Sfidarea a inceput inca din anul 2009. In Romania a avut loc un referendum in 2009, privind reducerea numarului de parlamentari la maxim 300 de persoane si trecerea la un Parlament unicameral. Conform sursei
http://ro.wikipedia.org/wiki/Referendumul_pentru_trecerea_la_parlament_unicameral_%C8%99i_reducerea_num%C4%83rului_de_parlamentari,_2009,
"Autoritățile au anunțat că 50,16% din electorat și-au exprimat voturile ceea ce a determinat validarea referendumului.
Potrivit datelor parțiale ale BEC, 77,78% dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral.
...
Întrucât conform Constituției României, poporul își exercită suveranitatea atât prin reprezentanții aleși în Parlament, cât și direct, prin referendum, Parlamentul este obligat să acționeze în sensul dat de rezultatul înregistrat."
Fiind contemporan cu... vremurile pe care le traim, nu am putut sa nu remarc (la fel ca toata lumea) faptul ca Parlamentul nu s-a simtit obligat să acționeze în sensul dat de rezultatul înregistrat, astfel incat, conform sursei http://www.ziare.com/politica/parlamentari/romania-are-588-de-parlamentari-peste-media-din-ue-vezi-cine-ne-mai-intrece-1206682,
"Parlamentul Romaniei va avea 588 de membri, in legislatura 2012-2016, o crestere considerabila, de la cei 471 de parlamentari cati au primit mandate in anul 2008.".
Altfel spus, Parlamentul a incalcat Constitutia, ignorand "vointa suverana a poporului". Nu se cunosc criteriile in functie de care se stabileste gravitatea incalcarii Constitutiei. Probabil ca Parlamentul a incalcat cu moderatie prevederile constitutionale (in niciun caz nu poate fi vorba de gravitate extrema) atunci cand s-a sters la "cot" cu "vointa suverana a poporului". Altfel, sigur, sigur, toti parlamentarii s-ar fi autosuspendat si ar fi organizat un referendum pentru... demiterea lor in bloc. Dupa care, desigur, ar fi putut ignora din nou "vointa suverana a poporului", iar s-ar fi autosuspendat si asa mai departe :)
Sa gandim pozitiv: s-au creat locuri de munca. Si mai pozitiv ar fi sa ne votam vecinii din bloc sau oamenii amarati pe care ii intalnim pe strada. Poate in 2016...
Macar daca ar fi vorba de mai multi oameni de calitate in Parlament, care sa apere interesele Romaniei si ale romanilor. Numai ca Parlamentul Romaniei pare sa fie Marea Adunatura Nationala. Citatele de pe sursele urmatoare nu cred ca mai au nevoie de comentarii.
Conform sursei http://www.obiectivbr.ro/-parlament-cu-588-de-membri-din-care-si-15-%E2%80%9Epenali-unii-vor-ajunge-in-guvern_id74955,
"„Penalii" au intrat şi ei pe uşa din faţă
Rezultatele arată că în noul legislativ se va constituii un grup semnificativ de senatori şi deputaţi cercetaţi sau trimişi în judecată de către DNA. Din noul Parlament ar urma să facă parte 15 politicieni cu dosare penale sau urmăriţi penal, printre care Ion Stan, pentru care DNA cere de vreo lună Parlamentului aviz pentru arestarea preventivă a acestuia), Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu, Monica Iacob Ridzi sau Teodor Atanasiu. Ei au şi-au câştigat mandatul fiind votaţi, în colegiile lor, chiar şi de 70% dintre alegători.".
Conform sursei http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/parlamentul-romaniei-plin-de-penali-mincinosi-corupti-si-traseisti-politici.html,
"După alegerile parlamentare din 9 decembrie, România s-a ales cu mai mulți senatori și deputați, însă Parlamentul este plin de traseiști politici, parlamentari penali, corupți, aroganți și mincinoși.".
Victor Ponta sfideaza bunul simt, incercand sa duca in derizoriu faptul ca a fost dovedit ca plagiator. Conform sursei http://www.gandul.info/politica/ponta-catre-andronescu-asa-suntem-noi-plagiatorii-mai-votati-10384286, Primul Sinistru i-a spus Ecaterinei Andronescu (si ea suspectata de plagiat):
"Aşa suntem noi, PLAGIATORII, mai votaţi".
Concluzia poate fi sintetizata citand sursa urmatoare, http://www.gandul.info/puterea-gandului/asa-suntem-noi-hotii-mai-votati-10384721:
"Dacă poporul a putut să bage de-a valma în Casa lui borfaşi, securişti, bufoni, curve sau nebuni de legat, ce spune asta despre respectivul popor?"
Eu cred ca trebuie sa avem rabdare, sa ne lasam alesii si viitorul guvern sa ne lucreze in liniste.
miercuri, 12 decembrie 2012
Marea Sfidare Nationala
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu