De la inceput trebuie sa repetam: traim intr-o tara aberanta, odioasa si sinistra, in care puterea distruge in mod deliberat cetatenii ale caror interese ar trebui sa le apere.
Incalzirea a devenit o probelma eterna, inceputa in anii '80 si continuata cu succes pana in zilele noastre. Ea probeaza din plin aberatia in care traim. Pe scurt statul, indiferent de regimul politic, refuza sa asigure cetatenilor accesul la bunurile si serviciile de baza, cum ar fi alimentatia decenta si incalzirea. Odata cu schimbarea regimului politic s-au schimbat numai profitorii si nivelul profitului.
Este ciudat cum, dupa peste 20 de ani de eficientizare a intreprinderilor si disponibilizari continue, o factura pentru incalzire decenta pe timp de iarna reprezinta cel putin 50% din salariul minim pe economie. Dar se stie ca sectorul privat este frate geaman cu sectorul bugetar, iar disponibilizarile s-au imbinat armonios cu taierile de salarii, atat la stat, cat si la privat. O alta mostra a exploatarii unora spre profitul altora; o alta dovada ca statul social in Romania este un mit.
La inceputul anilor '90 se vorbea de eliminarea subventiilor. Este evident ca statul nu poate renunta la aceasta "distractie" care ar duce, poate, la disparitia muncii subsalarizate.
Statul roman este foarte grijuliu cu falimentarea si distrugerea, de exemplu prin infometare si inghetare, a cetatenilor de rand. In loc sa majoreze salariul minim pe economie la o valoare superioara limitei de supravietuire, statul roman face recensamantul averilor cu ajutorul formularelor pentru acordarea ajutorului pentru incalzire. Scopul central nu este identificarea persoanelor care au nevoie de acest ajutor, ci aflarea gradului de saracie al cetatenilor.
Formularele pentru acordarea ajutorului pentru incalzire reprezinta un adevarat inventar nazist al saraciei. Nu se au in vedere numai banii detinuti de aplicant, ci cam intreaga gama de bunuri mobile si imobile. Formularele astea imi aduc aminte de formularele de pe vremea lui Ceasca pentru cerere de plecare in excursie in strainatate. Acum, noii securisti nu mai verifica ce rude avem in strainatate, ci cladirile, masinile, terenurile, utilajele, animalele, banii din banca si veniturile.
Se pare ca statul roman, in raport cu propriile proceduri de exterminare a propriilor cetateni, considera ca romanii sunt inca mult prea bogati.
Ca o curiozitate, statul ignora, conform acestor formulare, bijuteriile si obiectele de arta! De ce oare?
Cistus halimifolius
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu