Ma gandeam sa aduc in format text o parte din emisiunea lui Radu Banciu de ieri, 25.Aprilie.2013 (sursa http://inregistrari.b1.ro/view-25_Apr-2013-lumea_lui_banciu-85.html). Dar experienta anterioara mi-a aratat ca acest lucru cere foarte mult timp, mult mai mult decat dispun pentru asa ceva.
Astfel ca am preferat sa aduc in discutie si sa fac comentarii pe marginea subiectului principal al emisiunii: lipsa autostrazilor. Acest subiect a fost construit prin enuntarea mai multor idei dintre care mentionez: existenta banilor alocati pentru autostrazi, disparitia banilor alocati fara sa se realizeze mare lucru si regretul pe care il exprima unii fata de asa zisa revolutie din decembrie 1989.
Discutia a pornit de la un articol despre autostrazi, aparut pe sursa
http://www.zf.ro/opinii/unde-sunt-autostrazile-daca-nu-ati-avut-niciun-razboi-dupa-1989-10793709.
In articol se spune ca bani pentru autostrazi au fost si exista si azi. Conform articolului citat,
"Numai în ultimii 10 ani, CNADNR a avut un buget de 17 miliarde de euro, iar anul acesta are la dispoziţie încă 1,5 miliarde de euro. Cu cei 17 mld. euro, la 10 milioane de euro pe km (ceea ce este mult, dar să admitem, pentru „standardele româneşti“) se puteau face 1.700 km."
Numai ca, surpriza: chiar daca s-au pus in discutie bugetul ultimilor 10 ani si "standardele romanesti", in Romania exista doar 463 de kilometri de autostrada si 67 kilometri de centura cu profil de autostrada.
Radu Banciu s-a intrebat in emisiune cata spaga a luat Adrian Nastase daca a avut miliarde pe mana si nu a reusit sa faca practic nimic, 0 kilometri de autostrada. A facut o paralela intre Serbia si Romania, a spus ca in Serbia kilometrul de autostrada costa 4,6 milioane de euro, in Romania 10 milioane de euro (c-asa-i la noi). A presupus ca se facea un contract cu pretul de 10 milioane de euro per km, din care 8 milioane de euro per km lua Bechtel-ul, de exemplu, iar diferenta (2 milioane de euro per km) o lua Nastase, ca fara spaga nu se poate. De unde Banciu a tras concluzia (foarte probabila si posibila) ca acestia erau banii care trebuiau sa intre in buzunarele guvernantilor.
Numai ca, pe langa faptul ca guvernantii au luat spaga, s-au luptat si au reusit sa nu faca niciun kilometru de autostrada!
Banciu a evocat apoi contractul beton prin care Bechtel incasa bani chiar daca nu facea nimic si afirma (momentan in mod eronat, inca se negociaza) ca Bechtel a fost despagubit cu peste un miliard de euro pentru rezilierea contractului. "Ce spaga trebuia sa-i dea lui Nastase Bechtelu', ca sa obtina un asemenea contract?" s-a intrebat Banciu [momentul 11:15 din emisiune].
Mie-mi place aritmetica simpla. Avem 463 km de autostrada su 67 km de centuta tip autostrada, deci in total 530 km de autostrada, indiferent de gradul de functionalitate. Asta inseamna ca pretul real al unui kilometru de autostrada, considerand numai cele 17 miliarde de euro din ultimii 10 ani, este de:
17.000.000.000 euro / 530 km = 32.075.471,7 euro.
Simplificat si aproximat in minus: un kilometru de autostrada costa in acest moment in Romania 32.000.000 euro!!!
Fata de "standardele romanesti", deja generoase si umflate grosolan de autoritatile spagare, kilometrul de autostrada platit in mod real este cu 22.000.000 de euro mai scump!!!
Adica, pentru cei 530 de kilometri de autostrada existenti, romanii au fost "taxati" de politicieni cu
530 km x 22.000.000 euro per km = 11.660.000.000 euro.
Aceasta este numai factura platita de romani catre spagarii de la stat numai pentru autostrazi: 11,66 miliarde de euro!!!
Si ni se mai spune ca deficitul de la pensii este de 3 miliarde de euro... Pai ce o fi atat de uimitor? Ziarul Financiar mentionat ca sursa mai sus poate fi din nou citat in mod relevant:
"Dacă cineva a vrut să inventeze un mecanism diabolic prin care să-i dai bani unei instituţii care să nu răspundă în faţa nimănui de modul în care îi cheltuie, atunci a reuşit să o facă prin inventarea Companiei Naţionale de Drumuri, aflate teoretic în subordonarea ministrului transporturilor, dar practic cu independenţă bugetară şi decizională faţă de minister." [!!!]
Dupa parerea mea, Compania Nationala de Drumuri, alturi de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sunt suprastructuri infractionale de stat (!) care au ca scop jefuirea aparent legala a banilor publici. Li s-a dat dreptul de catre politicieni sa cheltuie bani in mod discretionar si sa nu raspunda in fata nimanui!
Care sunt numele politicienilor care au creat si intretinut acest sistem? Dupa parerea mea, acestia sunt niste ticalosi de cea mai joasa speta care trebuie adusi de urgenta in fata justitiei.
Radu Banciu s-a declarat in repetate randuri un admirator al solutiei finale aplicate lui Ceausescu si a afirmat ca in decembrie 1989 a avut loc o revolutie. Daca in privinta parerii lui Banciu despre politicienii postdecembristi sunt de acord, fata de parerile lui Banciu despre evenimentele din decembrie si despre mitralierea lui Ceasca sunt in total dezacord. Este suficient sa ne uitam pe acuzatiile aduse lui Ceasca, prostiile alea cu un miliard de dolari in Elvetia, genocidul fantoma cu 60.000 de victime, subminarea economiei nationale... Apoi este suficient sa ne uitam la hoardele de infractori postdecembristi ai statului roman, pradatori de sute sau mii de miliarde de euro din bani publici, care umbla linistiti in libertate fara sa-si puna problema ca ar putea fi judecati vreodata pentru distrugerea deliberata a Romaniei...
Daca Banciu e de acord cu mitralierea lui Ceasca pentru ca "dictatorul" ar fi ciordit 1 miliard de dolari, ce pedeapsa propune Banciu pentru cei care au furat miliarde numai din autostrazi?
Ce revolutie s-a facut in Romania? Poate doar revolutia hotiei generalizate si nepedepsite la nivel de stat. Statul roman este primul infractor al tarii, infractorul prea iubit al romanilor, cel mai iubit fiu al infractorilor, "geniul Carpatilor" la capitolul infractiuni, traim in Epoca de Aur a infractiunilor de stat... Cine-i judeca si cine-i condamna pe astia, Banciule? Cine le confisca averile, tot asa cum i s-au confiscat lui Ceasca?
Cand va avea loc procesul hotilor capitalisti de la stat? Cand se vor condamna crimele capitalismului postdecembrist? Foarte probabil, dupa ce se va reinstaura monarhia, ca sa para bosorogul Mihai I de partea poporului.
Am auzit ca exista atatia suspecti de terorism in SUA, incat autoritatile nu au mijloacele fizice ca sa-i urmreasca pe toti. Tot asa, atatea ticalosii au facut autoritatile centrale si locale ale statului roman, ca nu exista mijloacele fizice nici macar sa le enumeram pe toate, daramite sa-i condamnam pe toti nemernicii care au luat leafa de la statul roman ca sa-si bata joc de cetatenii romani.
Banciule, infinit mai vinovati decat Ceasca sunt unii care au spus fraierilor in 1989 "Sa-i luam gatul astuia, ca uite ce-a facut cu tara!", iar mai apoi s-au pus pe furat cu legea in mana si cu CNADNR-ul in frunte la kilometrul de autostrada. Cum rezolvam problema asta? O poate rezolva poporul, sau iar trebuie sa inventeze ceva serviciile secrete, "atat din est, cat si din vest"? Ce "revolutie a facut poporul nemultumit si manipulat la televizor in 1989? O "revolutie" ca sa se fure insutit si "cinstit" in Romania? Revolutia sclaviei populare?
Ce au facut nemernicii actuali cu tara? Cu cate milioane a scazut populatia Romaniei dupa 1989? Asta apropo de "genocid" cu 60.000 de victime inventate in 1989...
Daca populatia Romaniei a scazut cu cateva milioane din 1989 si pana in prezent, iar somajul actual in Romania este de cateva sute de mii de persoane (statistica masluita in sens BIM), atunci cate milioane de locuri de munca s-au ras de pe fata pamantului in Romania fara sa se puna nimic in loc? Asta apropo de "subminarea economiei nationale" din decembrie 1989...
Se spune ca exista deficit la pensii? Pai cine a scos anticipat angajatii la pensie, ca sa se rada de pe suprafata pamantului milioane de locuri de munca fara sa se puna nimic in loc; si pentru a transforma romanii in sclavi care muncesc pe salarii ridicole? Nu statul roman? Asta apropo de "acte de diversiune prevăzute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare, în intregime sau în parte, prin explozii sau orice alt mod al instalațiilor industriale sau a altor bunuri de natură"...
Propagandistii incearca mereu sa duca in derizoriu astfel de comparatii intre vechiul si actualul regim. Cine face astfel de comparatii este blamat pentru ca, chipurile, il aduleaza pe Ceasca si este ahtiat dupa vechiul regim. Desigur, este o tactica jalnica a propagandei, dar care are rezultate notabile intr-o tara ca Romania, plina de analfabeti cu diplome, obtinute dupa ce s-a plagiat incepand cu extemporalele de clasa a doua si terminand cu "tezele" lui Ponta.
Se mai mira unii ca in Romania nu exista autostrazi, desi nu a existat un razboi in Romania. A existat un razboi, dintotdeauna: cel dintre statul roman si poporul roman. Exista si azi!
IATĂ ÎNC-UN BINE MIC / CE NI-L FACE OZEMPIC
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu