Dupa politisti corupti si judecatori corupti, se pare ca acum este un moment de varf legat de arestarea procurorlor corupti. Nimic uluitor, altfel cum ar putea infractorii sa scape nepedepsiti in forma continuata? Cu relatiile potrivite pe lantul trofic al coruptiei oricine poate incalca legea pana ajunge la o varsta respectabila, cand, dupa o "cariera exceptionala" va executa eventual pedepse reduse datorita varstei.
1. Ieri, 11.Noiembrie.2013, a fost retinut procurorul Nicualita Iacob dupa ce a fost prins in flagrant luand o mita de 6.000 de euro de la un denuntator. Anterior, in decembrie 2012, procurorul mai primise 5.000 de euro de la aceeasi persoana.
Desigur, probabil ca pentru justitie procurorul apare la prima abatere, desi este cercetat pentru trafic de influenta in forma continuata, nefiind obligat sa raspunda la intrebarea "Procentual, de cate ori ati fost de partea legii si de cate ori ati fost de partea infractorilor de cand sunteti procuror?".
2. Acum cateva zile a fost arestata Izabella Majeczki, procuror-şef al parchetului din Gheorghieni. In calitatea sa de procuror sef, aceasta tanti primea o mita spectacol: vaci, oi, curcan bio... Sa speram ca fabulosul curcan bio nu a pus gura pe pesticide... Oare care va fi soarta acestui "folos necuvenit"?
Legat de aceasta menajerie domestica, prefer sa-mi imaginez ca animalele erau vii, ca tanti procuror-şef statea la bloc si ca unul din dormitoare fusese transformat in cotet; ce daca mai pasteau rumegatoarele o patura, o lustra... Oare cata dreptate s-o fi impartit prin Gheorgheni in astfel de conditii?
3. Un caz mult mai grav, in care s-a produs un prejudiciu de zeci de milioane de euro, este legat de mafia carnii (din care nu lipseste carnea infestata). Este normal sa fie de un caz grav, fiind vorba de o procuroare cu functie inalta. Angela Nicolae era "şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme", conform sursei http://www.evz.ro/detalii/stiri/premiera-eliberarea-procuroarei-angela-nicolae-judecata-in-sedinta-secreta-1066085.html.
Din nou se pune intrebarea: era șpăgara șefă (in poza de pe sursa citata are mutra mai degraba de măcelăreasă decat de procuror) specializata numai in probleme legate de mafia carnii sau era integrata in programul "spaga fara forntiere"? La fel de legitima este intrebarea universala care se poate pune oricarui functionar angajat si platit de stat: ""Procentual, de cate ori ati fost de partea legii si de cate ori ati fost de partea infractorilor?".
Ma intreb cine sunt cei care i-au promovat pe toti acestia. Dar nu vreau sa intru in alte detalii, pentru mine este suficient sa stiu ca exista coruptie in randul procurorilor la toate nivelele, tot asa cum exista coruptie in randul politistilor si judecatorilor. Astfel incat viata cetatenilor onesti este grea din doua motive: unul este coruptia generalizata, altul este atitudinea protectoare a statului mafiot fata de corupti, din moment ce factura coruptiei este decontata tot de cetatenii onesti prin inventarea de noi taxe si impozite si pedepsele pentru coruptie se reduc.
Adica guvernul (nu mai conteaza daca e al lui Ponta, Boc, Tariceanu etc) inventeaza noi taxe ca sa acopere gaurile facute de corupti in buget si diminueaza pedepsele pentru coruptie si abuz in serviviu in noul Cod Penal, pentru a se prescrie faptele unor ticalosi corupti si pentru a incuraja coruptia! Asta este, guvernul a fost mandatat de alesii poporului, deci asta o fi vointa poporului. Cand poporul va avea alta vointa, n-are decat sa si-o exprime la vot.
Chiar daca incerc sa fac articolul cat mai scurt posibil, caracatita coruptiei are tentacule aproape fara numar. Evidentiez succint si relevant alte cazuri de procurori corupti:
4. Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, a fost arestata in mai 2013. Primea bani, haleala si produse nealimentare pentru a interveni pe langa procurori si politisti in scopul masluirii unor fapte penale.
5. Mihai Betelie, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, a fost arestat in ianuarie 2012, impreuna cu Bogdan Grigorescu, secretarul general al Primariei Sectorului 1. Betelie era acuzat de operatiuni financiare si de comert ilicite, incompatibile cu functia, favorizarea infractorului, instigare la trafic de influenta si santaj legat de o infractiune de coruptie.
6. Teodor Tranca, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea, era trimis in judecata in ianuarie 2011 pentru trafic de influenta in forma continuata.
7. Calin Ciprian Zamfirescu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, a fost arestat in septembrie 2010 pentru trafic de influenta.
8. Nelu Carpen, prim-procurorul al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, a fost arestat in aprilie 2010 pentru luare de mita si constituirea unui grup infractional organizat.
Impresionant, avem procurori unul si unul... Si justitie pe masura...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Laura Stefan despre magistratii corupti pe sursa
RăspundețiȘtergerehttp://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/procuroarea-spagara-angela-nicolae-si-tacerea-sistemului-317237.html
"Observăm de multe ori că magistraţii corupţi ocupă funcţii de conducere pe care le folosesc pentru a se îmbogăţi şi că, uneori, în activitatea infracţională sunt implicate persoane de încredere, în general membri ai familiei. Motivaţia nu poate ţine de nivelul de salarizare, pentru că magistraţii beneficiază de o salarizare bună la nivelul sectorului public din România. Procurorul general al României s-a declarat „mâhnit“ atunci când a fost informat cu privire la reţinerea doamnei procuror pe care o are în subordine. Dincolo de mâhnire, e nevoie de măsuri concrete prin care să se limiteze proliferarea acestui fenomen. O astfel de măsură ar putea fi proiectul de lege aflat în dezbatere parlamentară prin care magistraţii corupţi pierd pensia de serviciu, pensie care este semnificativ mai mare decât pensiile obişnuite."