul" cat si primitorul de spaga coopereaza? Raspuns: ...
3. Cu ce se aleg adevaratii pagubiti? Cu ce ii incalzeste harjoneala cu mita si arestul? Raspuns: da.
4. Si-ar parasi locurile de munca functionarii la stat din institutiile cu atributii de control daca ar afla ca Boc le-ar da 0 (zero) lei salariu?
Ultima intrebare este foarte intemeiata, din moment ce pentru un singur caz de incalcare a legii se pretind ca spaga 15 salarii lunare minime pe economie!!! Asa cum se spune ca in armata nu conteaza gradul, ci functia, tot asa, in cadrul statului mafiot nu conteaza salariul, ci spaga.
Nu este mai normal sa existe o legislatie clara, care sa nu permita abuzuri, in locul celei generatoare de spagi? Sigur ca functionarii "controlaci" vor spune 'nu'. Nu este mult mai normal un salariu minim pe economie de 1500 de lei pe luna, daca ne uitam la valoarea spagilor din "sistem"? UN SALARIU MINIM PE ECONOMIE MARIT ESTE JUSTIFICAT SI DE FAPTUL CA IN ACTE SE FAC MULTE ANGAJARI PE SALARIUL MINIM, IN TIMP CE RESTUL DE BANI SE PLATESTE FARA SA FIE EVIDENTIAT IN ACTE CONTABILE (PE SCURT, EVAZIUNE FISCALA), LUCRU STIUT DAR IGNORAT SI INCURAJAT CONSTANT DE STATUL MAFIOT, CARE SE "LAUDA" APOI CA "NU SUNT BANI".
CONCLUZIE: IN DOMENIUL SPAGILOR EXISTA INTOTDEAUNA LICHIDITATI, IN DOMENIUL SALARIZARII NU EXISTA NICIODATA LICHIDITATI, DECI SA SE MAI TAIE DIN SALARII!
In continuare, cazul concret, conform sursei:
http://www.antena3.ro/romania/sefa-itm-timis-care-cerea-bani-pentru-pdl-de-la-firme-a-fost-arestata-pentru-29-de-zile-136908.html
"Sefa ITM Timis, care cerea bani pentru PDL de la firmele de judet, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile.
Directoarea i-a pretins unui denuntator suma de 10.000 de lei, indicându-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte, PDL.
Sefa ITM Timis a cerut ca spaga pe care urma sa o primeasca de la persoana sa fie donata în conturile PDL. Informatia apare într-un comunicat de joi DNA.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie îi cerceteaza în acest dosar pe Cornelia Corescu, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, pentru trafic de influenta si doua infractiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infractiunii de trafic de influenta, precum si pe Vasile Medesan, pentru trafic de influenta, potrivit Mediafax.
Anchetatorii au stabilit ca, în perioada iulie-august, Corina Corescu, prin intermediul lui Vasile Medesan, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal).
La rândul sau, Corescu urma sa intervina la functionari din subordinea sa, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la încalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.
Denuntatorul nu a achitat însa decât 1.000 lei din suma pretinsa. Drept urmare, Corescu a dispus ca o angajata din subordine sa înlocuiasca procesul verbal initial cu un altul în care se consemnau împrejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre.".
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum o oră
Traim intr-o tara frumoasa condusa de oameni bolnavi dupa bani, ...iar pentru cei multi ”luminita de la capatul tunelului” s-a stins de mult timp.
RăspundețiȘtergereEu am o curiozitate de genul ”care pe care?”: Europa sau noi?; Va invinge civilizatia cu legi bine definite si aplicate sau cea manelizata? ...desi raspunsul ar putea veni din intelepciunea populara: un mar stricat pus intr-o caruta de mere bune le strica pe toate.
Raspund cu multa intarziere, dar mai bine mai tarziu decat niciodata: cu merele e mai simplu, dar in privinta cetatenilor, de la o varsta incolo, fiecare procedeaza conform propriei constiinte, propriei educatii si propriului bun simt. As spune ca dorinta obsesiva de a detine bani si obiecte fara numar si fara rost este specifica persoanelor fara constiinta, educatie si bun simt. Ceea ce probeaza din nou faptul ca in Romania prostia e la putere si suntem dominati de incapabili care dispretuiesc oamenii normali si a caror singura grija este sa faca bani din propria ticalosie.
RăspundețiȘtergereAltfel, nici Europa occidentala nu mi se pare din cale afara de civilizata; faptul ca exista mai multe persoane bogate sau mult mai bogate nu inseamna neaparat civilizatie.
Un criteriu de civilizatie pentru mine ar fi raportul profit-salariu. Atat timp cat profiturile companiilor pot fi nelimitate in timp ce salariile raman pe loc sau scad sau scade puterea de cumparare, putem vorbi mai degraba de sclavagism informatizat. Atat timp cat cetateanul este invitat sa-si reduca cheltuielile/ consumul, in timp ce statul cheltuie taxele si impozitele in bataie de joc, putem vorbi de dictatura economica mafiota (in ultima instanta tot de sclavagism).
In momentul de fata, toate statele lumii mi se par niste mamuti neperformanti, unde se fac angajari numai pe pile si unde salariile sunt urias de mult supradimensionate in raport cu competenta si performantele. E suficient sa ma uit la salariatii UE ca sa ma umplu de scarba. Nu mi se pare normal sa platesc TVA 24% ca sa intretin acest balast uman de la putere.