Conform sursei:
http://www.anrp.gov.ro/sct_1/m_12/pag_38/Despagubiri%20in%20numerar.htm
"valoarea totală a opţiunilor în numerar: 2.335.750.346 RON
valoarea totală a opţiunilor în acţiuni: 8.674.216.090 [RON]"
In plus,
"Suma totală achitată, reprezentând tranşele I şi a II-a este de 592.819.101 RON".
Conform sursei:
http://www.monitorulcj.ro/actualitate/6539-mircia-giurgiu-despagubirile-de-la-anrp-sunt-bazate-pe-coruptie
"Mircia Giurgiu: despăgubirile de la ANRP sunt bazate pe corupţie [!!!]
Deputatul independent Mircia Giurgiu va cere socoteală conducerii ANRP asupra modului în care cetăţenii primesc despăgubirile din Fondul Proprietatea.
Deputatul clujean Mircia Giurgiu a descoperit că există intermediari care oferă pe loc, celor în drept, 55% din valoarea despăgubirilor din Fondul Proprietatea şi consideră că aceştia sunt pe aceeaşi mână cu cei de la Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii, pe care îi acuză de corupţie.
Porcedurile au fost amânate ani întregi
Deputatul clujean a fost sesizat de mai multe persoane care, legal, ar trebui să fie despăgubite de ANRP acum mai mulţi ani, însă sunt amânaţi, iar instituţia le dă bani celor în drept în mod aleatoriu, fără să se ţină cont de un criteriu cronologic. “Sunt foarte multe persoane care aşteaptă de ani de zile despăgubirea la care au dreptul, conform legilor în vigoare, cei care trebuie să primească despăgubiri de la Fondul Proprietatea, decizii ale ANRP, care au titluri de conversie sau titluri de plată”, a declarat Mircia Giurgiu. El a mai spus că “pentru toate aceste persoane nu există nicio ordine în acordarea banilor de către agenţie, drept pentru care au apărut foarte mulţi intermediari – care pot fi chiar din interiorul agenţiei - şi care oferă banii pe loc, dar la jumătate suma. Plata este cash sau prin virament, cum doreşte persoana care îşi vinde acel drept şi iată că asistăm la o corupţie la nivel înalt”. Potrivit deputatului clujean, oamenii primesc banii de la intermediari într-o zi, cel mult două zile.
Anunţuri săptămânale
Giurgiu a precizat că intermediarii îşi postează săptămânal anunţuri la mica publicitate. Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul a sunat incognito la un astfel de intermediar care i-a răspuns că îi oferă 55% din sumă şi îi dă banii pe loc. Mircia Giurgiu consideră că cei care oferă banii pe loc fie sunt pe o mână cu cei de la ANRP, fie sunt chiar persoane din interiorul ANRP, ceea ce înseamnă că nu respectă ordinea solicitărilor proprietarilor din Fondul Proprietatea.
Giurgiu a mai spus că o parte din oamenii care aşteaptă despăgubirile de la ANRP sunt persoane care au rămas fără locuinţe după ce a fost revendicate de foştii proprietari din cauză că au fost naţionalizate, sau sunt oameni care s-au împrumutat de la cămătari bazându-se pe sumele pe care le vor primi despăgubire de la ANRP.
Va cere anchetă internă la ANRP
Din cauza apariţiei acestor situaţii, Mircia Giurgiu, în prima şedinţă a Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor, o va invita pe Crinuţa Dumitrean, şeful ANRP, pentru a-i cere demararea unei anchete interne pentru lămurirea acestor probleme."
[Deci minim 55% din suma se plateste celui in drept si maxim 45% din suma este preluata de intermediari. In urma arestarii lui Remus Virgil Baciu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANPR), am aflat ca acesta pretindea 15% din valoarea dosarului. Deci intermediarii au o marja de profit de aproximativ 30%, in functie de abilitatile de negociator ale despagubitului!]
Conform sursei:
http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/cine-a-gestionat-procesul-de-despagubire-la-anrp-8674830
"Cine a gestionat procesul de despăgubire la ANRP
Ingrid Zaarour, 36 de ani, susţinută de PNL
A fost primul preşedinte al ANRP, fiind numită în funcţie cu sprijinul Partidului Naţional Liberal.
A avut cel mai lung mandat de conducere, de patru ani, din 2005 până în februarie 2009. Ea a făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea. Este licenţiată în ştiinţe juridice şi are o diplomă post-universitară în drept internaţional obţinută la Universitatea de Drept din Bucureşti. A fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor. Potrivit relatărilor din presă, ea a fost "protejata" lui Bogdan Olteanu (finul fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu, cel care a înfiinţat Fondul Proprietatea).
Anca Opre, 33 de ani, susţinută de PSD
A avut cel mai scurt mandat de preşedinte: 8 luni, din februarie până în octombrie 2009. A făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea.
A fost consiliera fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană, şi consiliera ministrului Justiţiei în 2004. Anca Opre, originară din Baia Mare, a fost membru în Consiliul Naţional de Integritate şi a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 într-un colegiu din Giurgiu, dar nu a reuşit să obţină mandatul. Anca Opre este lector universitar şi doctorand la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti, potrivit celor mai recente informaţii disponibile.
Crinuţa Dumitrean, 36 de ani, susţinută de PD-L
Este la conducerea ANRP din octombrie 2009. Ea a venit de la Bistriţa, pe filiera lui Ioan Oltean, secretarul general al PD-L.
Crinuţa Dumitrean a făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea. Licenţiată în economie şi drept, ea a finalizat în 2009 un doctorat la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj în doctrine economice.
Din 2008 până în 2009 a fost consilier la Parlamentul European, în condiţiile în care anterior a ocupat funcţia de director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură."
[Dupa cum se vede, la conducerea ANRP s-au succedat reprezentantele triadei PNL-PSD-PDL.]
Despre Ingrid Zaarour, am gasit urmatoarul articol pe sursa:
http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010032641635/Economic-financiar/Despagubirile-acordate-de-liberala-Ingrid-Zaarour-au-prejudiciat-statul-cu-milioane-de-euro.html
"Despăgubirile acordate de liberala Ingrid Zaarour au prejudiciat statul cu milioane de euro
Curtea de Conturi ne dezvăluie pe ce s-au tocat în 2008 banii României
Evaluări făcute după bunul plac şi titluri de despăgubire emise în lipsa actelor doveditoare ale dreptului de proprietate sau a calităţii de moştenitor a fostului proprietar care au adus prejudicii de milioane de euro statului - acestea sunt „realizările“ Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) sub şefia liberalei Ingrid Zaarour.
În ultimul an al mandatului protejatei lui Bogdan Olteanu (finul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu), inspectorii Curţii de Conturi au cosntatat la ANRP numeroase abateri şi încălcări ale legislaţiei în vigoare în modul de fundamentare şi utilizare a fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor.
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) este finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei şi Finanţelor (condus în acea perioadă de Varujan Vosganian) şi a fost înfiinţată prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, structură fără personalitate juridică din cadrul Cancelariei Primului-Ministru (art. 1 din Hotărårea Guvernului nr. 361/2005, cu modificările şi completările ulterioare).
Controlul făcut de Curtea de Conturi arată, însă, că restituirile, ca şi evaluările au fost făcute după bunul plac.
Raportul instituţiei pe 2008 arată că ANRP nu a respectat condiţiile legislaţiei naţionale coroborate cu cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare, fapt ce a condus la denaturarea valorii de piaţă a terenurilor evaluate pentru care au fost emise titluri de despăgubire.
Potrivit raportului, prin decizia Curţii de Conturi s-a dispus reverificarea rapoartelor evaluatorilor autorizaţi al căror cuantum al despăgubirilor depăşeşte valoarea de 500.000 lei, exclusiv deciziile care au avut la bază hotăråri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Au fost constatate abateri şi în cazul certificării serviciilor de evaluare.
Potrivit raportului Curţii, nu au fost certificate din punct de vedere al conformităţii cu Standardele Internaţionale de Evaluare serviciile de evaluare prestate de către evaluatori autorizaţi, efectuåndu-se plăţi în valoare totală de 1.453.300 lei, fără respectarea prevederilor art. 52 (5) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.
Şi în acest caz, Curtea de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului cauzat bugetului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, reprezentånd plăţi aferente rapoartelor de evaluare întocmite fără respectarea Standardelor Internaţionale de Evaluare.
Fără acte doveditoare
Sumele cresc cånd vine vorba de emiterea de titluri de despăgubire, prejudiciile ajungånd la cåteva milioane de euro. Raportul Curţii arată că nu au fost respectate prevederile Titlului VII din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, fiind emise titluri de despăgubire în lipsa actelor doveditoare ale dreptului de proprietate sau a calităţii de moştenitor a fostului proprietar.
Astfel, a fost emis un titlu de despăgubire fără a fi prezentate acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra întregului imobil ce a făcut obiectul despăgubirii, rezultånd un prejudiciu în valoare de 3.691.800 lei (echivalentul a 1.024.619 euro).
De asemenea, a fost emis un titlu de despăgubire fără a fi prezentat certificatul de moştenitor, rezultånd un prejudiciu în valoare de 5.034.800 lei (echivalentul a 1.397.353 euro).
Un alt prejudiciu, ceva mai mic - 453.000 lei, constatat de Curte, a rezultat în urma emiterii unui titlu de despăgubire reprezentånd despăgubiri aferente unui teren în suprafaţă de 935 metri pătraţi, în condiţiile în care actele au dovedit dreptul de proprietate doar pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi.
Potrivit raportului, actul de control încheiat a fost transmis Parchetului de pe långă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii răspunderii juridice potrivit legii.".
[CONCLUZIE: LIBERALII MUNCESC "BINE".]
Despre Anca Opre citez urmatorul articol de pe sursa:
http://www.citynews.ro/cluj/politica-13/psd-anca-opre-alungata-de-la-sefia-agentiei-proprietatilor-59689/
"Presedinte cu rang de secretar de stat in cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, maramureseanca Anca Opre a fost revocata in aceasta noapte din functie. “Masura a fost luata la propriu peste noapte. Evident ca am fi fost solidari cu grupul ministrilor PSD, insa nu am mai apucat sa ne dam demisiile pentru ca s-a dispus revocarea noastra din functie”, a declarat tanara social-democrata pentru citynews.ro.
Deocamdata nu a fost anuntat un nume pentru postul care va ramane vacant in urma plecarii Ancai Opre de la Agentia Proprietatilor. “Mai mult ca sigur va veni cineva din PD-L. Asta este. E vorba de o functie ocupata politic, prin urmare ne aliniem cerintelor partidului”, a mai declarat maramureseanca.
Anca Opre a ajuns in functia de secretar de stat dupa ce si-a facut ucenicia ca si consiliera a presedintelui PSD Mircea Geoana. Inainte de a fi avansata pe postul de conducere al Agetiei Proprietatilor era doctorand si lucra ca asistent universitar pe specializarea drept in cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir din capitala.
Social-democratii spun ca tanara baimareanca e o prezenta irezistibila si ca va fi prezenta si pe viitor in prim-planul politicii. Pana acum a beneficiat de sprijin sustinut din partea vicepresedintelui PSD Liviu Dragnea iar din activitatea sa e de retinut ca, in toamna anului trecut, a candidat pentru un post de deputat in judetul Giurgiu.".
[CONCLUZII: UIMITOR CUM AJUNGE SA GESTIONEZE FOARTE MULTI BANI O PERSOANA CARE NU A PROBAT O EXPERIENTA ANTERIOARA IN DOMENIU. INTERESANTA SITUATIA PERSOANELOR CARE ISI ALEG CONSILIERI TINERI (CAZUL CONCRET AL LUI GEOANA); CINE VREA SA FIE CONSILIAT NU CAUTA PERSOANE MAI IN VARSTA SI CU MAI MULTA EXPERIENTA PROFESIONALA SI DE VIATA?]
Despre Crinuța Dumitrean citez urmatorul articol de pe sursa:
http://www.timponline.ro/sefa-anrp-bistriteanca-crinuta-dumitrean-acuzata-de-coruptie-chiar-de-un-deputat-pdl/
"Șefa ANRP, bistrițeanca Crinuța Dumitrean, acuzată de corupție chiar de un deputat PDL
Deputatul PDL a cerut de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților lista tuturor celor care au de primit bani în 2011 în județul Iași. Întrebat de jurnaliștii “Puterea” de ce a făcut acest lucru, Daniel Oajdea a spus că persoane care au de primit bani de la ANRP sunt purtate pe drumuri. “Mai mult decât atât, atunci când merg la București, li se sugerează că dacă ar da o parte din suma pe care urmează să o ia, aproape 30%, ar trece mai sus pe listă. Oamenii îmi spun că ei cunosc cazuri unde s-au plătit bani acolo”, a spus Oajdea.
Deputatul spune că s-au plătit bani către angajați ai ANRP. “În calitate de deputat, am apelat la mijlocul pe care îl am la dispoziție din punct de vedere legal. Am văzut că cei de la ANRP nu dau curs cererii mele, am făcut și o interpelare despre activitatea ANRP. Demersul meu este corect și să vă spun de ce. Nu este un secret pentru nimeni, nici pentru Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților că la ANRP lucrurile au mers prost. Nu este un secret pentru nimeni că la un dosar unde s-au depus toate documentele, iar oamenii ar trebui să figureze pe lista de plată, se cer iar documentele care au mai fost depuse, iar omul poate demonstra că le-a depus. În aceste condiții, m-am gândit că dacă aș avea lista cu ordinea nu s-ar mai putea face jonglerii. Nu ar mai putea unul de pe poziția 1.000 să ajungă pe poziția 40”, a spus Oajdea.
Deputatul mai spune că, dacă ar avea putere, ar demite actuala conducere a ANRP.
“Fie din cauză de incompetență, fie din alte cauze, cei de la ANRP nu își fac treaba la timp. Acum sunt două posibilități. Fie angajați de acolo iau șpagă pentru a efectua plăți, fie din cauza faptului că nu își fac datoria apelează la tertipuri care nu fac decât să pună pe drumuri oamenii. Este posibil să vedem și acolo arestări. ANRP cheltuiește sume imense de bani și nu își face îndatoririle de serviciu. V-am spus, fie pentru că primesc bani, fie din neglijență. Oamenii care vin la mine în audiență îmi spun despre șpaga de la ANRP și se pare că se probează, având în vedere maniera prin care ANRP înțelege să răspundă”, a spus Oajdea.
Crinuța Dumitrean (36 de ani) a absolvit în 1993 Liceul “Andrei Mureșanu ». E absolventă de Științe Economice. A lucrat la Garant Service, apoi la Distrigaz Nord Bistrița. Din 2001 s-a mutat la București.
Crinuța Dumitrean este membră a Partidului Democrat –Liberal. În octombrie 2009, premierul Emil Boc a numit-o președinta Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).".
[CONCLUZIE: DEMOCRAT-LIBERALII MUNCESC "BINE".]
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum 39 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu