luni, 1 aprilie 2013

Batjocoriti de statul mafiot pentru ca vor sa fie buni platnici

Sute de cetateni ai unei comune (in total 1800 de persoane din 5 comune sunt implicati in aceeasi situatie) sunt batjocoriti cu nonsalanta si tratati cu dispret si ticalosie de catre fiscul statului mafiot si de catre autoritatile locale ale statului mafiot.

Cetatenii respectivi au in proprietate terenuri in alta comuna decat cea de domiciliu. Dar titlurile de proprietate pentru terenurile acestor cetateni au fost eliberate de primaria comunei de domiciliu. Oamenii au intrebat daca se pot plati in comuna de domiciliu impozitele pentru aceste terenuri care sunt situate in alta comuna. Comuna de domiciliu a raspuns pozitiv si a incasat impozitele, dar nu a virat banii comunei beneficiare.

In fapt, legea spune ca impozitul pe teren se plăteşte la comuna în raza căreia se află. Dar situatia uimitoare este ca, daca ai un teren in judetul Satu Mare, unul in judetul Constanta si unul in judetul Timis, trebuie sa te duci in comuna de care apartine pentru a plati impozitul pe teren. Adica trebuie pierdut timp si cheltuiti bani. Statul mafiot refuza sa faca lucruri extrem de simple pentru a simplifica si imbunatati colectarea taxelor:

1. Informarea cetatenilor cu privire la taxele pe care le au de platit, inclusiv restantele din anul precedent.
2. Informatizarea sistemului si existenta unei retele informatice a fiscului la nivel national.
3. Pentru fiecare impozit de incasat este suficient sa fie trecut beneficiarul si contul beneficiarului.
4. Cand se incaseaza banii in sistemul informatizat, bani platiti oriunde in tara, se vireaza automat in contul beneficiarului, introdus la data platii conform facturii de plata emise.

Asta ar fi teoria. Practica actuala inseamna haosul organizat de statul mafiot dornic sa-si jefuiasca proprii cetateni. Haos tradus prin urmatoarele situatii ticaloase:

1. Dupa cum vedem, primaria localitatii de domiciliu a unui cetatean are dreptul sa-si minta cetateanul si sa-l dezinformeze cu privire la legislatia referitoare la plata impozitelor locale.
2. Primaria localitatii de domiciliu a unui cetatean are dreptul de a incasa abuziv impozite locale care nu-i sunt destinate.
3. Primaria localitatii de domiciliu a unui cetatean are dreptul de a nu vira impozitele locale comunei beneficiare.
4. Fiscul are dreptul de a nu informa cetateanul cu privire la debitele restante de la sfarsitul unui an fiscal! Spre deosebire de firmele de cablu, telefonie, electricitate, care-si informeaza abonatii de la luna la luna cu privire la debitele restante, jegosul fisc mafiot considera ca nu e treaba lui sa informeze contribuabilii de la an la an cu privire la debitele restante!
5. In schimb, dupa aproape 5 ani, cand debitele restante conform legii s-ar prescrie, fiscul mafiot se trezeste ca descopera aceste debite restante si informeaza de aceasta data contribuabilii, aduagand cu toata nesimtirea si penalitati pentru ultimii 5 ani!!!
6. Dupa cum vedem, institutiile statuli mafiot nu stiu unele de altele. Primariile si fiscul nu comunica intre ele, pentru a jefui cat mai performant cetatenii.
7. Dupa stiinta mea, conform legii (!) este posibil ca taxele platite gresit de catre contribuabili si incasate necuvenit de stat sa nu mai fie restituite!

Ca o paranteza, aceeasi situatie cu debite restante de 5 ani am trait-o personal, dar, in plus, era vorba de o datorie fictiva, inventata de fisc (sursa: http://lmar2012b.blogspot.ro/2012/08/anonimul-penal-fiscul-penal-si-statul.html). Asa ca, desi nu a trebuit sa platesc in final niciun leu in plus, stiu foarte bine ce inseamna pentru cei 1800 de cetateni sa fie haituiti de statul mafiot pentru ca au dorit sa fie buni platnici.

Traim intr-o societate primitiva. Pe de o parte, hotii de la putere au tot interesul ca situatia sa se perpetueze. Pe de alta parte, cetatenii sunt lipsiti de idei proprii, de dorinta (de multe ori si de posibilitatea) de a intelege fenomenele negative din societate si de vointa de a schimba ceva in societate, neincercand sa se organizeze si sa se sustina. Ca urmare, in mod fatal se voteaza mereu aceiasi hoti din PSD, PNL, PDL, care atunci cand sunt in opozitie sunt cu poporul, iar cand sunt la putere sunt... impotriva poporului.

Ponto, cand schimbati legislatia si obligati fiscul sa informeze anual cetatenii cu privire la debitele restante?

Un comentariu:

 1. After going over a handful of the аrtіcleѕ on yоur ѕite,
  I seriously aρρreciate уouг way οf ωriting а blοg.

  I saveԁ aѕ a fаνorite it tο my bοokmаrk sitе list and will be checking back soοn.
  Pleaѕe ѵisit my ωeb site as well and let me κnoω your opinіon.


  my homepage: seo companies addison tx

  RăspundețiȘtergere