sâmbătă, 6 aprilie 2013

Dezvaluiri uriase despre mafia politico-economica internationala

Nu am avut niciodata un dubiu ca exista o mafie politico-economica internationala. Dovezi punctuale si concrete ca unul sau altul este corupt sau deturneaza bani publici nu am avut si nici nu este treaba mea sa obtin si sa detin astfel de dovezi. Dar, atat timp cat popoare intregi sunt condamnate la saracie perpetua MUNCIND ONEST, acest lucru nu este posibil decat daca exista o mafie politico-economica internationala, a practicantilor demagogiei nerusinate si a hotiei si mai nerusinate.

Se cere constant cetateanului obisnuit sa munceasca mai mult daca vrea sa aiba mai mult, cand de fapt infractorii politico-economici care detin puterea vor sa fure mai mult. Expresia "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati!" este universal aplicabila in orice tara si, pentru maxima precizie, trebuie spus ca niciodata nu va produce salariatul pe masura lacomiei hotilor de la putere. Chiar daca si-ar inmii salariatul productivitatea muncii, hotul de la putere tot nu ar fi satul.

Iata insa ca, in mod incredibil si inexplicabil, apar si dovezile ca mafia politico-economica exista si detine o forta financiara uriasa. Am parcurs cateva surse care vorbesc despre acest fenomen (internetul este plin de ele) si citez urmatoarele:

http://www.bursa.ro/dezvaluiri-off-shore-leaks-32-de-trilioane-de-dolari-in-paradisuri-fiscale-202877&s=print&sr=articol&id_articol=202877.html

http://www.digi24.ro/stire/Paradisuri-fiscale-Numele-a-mii-de-detinatori-ai-unor-averi-uriase-apar-in-presa_93099

http://www.wall-street.ro/articol/Economie/146815/informatii-fara-precedent-despre-paradisurile-fiscale.html

http://www.gandul.info/financiar/informatii-fara-precedent-despre-paradisurile-fiscale-dezvaluite-de-o-asociatie-de-jurnalisti-din-sua-10713246

Conform surselor, mafia politico-economica detine in paradisuri fiscale 32.000.000.000.000 dolari (32 trilioane de dolari, sper ca nu am gresit numaratul zerourilor; am vazut ca sursele se feresc sa scrie numarul cu zerouri si prefera literele; probabil ca nimeni nu-si imagineaza astfel de numere si nu prea stie cum arata in realitate)!!! Daca am considera, pentru simplificare, ca populatia lumii este de 10 miliarde de suflete (actual sunt circa 7 miliarde), rezulta ca s-ar putea dona fiecarui suflet 3.200 de dolari!!!

Deja se poate afirma ca:
1. Orice discutie despre "Nu sunt bani!", "Suntem in "criza" financiara!" nu-si mai au rostul. Iata banii! "Aici "ie" banii vostri".
2. Orice discutie despre respectarea legii si plata taxelor nu-si mai are rostul.
3. Orice discutie despre munca cinstita pe branci si despre trezit la 6:00 si culcat la 2:00 din ziua urmatoare sunt povesti pentru naivi care refuza sa se maturizeze si care vor sa moara tineri si nelinistiti.

Asa cum am mai spus, in lumea reala, odioasa si sinistra, facuta dupa chipul si asemanarea politicienilor si bogatilor lumii, numai infractorii pot prospera. Marile averi nu se fac inventand centrala termica de apartament bazata pe fuziunea nucleara. Marile averi se fac prin parteneriate mafiote politico-economice, prin incalcarea in forma continuata a legii, beneficiind de protectia ilegala a institutiilor statului, prin punerea la dispozitie de informatii privilegiate, prin eludarea in forma continuata a fiscului, prin delapidarea aparent legala a banilor publici.

Schema standard de imbogatire in secolul 21 (as zice ca si in alte epoci) este bazata pe frauda. Nu este nevoie sa ai 10 facultati ca sa ai bani. La figurat vorbind, trebuie sa stii pe unde trece conducta cu bani, sa-i faci o gaura si sa fii dotat cu un rezervor cat mai consistent; daca, in plus, poti sa pui institutiile statului sa-ti pazeasca rezervorul si sa te fereasca de concurenta, vei fi aproape fericit.

Singura farama de nefericire vine de la faptul ca nu esti vesnic si ca tot crăpi la un moment dat, la fel ca fraierul pe care l-ai jefuit in forma continuata. Sigur ca tristetea e mare stiind ce ogoare de bani lasi in urma fara sa le poti valorifica, dar astea sunt riscurile. La urma urmei poti trece oricand in tabara fraierilor, nimeni nu te obliga sa fii infractor pe viata.

Concret, revenind la surse, aflam ca s-au dezvaluit secretele a 120.000 de companii offshore (!) si a circa 130.000 de persoane (!) care gestionau sau reprezentau afacerile oculte ale politicienilor si bogatilor din peste 170 de tari (!), inclusiv Romania.

Am gasit pe sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_statelor_lumii ca:

"La ora actuală în lume există 194 de state suverane și independente – 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite[1] plus Vatican, care este este observator permanent la Națiunile Unite.

De asemenea, alte două entități de facto – Kosovo și Taiwan – sunt recunoscute ca state suverane și independente fiecare de circa ¼ din statele lumii."


Deci, exista circa 194 de state pe glob, dintre care in peste 170 exista mafia politico-economica. Niciodata nu mi-au placut formularile gen "peste 170". Era asa greu de precizat un numar intre 171 si 179? Oricum, sa zicem ca exista maxim 24 de state (probabil state-cătun, cu suprafata cat Ciorogarla) in care cinstea si munca sunt valori nationale. Din pacate, desi lista statelor oneste ar fi fost mult mai relevanta, mai interesanta si mai scurta, nu avem acces la ea.

Ar fi fost minunat daca am fi avut un tabel centralizator cu numele persoanelor sau organizatiilor care au conturi in paradisuri fiscale, sumele detinute, valoarea fraudei, tara de origine, functia persoanelor respective etc. Chiar si asa, oare cat ne-ar lua sa parcurgem o lista cu circa 130.000 persoane? Daca toti am fi cititori ultrarapizi si ne-ar lua doar o secunda sa parcurgem datele unei persoane (lucru evident imposibil), ne-ar trebui 36 de ore ca sa parcurgem lista "Paradisuri fiscale"! Daca am aloca timpul real aferent aceleiasi operatii, am ajunge la niste numere cosmice si am realiza ca nu ne ajunge o viata ca sa cunostem, macar in parte, cine sunt reprezentantii mafiei politico-economice mondiale.

Ma intreb:
1. Ce resurse le sunt necesare unor institutii ca sa parcurga dosarele a 130.000 de persoane legate de evaziunea fiscala in paradisuri fiscale?
2. Cat timp este necesar pentru respectarea procedurilor, de exemplu pentru indosarierea filelor si administrarea probelor?
3. Cate persoane sunt necesare ca sa instrumenteze un caz pentru un infractor?
4. Cati ani de amanari poate obtine un infractor pentru obstructionarea procesului?
5. Care sunt costurile unor astfel de anchete?
6. Ce prejudicii vor suferi in final infractorii?
6. Ce beneficii vor avea in final cetatenii onesti in cazul in care se vor recupera, chiar si partial, aceste prejudicii?

Este evident ca actualul sistem juridico-fiscal favorizeaza infractorii! In cazul nostru concret, al entitatilor care eludeaza fiscul in paradisuri fiscale, se spune ca informatiile din acest moment au fost adunate de 86 de jurnalisti din 46 de tari, care au lucrat la cazurile respective timp de un an! M-as mira ca acesti jurnalisti sa nu fi beneficiat de sprijinul unor colaboratori si chiar al unor structuri, pentru ca fizic nu puteau fi in mai multe locuri in acelasi timp, nici nu ar fi avut timp suficient sa monitorizeze atatea situatii simultan.

Concluzia este ca pentru a urmari delicte in paradisuri fiscale sunt necesare resurse uriase. Dupa parerea mea, legislatia este intotdeauna vinovata de astfel de situatii. Asa zisele scapari ale legii au fost facute in mod deliberat. Foarte probabil, cei care au eludat legea prin paradisurile fiscale au cunoscut de la inceput lipsurile legii. Poate ca au participat (direct sau prin interpusi) la adoptarea textelor de lege cu probleme, dupa care s-au pus pe aplicat legea inca din start, exploatand toate viciile legii.

Sursele mentioneaza nume concrete de persoane si organizatii care au utilizat paradisuri fiscale pentru eludarea fiscului. Nu stiu ce relevanta au pentru cetatenii obisnuiti, multi ne sunt total necunoscuti iar mentionarea numelor lor are o valoare pur documentara. Cine doreste situatii concrete poate parcurge sursele citate. In general, se vorbeste de politicieni sau rudele lor, miliardari, directori de companii, vanzatori de arme, familii de dictatori, asa zisi "nobili" (detinatori de titluri nobiliare, de exemplu "baron"), speculatori pe burse, dar si de medici, dentisti sau compozitori.

Sigur ca s-ar putea vorbi aproape la nesfarsit despre acest caz. Am incercat sa sintetizez ceea ce mi s-a parut relevant din ceea ce se poate numi infractionalitate globala la nivel inalt (din punct de vedere politic sau financiar).

Concluzii importante sunt urmatoarele:
1. Este evident ca sistemul politico-economic actual este nesustenabil.
2. Speculatia financiara si frauda fiscala au fost incurajate in dauna muncii oneste, transformata in multe state in sclavie legalizata.
3. Consecinta este autofalimentul, atat la nivel statal, cat si la nivel individual! Aviz important pentru cei care se cred "baieti destepti" si la adapost de probleme!
4. Singurii care benficiaza de pe urma sistemului sunt infractorii, in special cei din structurile de putere, cu averi si cu relatii (mafia politico-economica internationala).
5. Exista mijloace legale de a schimba aceste situatii. Viciile economice din sistem sunt cunoscute de specialisti. Nu trebuie decat evidentiate si listate masurile care se impun pentru prevenirea repetarii unor astfel de situatii. Munca onesta poate fi incurajata, in primul rand printr-o salarizare echitabila. Tranzactiile financiare pot fi impozitate. "Orice venit trebuie impozitat!", spunea la un moment dat Traian Basescu. Si din speculatii financiare se realizeaza venituri, nu numai din pensii sau dobanzi bancare. De ce nu se impoziteaza tranzactiile financiare? Veniturile anuale care depasesc 200.000 de euro ar trebui impozitate cu minim 50%. Iar politicienii pot fi eliminati din viata politica prin vot. Decat proteste inutile si uneori caraghioase in strada; decat condamnarea in strada a austeritatii; decat sa se strige in strada la nesfarsit "Hotii! Hotii!" (si noi ii stim de hoti, si ei se stiu de hoti, dar viata merge inainte in acelasi stil), ar fi de preferat votul responsabil acordat in cunostinta de cauza unor reprezentanti legitimi ai intereselor cetatenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu