Discursul "istoric" al regelui s-a situat, asa cum era de asteptat, intre demagogie si absurd. O mare speranta pentru lingai de a iesi din criza si un bun prilej de a-si actualiza CV-ul, in speranta unui loc de munca la umbra potentialului viitor detinator al puterii in Romania.
Fostul rege: "Prima noastră datorie este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa noastră în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în decembrie 1989.".
Ok. Imi amintesc de toţi cei care au murit pentru independenţa noastră în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în decembrie 1989. Daca ar sti toti cei care au murit ca Romania nu mai e independenta, ci bataia de joc a UE, FMI-ului, multinationalelor; daca ar sti si ca un cetatean roman poate fi omorat de un cetatean american beat, fara ca acesta din urma sa raspunda in fata justitiei, cred ca s-ar fi gandit de doua ori inainte sa moara pentru "tara".
Daca ar sti tinerii nevinovati omorati in decembrie 1989 pentru ca au crezut cu naivitate in propaganda posturilor de radio "Europa Libera" si "Vocea Americii", ca "mostenirea dezastruoasa" (singura tara din lume fara datorii externe) a fost schimbata cu libertatea de a fi exterminati de actualii lideri politici si economici, cred ca s-ar fi gandit de doua ori inainte sa moara pentru "libertate".
Fostul rege: "Politica poate aduce prejudicii cetăţeanului dacă este aplicată în dispreţul legii.".
Adica este posibil ca politica sa nu aduca prejudicii cetăţeanului chiar dacă este aplicată în dispreţul legii. O fi adus politica romaneasca prejudicii cetateanului? Se face politica in Romania in dispretul legii? Mi se pare ca parlamentarii l-au aplaudat pe fostul rege la sfarsit. De ce oare, le-a placut ca fostul rege i-a facut ilegalisti?
Fostul rege: "În 1989 în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.".
De departe acest paragraf este cea mai mare bataie de joc la adresa romanilor. Auzi, s-a inlaturat "o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii". Pana in 1989 macar se statea la cozi cu banii in buzunar (magazinele erau neaprovizionate cu marfuri in mod deliberat pentru ca inamicii vechiului regim sa canalizeze ura populatiei impotriva lui Ceausescu, in timp ce bisnitarii - actualii intreprinzatori - se imbogateau din specula, pe care nimeni nu o mai pomeneste azi; ce repede a reaparut cascavalul in magazine in 1990!). Acum, armate de saraci au devenit milogi cu atestat, stau la cozi pentru un kil de zahar, de faina, de biscuiti...
Dar tot fostul rege ne spune care este realitatea de azi: "Sunt mâhnit că după două decenii de revenire a democraţiei oamenii bătrâni şi bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului.".
Bine ca s-a inlaturat "tirania" "cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii". Si s-a inlocuit cu "democratia" cu efect exterminator... Noroc ca a venit fostul rege sa ne spuna ca Romania are nevoie de infrastructura, altfel, habar nu aveam. Pe vremea "tiraniei" aveam flota, noroc cu "democratia" care ne-a scapat de ea. Pe vremea "tiraniei" aveam locuri de munca si salarii decente, a venit "democratia" si a rezolvat-o si pe asta. Auzi, "după două decenii de revenire a democraţiei oamenii bătrâni şi bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare"!!! Auzi, "agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric"!!! Ei, lasa ca noi ne hranim cu "valorile democratiei", nu cu paine si sare.
Dar, cel mai minunat este ca "A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011." Adica 20 de ani treaca-mearga, a mers si cu demagogia, egoismul primitiv, agatarea de putere si bunul plac, din clipa asta nu mai toleram niciun abuz! Pă bune?
Fostul rege: "Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie.".
Desigur, mâine nu poate exista lume fara morala, credinta si memorie, dar azi da. Din pacate, mâine "mâine" va fi "azi". Deci se poate oricand.
Fostul rege: "Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa.". Ei, acum, dupa ce a condamnat regele aceste "calitati", Romania s-a transformat brusc intr-o tara de altruisti, bogatii au inceput sa-si imparta averile cu saracii, salariile au crescut in detrimentul profitului, interlopii si-au gasit slujbe oneste si asa mai departe.
Fostul rege: "cele mai importante lucruri de dobândit după libertate şi democraţie sunt şi demnitatea". Adica mai intai sa caut sa fiu liber si democrat, chiar daca raman un nedemn?! Cam ciudata chestia, ma rog, are si fostul rege o varsta.
Dar, desigur, nimeni nu incearca sa schimbe ordinea constitutionala in Romania. Decat ca:
- "Sute de oameni au venit să fie mai aproape de regalitate, de ziua Regelui Mihai, la Operă";
- "Chiar dacă nu s-au gătit pentru eveniment, oamenii "de rând" au venit în schimb pregătiţi cu steaguri tricolore mai mici sau mai mari, cu însemnele regale, iar un domn de peste 50 de ani avea şi o pancartă cu textul "La mulţi ani, Majestate!", pe lângă însemnele regale pe o şapcă, un tricolor banderolă pe braţ şi un steag de mari dimensiuni, dar şi imaginea Regelui Mihai pe o insignă";
- "La final, invitaţii Regelui i-au cântat acestuia "La mulţi ani!" şi l-au aplaudat îndelung. Între timp, afară, urmărind cum Regele se apropie de ieşire, oamenii începeau să se agite, îşi pregăteau aparatele de fotografiat, agitau steguleţe şi scandau din nou "Regele Mihai!". Acesta a ieşit pe esplanada operei şi le-a făcut cu mâna celor prezenţi, care îi cântau şi ei "La mulţi ani!". Au fost apoi salutaţi Principesa Margareta şi alţi reprezentanţi ai Casei Regale, apariţia Reginei Ana fiind de asemenea însoţită de scandări. Textul scandat la final a fost "Monarhia salvează România!".".
(sursa acestor citate: http://www.mediafax.ro/main-story/sute-de-oameni-au-venit-sa-fie-mai-aproape-de-regalitate-de-ziua-regelui-mihai-la-opera-8902309/)
Pentru fanii inca nehotarati ai monarhiei, ofer spre studiu "Afacerea Skoda", un model de "lipsa" de demagogie, disimulare, egoism primitiv, agăţare de putere, bun plac, cinism, interes îngust şi laşitate; treaba se petrecea pe vremea monarhiei lui Carol al II-lea. Orice asemanare pana la similitudine cu achizitiile publice la preturi supraevaluate, coruptia, cum se imbogatesc unii pe timp de "criza", cum se batjocoresc banii publici, cum se batjocoresc contribuabilii, la fel ca in zilele noastre, nu este deloc intamplatoare. Surse:
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Afacerea_%C5%A0koda
http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/03/28/afacerea-skoda/
Citatele din discursul regelui rostit pe 25.OCT.2011 in Parlamentul Romaniei au fost preluate de pe sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/discursul-regelui-mihai-in-parlament-live-text-8900361
miercuri, 26 octombrie 2011
Fostul rege si democratia
Etichete:
afacerea Skoda,
coruptie,
demagogie,
democratie,
monarhia,
viata de roman
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce faci BARBU?
RăspundețiȘtergereAi uitat sa iti iei olanzapina azi? Sau nu ai reusit sa iti rezolvi cariile din gura si iti miroase respiratia a CACAT?
Cine vorbeste despre DEMAGOGIE?
IPOCRITUL IPOCRITILOR!
Pun pariu ca pe vremea lui CEASCA aveai frigiderul plin cu cascaval si nu stiai ce inseamna statul la cozi. Ma mir ca ni iti este RUSINE sa comentezi la adresa REGELUI, tu unul care nu ai citit o carte de Istoria Romanilor in viata ta. Du-te de fati un abonament la BIBLIOTECA. Daca nu sti ce este aia da o cautare pe Google.
Ai facut din blogul asta un WC-PUBLIC plin pana la refuz si ai uitat sa tragi apa, de fapt asa faci tu si acasa.
Decat sa fi consumat ore sa dai copy-paste de pe internet mai bine mestereai ceva si castigai un ban cinstit macar sa ajungi la stomatolog.
Pentru tine REGELE nu mai era demagog daca te invita sa te plimbe pe banii lui prin lume sau daca punea o masa intinsa la care sa manaci si sa bei bine pana faceai BURTA MARE.
Hai, recunoaste PIERDE-VARA care nu dai impozite la statul roman de cativa anisori!
IPOCRIT SI DEMAGOG DE BLOGOSFERA!
Ex-regele critica sistemul dar de fapt el este beneficiar al sistemului. Desi lui i s-au restituit proprietatile nu s-a mai aratat mahnit de romanii injositi de mafia retrocedarilor.
RăspundețiȘtergereFoarte tare afacerea Skoda!!!! Si astia ne mai spun la televizor ca monarhia salveaza Romania, incredibil!!!!
RăspundețiȘtergerehttp://www.imperatortravel.ro/2011/10/un-student-la-curtea-regelui-mihai-versoix-august-1992.html
RăspundețiȘtergere"Pana in 1989 macar se statea la cozi cu banii in buzunar (magazinele erau neaprovizionate cu marfuri in mod deliberat pentru ca inamicii vechiului regim sa canalizeze ura populatiei impotriva lui Ceausescu, in timp ce bisnitarii - actualii intreprinzatori - se imbogateau din specula, pe care nimeni nu o mai pomeneste azi; ce repede a reaparut cascavalul in magazine in 1990!)"
RăspundețiȘtergereEXACATA descrierea. Prostii stateau la cozi si jmecherii vremii aveau frigiderele pline cu cascaval, sunca de Praga, copane etc. Isi mai poate imagina cineva azi ca stateai la coada nu numai pentru carne, branza, oua, lapte, dar si pentru detergent, vata...Cata UMILINTA pentru un trai minimal si pentru o tara fara datorii.
Domnu Nicu si familia benchetuiau si populatia rabda.
Dar de frigul din apartamente va mai aduceti aminte, de circulatul in duminici cu sot si fara, benzina cu ratia si painea pe cartela parca eram in razboi, luatul curentului seara...ce viata mizera!
Daca vota lumea cu Ratiu dupa Revoulutie, Monarhia ar fi putut salva Romania.
Aveti dreptate, acum este abundenta de produse, caldura, curent, telefon, internet, televiciuni, posibilitati de a calatorii, dar nu sint bani.
Cate dreptate aveti! Democratie este utopie!
Sa traim bine!