Acest articol este extrem de lung si este bazat in general pe surse aparute in prima saptamana de scoala.
A trecut o saptamana de cand a reinceput "educatia" lu' Peste. Noul an scolar a inceput cu demonstratii de forta de isterie, prostie, ticalosie si haos. Deja se poate spune cu certitudine ca in scoli se va face orice numai carte nu.
Campania de imbecilizare si deformare psihica a celor mici a inceput cu lipsa noilor manuale.
"Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia" (sursa: http://www.ziare.com/scoala/manuale/scandalul-manualelor-scolare-editorii-acuza-ministerul-educatiei-a-fraudat-licitatia-1322672).
"Ministerul Educatiei s-a razgandit: Elevii din clasele I si a II-a vor invata dupa vechile manuale" (sursa: http://www.ziare.com/scoala/manuale/ministerul-educatiei-s-a-razgandit-elevii-din-clasele-i-si-a-ii-a-vor-invata-dupa-vechile-manuale-1322724).
Iar manualele auxiliare sunt un adevarat spectacol educational:
"Lectii delirante in manualele pentru clasa I: "Maria ia o lama noua. Acum are o rana mare"" (sursa: http://www.ziare.com/scoala/elevi/lectii-delirante-in-manualele-pentru-clasa-i-maria-ia-o-lama-noua-acum-are-o-rana-mare-1322465).
Victor Ponta este un prin sinistru cu rol de chibiţ total rupt de realitate, care priveste problemele din educatie din tribuna si emite opinii in calitate de suporter de pe margine. Conform sursei http://www.atitudineaonline.ro/Victor_Ponta_afirmatie_halucinanta_Nu_stiu_daca_mai_e_vreun_copil_de_clasa_I_fara_telefon_cu_internet_Nu_putem_ramane_cu_manuale_28563.html, el a afirmat:
"Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și de clasa I, care să nu știe să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet."!
Prin introducerea manualelor digitale, statul a inventat o alta schema de tocat bani publici, probabil de vreo 10-20 de ori mai scumpe decat cele clasice. Dupa parerea mea, multa lume sta excesiv de munt cu ochii in tot felul de ecrane. Faptul ca scolarii de varste foarte mici vor face acest lucru nu mi se pare deloc sanatos. Dar sa gandim "pozitiv": oculistii si firmele care vand ochelari vor prospera.
Conform aceleiasi surse, Ponta a mai spus: "Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar școala românească are nevoie de o reforma”. Se pare ca, in conceptia viitorului presedinte al Romaniei, "reforma" din scoli nu se poate face decat blocand clasa I. Deci, inca o generatie de sacrificiu (inutil).
Dar cat de mare poate fi miza manualelor digitale si blocarea clasei I, din moment ce "67.000 de copii vor abandona şcoala anul acesta din cauza sărăciei"!!!
Incolo, sursele abunda de stiri privind educatia infractionala care privesc: dispretul fata de lege, evaziunea fiscala, spaga, stoarcerea de bani, terorismul "educational" practicat in vederea colectarii "fondului clasei", terorismul "educational" aplicat celor care nu vor sa plateasca ilegalul fond al clasei.
Astfel, sursa http://www.replicaonline.ro/fondul-scolii-n-are-moarte-copilul-care-nu-duce-banii-pentru-auxiliare-e-oaia-neagra-a-clasei-135776/ titreaza sugestiv:
"Declaraţiile ministrului Educaţiei, luate la mişto
Fondul şcolii n-are moarte. Copilul care nu duce banii pentru auxiliare e "oaia neagră" a clasei"!!!
In plus: "Nu a existat început de an şcolar, de la Revoluţie încoace, fără vizite ale politicienilor la festivităţile organizate în unităţile de educaţie ori fără declaraţii sforăitoare ale unor miniştri care nu pricep că legea în clase n-o fac ei! Fondul şcolii? E de când lumea. Banii daţi de părinţii elevilor suplimesc lipsurile acute din sistemul educaţional - fie că vorbim de cretă, tablă nouă sau manuale - ori reprezintă "bacşişul" pentru cadrele didactice prost plătite, dar bine orientate pe piaţa "auxiliarelor". Caietele auxiliare (care cuprind exerciţii, în genul culegerilor, pentru fiecare materie în parte) contribuie la rotunjirea bugetului profesorului, pe lângă eventualele meditaţii la care, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge elevii.
Nu sunt foarte mulţi părinţi care să protesteze atunci când se strâng bani la clasă. Nu vor să iasă în evidenţă, de teamă că astfel vor atrage atenţia (la modul negativ) asupra copiilor lor. Pe un astfel de considerent, continuă, an de an, următoarea practică: imediat după începerea anului şcolar, este organizată prima şedinţă cu părinţii. "Întotdeauna, la prima şedinţă cu părinţii se cer banii...", ne-a declarat o mămică. "E drept că se mai strică şi una-alta prin clasă, că nu sunt cuminţi nici elevii, iar şcoala de unde să aibă bani?", continuă respectiva. Dar, urmează şi calvarul caietelor auxiliare: "Nu iei caietul, atunci este sigur că niciodată copilul tău nu va putea face tema întreagă. Nu are tema întreagă, atunci nota e ca atare. Temele nu se dau numai din manualele aprobate şi distribuite de Ministerul Educaţiei în şcoli, ci şi din aceste caiete". Ce spun oficialii Ministerului Educaţiei despre fondul şcolii sau al clasei? Pentru amuzamentul tuturor celor care au copii la şcoală, iată: "Este inadmisibil aşa ceva. Cadrele didactice trebuie să respecte legea. Este fraudă când un cadru didactic încearcă să impună anumite auxiliare, ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală. Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al şcolii. De fapt, aceia nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitanţe, nu există transparenţă în utilizarea acestor bani, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui părinte. Eu, ca părinte, pot să iau decizia că pot să contribui cu ceva, dar şcoala nu mă poate obliga", a declarat, la începutul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. După ce aţi citit cu atenţie cele declarate de Remus Pricopie, vă lansăm următoarea întrebare: cât aţi plătit anul acesta la fondul şcolii/fondul clasei?
Caiete "gata comandate de la şcoală", "fără bon sau chitanţă"
Cât se mai plăteşte la fondul şcolii/fondul clasei? Pentru cei care cred că la grădiniţă e floare la ureche, iată că lucrurile stau chiar mai grav ca la şcoala gimnazială! O mămică ne-a declarat că la şedinţa cu părinţii, care a avut loc săptămâna trecută, li s-a adus la cunoştinţă că, în total, au de plată 110 lei: "10 lei dăm fondul grădiniţei, 10 lei - fondul clasei, iar restul de bani - pentru rechizitele şi caietele speciale care urmează să le cumpere grădiniţa", ne-a declarat Sorina, mămica unui preşcolar. La clasa a II-a, un părinte ne informează că trebuie să achite 50 de lei pentru caietele auxiliare, iar câte 50 de lei se strâng pentru "reparaţii la clasă". Ajungem şi la mămica unui elev de clasa a III-a: "Am scăpat ieftin. Am de dat doar 30 de lei la fondul clasei, pentru că auxiliarele, adică acele caiete speciale pentru diverse materii, au fost achitate de anul trecut. Am dat anul trecut 60 de lei", ne spune Alina. "Nu pot să nu dau banii. Cine nu achită, chiar dacă are o situaţie precară, se trezeşte cu copilul marginalizat la clasă. Pe de o parte, e de înţeles să contribui şi să sprijini educaţia copilului, pe de altă parte nu pot pricepe atunci când ţi se cere ca, pe lângă auxiliare, să scoţi bani din buzunar şi pentru schimbarea băncilor din clasă sau a parchetului. Asta s-a întâmplat la o altă clasă din şcoala unde învaţă fiul meu", ne mai spune mămica. Şi tot ea ne indică, amuzată, "lista de cheltuieli" întocmită de o prietenă a ei, cu ocazia începerii anului şcolar, clasa I: "uniformă 50 lei, insignă - 7 lei, engleză set trimestrul I - 33+27 lei, română: caiet de scriere (o editură anume, indicată la clasă) - 10 lei, Tainele Abecedarului - 12 lei, Abecedarul Copilăriei - 20 lei; matematică: caiet - 10 lei, caiet matematică + exploatarea mediului -16 lei; dezvoltare personală (caiet) - 12 lei, caiet muzică - 12 lei caiet abilităţi - 10 lei, caiet religie - 8 lei, 4 fotografii - le face "cineva" din şcoală, contracost". Referitor la această listă, mămica face precizarea că mai sunt şi alte lucruri de cumpărat, numai că cele relatate mai-sus sunt achiziţionate din şcoală (!) şi că "nu primeşti nici un bon sau chitanţă". "Am fost anunţaţi că respectivele rechizite au fost deja comandate şi că trebuie să le achităm, le vor folosi copiii noştri în primul trimestru", mai arată femeia, care îşi duce copilul la o şcoală din Capitală. Şi, revenind la Constanţa, o altă mămică ne-a decalarat că pentru toate cele necesare copilului (?!), adică auxiliare, paza şcolii etc. - adică fondul clasei şi fondul şcolii - va scoate din buzunar aproape 100 de lei. "Urmează ca doamna dirigintă să ne anunţe pe parcurs ce alte cheltuieli mai sunt. Deocamdată ne-a spus că este un calcul în mare", a adăugat mămica."!!!
Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18108649-criza-manualelor-cine-plateste-pentru-fisele-dupa-care-vor-invata-elevii-clasa-invatatoare-ganditi-cati-bani-trebuie-dau-printez-pentru-fiecare-copil-fisa-zilnic.htm,
"Experienta a aratat ca multi profesori au platit din banii lor pana si hartiile pe care au fost imprimate testele de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Sau i-au pus pe elevi sa vina fiecare, de acasa, cu cate o coala de hartie pe care sa printeze aceste teste nationale."!
Dar cat de generosi sunt profesorii! De unde au atatia bani? Ca doar peste tot se spune ca au salarii de mizerie. Au vreo tiparnita de care nu stie nimeni? Ii obliga cineva sa imprime testele lu' Peste? Nu era normal si birocratic sa informeze pe cale ierarhica structurile de utilitate indoielnica din Ministerul Educatiei? Macar in Bucuresti, unde se stie ca primaria arunca banii pe toate prostiile. Ce mare smecherie sa dea primaria bani pe hartie pentur scoli? Pai, e mare smecherie, pentru ca altfel ce motive ar avea profesorii sa ceara bani de la elevi?
Principala problema in educatie este, evident, stoarcerea de bani de la parinti, prin legalizarea abuzurilor. Conform sursei http://www.replicaonline.ro/se-legalizeaza-fondul-clasei-raducu-popescu-e-de-acord-dar-sa-nu-se-dea-bani-pe-jaluzele-116640/,
"Pe ideea "dacă tot se face ceva, măcar să se facă în mod legal", ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, vrea să legalizeze aşa-zisul fond al clasei. Acesta a declarat că are în plan să dezvolte un mecanism legal prin care părinţii vor putea contribui financiar pentru a sprijini instituţiile şcolare. La Constanţa, lucrurile sunt deja clare în această privinţă: şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Răducu Popescu, spune că este de acord cu legalizarea, însă se împotriveşte cheltuielilor inutile, precum schimbarea jaluzelelor... din pricina culorii."!!!
Teroarea practicata in scoli pentru banii de "fondul clasei" este evidentiata si de sursa http://www.calificativ.ro/FONDUL_CLASEI_SI_FONDUL_SCOLII_SUNT_ILEGALE_DAR_OBLIGATORII-a15624.html:
"FONDUL CLASEI SI FONDUL SCOLII SUNT ILEGALE, DAR OBLIGATORII"
"Desi fondul clasei a fost declarat legal [?!? Corect: ilegal!] de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, scolile nu au incetat sa solicite aceasta taxa.
Banii stransi se duc pe dulapuri, perdele, cutii de creta, cuiere sau renovarea salilelor de clasa, operatiuni care ar trebui efectuate din fondurile institutiilor de invatamant si din cele ale primariilor.
Contributia nu este obligatorie, dar parintii elevilor au confirmat ca nu pot sa refuze plata fondului ilegal, pentru ca elevii sa nu aibe de suferit.
Totusi, parintii au confirmat ca daca banii nu se strang, conditiile in care invata copiii lor raman aceleasi, unele sali de clasa aratand deplorabil.
Fondurile acopera incompetenta administratie scolii si slaba implicare ale primariilor.".
Pentru corecta informare a cetatenilor, afirm foarte clar ca fondurile acopera ticalosia si lacomia cadrelor din invatamant, strans unite in jurul autoritatilor mafiote! Nu este o contradictie evidenta chiar in cadrul articolului? Ce incompetenta administrare acopera fondurile, din moment ce salile arata deplorabil? Cine face sa arate salile deplorabil in fiecare an? Elevii sau angajatii din scoli? Daca o fac elevii, nu exista mecanisme legale prin care parintii elevilor care fac distrugeri deliberate sa fie obligati sa suporte pagubele? Nu se spune ca exista camere video in scoli? Si cu toate acestea, cum e posibil ca in fiecare an scolile sa arate deplorabil? Si, pana la urma, poate ca exista parinti carora nu le pasa ca scoala arata deplorabil... Adica amaratilor care traiesc de azi pe maine si au te miri ce in casa, chiar le pasa de culoarea jaluzelelor si de aspectul bancutelor? Sau cadrele din invatamant cer bani sub pretext ca ar trebui sa le arate scoala ca palatele din povesti, dar in fapt doar ca sa isi completeze veniturile?
Pe sursa http://verdenfata.com/romania/15-septembrie-injuraturi-de-toamna/, sub titlul "15 Septembrie – înjurături de toamnă", un domn din Bacau ne povesteste experienta personala a deschiderii noului an de invatamant. Dupa ce evoca in treacat, ilustrand cu poze, o duba a politiei parcata pe zebra, acest domn ne mai informeaza ca:
"A început festivitatea. „Marea” festivitate. Directoarea școlii spune la microfon ceva numai de ea știut, fiindcă pe boxe nu se aude mare lucru. Oricum nu reușește să acopere vocile rudelor copiilor, care cu această ocazie s-au reîntâlnit cu alte cunoștințe și rude ale altor copii și, nu-i așa, au multe să-și povestească.
După ce și-a mai dat și un preot binecuvântarea, că fără asta nu putea începe anul școlar, s-a trecut la intonarea Imnului de Stat al României. Impropriu spus intonare, fiindcă abia se auzea în boxe, redat de pe vreun laptop. În rest, copiii, părinții și celelalte rude nu aveau nici o tangență cu asta. Erau chestiuni mult mai importante de pus la punct.
S-a trecut și de momentul Imnului, de-acum încolonarea și „tot înainte”, spre clase. Moment care mi-a demonstrat – a câta oară – că mai întâi ar mai trebui educați părinții, apoi copiii. Păi cum naiba să înveți copilul în clasă să-i respecte pe cei din jur, când el trece de mână cu ta-su ca buldozerul printre ceilalți? Ce rost are să-i explici în clasă cum să se comporte în societate, când mă-sa îl împinge de la spate să-i dea la o parte pe ceilalți ca să ajungă el în față?
Primii intră în școală cei mai mici, de la clasele pregătitoare. Asta dacă reușesc să se strecoare printre picioarele rudelor înnebunite să ajungă repede să vadă clasa. Printre 4-5 persoane mature se întrezărește și câte un pitic de clasa zero căznindu-se să țină pasul după „doamna”. Degeaba. Turma de părinți care cică au fost și ei educați cândva într-o școală l-a desprins de rând și-l lasă speriat și dezorientat, rătăcind printre picioare și încercând să-și dea seama încotro trebuie să se îndrepte.
După clasele pregătitoare urmează „bobocii”, cei din clasa întâi. Povestea se repetă. Din nou se aude hărmălaia turmei de adulți. De bine-de rău, copiii au reușit să se țină unii de alții și, în frunte cu „doamna”, intrăm în clasă. Stupoare. Băncile goale-goluțe. Nu tu un manual, nu tu o floricică, nimic. Doar florile aduse de copii pentru cadrele didactice aduc o notă de sărbătoare. În rest bănci jerpelite care, cel mai probabil, vor trebui înlocuite de către noi, părinții, prin contribuții la „fondul școlii”. Canci! Să aștepte de la mine fondul școlii… Oricum am rămas dator la asta încă de anul trecut. Nu e o sumă mare, doar 30 de lei, dar nu. Eu nu. Școala are un Inspectorat care are un Minister la care cotizăm cu toții degeaba, fiindcă prin școli nu se vede mai nimic. Deci eu nu.
Întrebăm învățătoarea de ce arată clasa în felul ăsta. Ni se răspunde că nu sunt fonduri, că scaunele – care numai pentru elevi de clasa întâi NU sunt – au fost coborâte din pod zilele trecute. (!?)
Ni se mai spune că deocamdată nu sunt manuale școlare din cauza contestațiilor licitațiilor de pe la minister. Neștiind ce vor cuprinde aceste manuale, nu s-a putut face nici comandă pentru caietele speciale. Așadar până la remedierea situației, copiii vor ține lecțiile pe… fișe.
Revenind la titlul articolului, am spus adevărul. Începerea anului școlar mi-a adus în minte înjurături pe care nici bănuiam că le știu. Sau poate că unele le-am inventat ad-hoc. De bucurie.
Și atunci mă întreb: pentru ce mama naibii plătim taxe și impozite ca să facem lefuri grase pentru aproape 600 de puturoși care hibernează în Parlamentul României? Cât îi mai suportăm?
Ce naiba au păzit hoiturile ambulante de prin Ministerul Educației tot anul de nu au avut timp să termine cu licitațiile, contestațiile și să tipărească manualele școlare? Nu s-au hotărât încă a cărui rudă să le tipărească?
Și tot „n-am înțeles” de ce atâtea feluri de manuale la fiecare obiect? Fiindcă sunt o grămadă de „iluștri autori” care trebuie să mănânce o pâine caldă plătită cu mulți-mulți euroi? De ce nu se redactează un manual unic la fiecare obiect, manual care să fie valabil „de la Turnu-n Dorohoi” și de la Constanța până-n Maramureș? „Prietenii știu de ce”, fiindcă axele acestea se întâlnesc pe undeva prin Covasna și Harghita, iar acolo „nu e de bine” să înveți de pe manualele aprobate de Ministerul Educației din România. Iar lichelele de la cârma țării își au taman acolo niște interese mai… oculte.
Așa că „mai bine hai să prostim niște copii fiindcă țara nu are nevoie de oameni educați altfel noi, putorile, ne-am pierde fotoliile, hai să punem părinții să plătească tot ce se poate în sistemul educațional gratuit (!?) din România, eventual să construiască ei și școlile, fiindcă din taxele plătite de aceștia mergem noi în vacanțe prin Dubai și Honolulu”…
Manualele școlare sunt făcute de mântuială, din moment ce este nevoie de „caiete speciale”. Păi tipografia lui X sau Y, care e rudă cu Z care e mare mahăr prin Parlament, Senat, Guvern, etc, trebuie să încaseze bani, nu? Adică bani. Bani grei, pe spinarea proștilor. A noastră."!
Multumim acestui domn Marian pentru articol. Comentariile sunt de prisos.
Terorismul juridic este introdus in scoli, unde elevii sunt tratati mai rau ca infractorii. Ce bataie de joc mai mare poate oferi un invatamant mafiot care introduce un astfel de regulament in scoli:
""Beneficiarii primari ai educatiei, in functie de nivelul de intelegere si de particularitatile de varsta si individuale ale acestora, vor fi sprijiniti si stimulati sa cunoasca si au obligatia", potrivit proiectului, sa respecte:
legile statului;
regulamentul MEN si regulamentul intern al unitatii de invatamant preuniversitar;
regulile de circulatie si cele cu privire la apararea sanatatii;
normele de securitate si a sanatatii in munca, de prevenire si de stingere a incendiilor;
normele de protectie civila si normele de protectie a mediului.".
(sursa: http://www.ziare.com/scoala/elevi/ce-i-asteapta-pe-elevi-o-lista-lunga-de-obligatii-si-interdictii-dar-putine-drepturi-1320330).
Imi aduc aminte ca si fiul meu semna documente de acelasi tip. Buna treaba cu respectarea legilor statului, venita chiar de la cadrele mafiote din invatamant a caror singura grija reala este colectarea mafiota de taxe ilegale (fondul clasei, fondul scolii, fonduri de protocol)!!!
Si cat de mult respecta legea cadrele din invatamant la Evaluarea Nationala (de exemplu), cand Parchetul are foarte mult de lucru cu investigarea fraudelor!
Alta sursa ne arata cat de mult e respectata legea si cat de ieftin este invatamantul... gratuit (http://stiri.tvr.ro/scoala-gratuita-e-scumpa--parintii-platesc-renovarea-si-igienizarea-scolilor_49861.html):
"Şcoala gratuită e scumpă. Părinţii plătesc renovarea şi igienizarea şcolilor
În câteva zile sună clopoţelul şi multe dintre şcoli nu sunt nici pe departe pregătite să-şi primească elevii. Se mai văruieşte, se mai schimbă podele sau se aşteaptă noile bănci. De cele mai multe ori toate acestea se fac pe banii părinţilor, din fondul clasei. Nu este obligatoriu, dar e necesar pentru un învăţământ decent. La sate, elevii nu prea au parte de condiţii civilizate pentru că nici autorităţile, nici părinţii nu au bani.".
Alta poveste "educationala" despre estorcarea de fonduri este relatata pe sursa http://www.replicaonline.ro/fondul-clasei-exista-si-nu-prea-la-lumina-scandal-intre-parinti-si-directorul-scolii-nr-1-de-la-incalzire-148258/:
"Povestea fondului clasei sau al şcolii escaladează şi în judeţ, unde părinţii şi conducerea unei unităţi de învăţământ oferă declaraţii contradictorii privind situaţia elevilor. Clasa zero de la Şcoala Gimnazială numărul 1, cunoscută şi ca "şcoala veche", din localitatea Lumina, studiază într-o sală de curs friguroasă. Cum a devenit un obicei printre noi să nu ne rezolvăm problemele fără "tămbălău", un conflict nu s-a lăsat aşteptat nici în această situaţie. Un părinte a contactat redacţia "Replica" de Constanţa pentru a semnala o practică, până la urmă, des întâlnită în unităţile de învăţământ: direcţiunea solicită de la părinţi bani pentru fonduri de reparaţii.
Iată ce a declarat G.M.: "Locuiesc în Lumina şi am fetiţa la şcoala din sat, la grupa zero. Clasa unde învaţă acum este foarte friguroasă şi directoarea vrea să îi mute în altă clasă, dar cu condiţia să zugrăvim şi să facem curat, pentru că dânşii nu au fonduri să plătească pe cineva în măsură". De partea cealaltă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ) invocă ideea unui "parteneriat şcoală - părinte", în contextul necesităţii încălzirii sălii de curs. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan, a fost achiziţionat un radiator, din fondurile şcolii: "Sala respectivă de curs este una mai răcoroasă decât celelalte, pentru că este la sfârşit de coloană, iar doamna director Tatiana Pintilie a declarat că a fost achiziţionat un radiator din fondurile şcolii, nu ale părinţilor", a declarat Ivan. Contactată de "Replica", directorul şcolii gimnaziale din localitatea Lumina, Tatiana Pintilie, susţine că părinţii au fost înştiinţaţi cu privire la demers şi a fost stupefiată să constate că acum este criticată. Pintilie a explicat situaţia, la început pe un ton ironic, susţinând că este vorba doar de un supliment de căldură şi nici vorbă de mutare a copiilor din clasă: "Da, nişte oameni binevoitori, care doresc binele copiilor. Ce să zic? Ca orice om normal, m-am gândit să iau un radiator, o aerotermă, pentru ca aceşti copii să stea mai bine decât până acum. Este vorba de un supliment de căldură, iar aceşti copii, de mâine (miercuri - n.r.), vor sta într-o sală mai caldă. Ce să vă spun mai mult de atât? Cred că un profesor trebuie să discute cu părinţii şi părinţii să spună sincer părerea. Erau foarte binevoitori. Am rămas, ştiţi cum? Mută. Dar, dacă aşa e firea. Nu ştiu... Deci, eu am rămas mută. Copiii nu sunt schimbaţi, vor primi un supliment de căldură şi atât", a declarat Pintilie, pentru "Replica". Însă, nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate faptul că, atât în Constanţa, cât şi la nivel naţional, legile Educaţiei există numai pe hârtie. Deşi, de la cel mai înalt nivel ministerial, se trâmbiţează gratuitatea accesului la educaţie, realitatea din teren este alta: elevii vin de acasă cu bani pentru a asigura, în "ordinea de pe tricouri", plata pentru: pază, markere, coli de hârtie, bureţi, crete, detergent, prosoape, fursecuri, sucuri şi orice înseamnă cheltuială în cadrul unei şcoli. În prag de sărbători, instituţia percepută ca fiind una respectabilă în oraşul Constanţa, Liceul Teoretic "Traian", a înmânat elevilor săi o "obligaţie convenită", de 100 de lei, din care reiese şi o dată exactă pentru "rezolvarea situaţiei". Astfel, până la data de 15 decembrie, elevii de la Traian trebuie să predea suma solicitată, care se împarte "frăţeşte" - 15 lei, igienizarea; 40 de lei, paza şi 45 de lei, fondul şcolii, casierelor claselor instituţiei."!
Poate ca nu am inteldes eu bine: in localitatea Lumina se invata intr-o sala friguroasa? Pai, nu se spunea acum 25 de ani ca Ceasca era de vina? Acum cine e de vina si cum plateste pentru aceasta vina? Cred ca si mitraliatul in stil mafiot isi pune aceeasi intrebare.
Din nou, din nou, din nou: invatamantul mafiot romanesc nu este interesat decat de bani. Sursa http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/invatamant/corpul-de-control-al-educa-iei-verific--fondul-clasei---ab6d35e6ee824d63bf06c108b66745a1 informeaza ca:
"În ultima vreme, în tot mai multe judeţe ale ţării sunt aduse în atenţia presei, de către părinţi sau chiar de către elevi, abuzurile din sistemul de învăţământ."
"Ministrul Educaţiei are la dispoziţie două săptămâni să vină cu răspunsuri la chestiunile cerute de prim-ministru al României, şi anume cele privind sumele de bani care le sunt cerute părinţilor pentru fondul clasei. Banii le sunt ceruţi copiilor de grădiniţă şi elevilor, fie de educator, învăţător, diriginte sau chiar director, deşi unităţile de învăţământ primesc fonduri care să acopere tot ce ţine de serviciile administrative efectuate an de an. Însă, în şcolile din judeţul Olt, această practică se pare că există încă, aşa cum avem semnalmente de la cetăţenii din mai multe localităţi, mai ales din partea celor care provin din mediul rural. Fie că au nevoie de cretă, burete sau alte articole de curăţenie şi igienă, la clasă sau în şcoală, banii le sunt ceruţi elevilor, care, la rândul lor, sunt nevoiţi să le ceară părinţilor. În ultima vreme aceştia au scos din buzunare chiar şi peste 200 de lei pe an pentru a plăti fondul clasei. Asta nu ar fi nimic, dar cadrele didactice cer câteodată bani şi pentru diverse culegeri, achiziţionarea de uniforme şcolare (n.r. – mai ales la liceele unde există o asemenea obligaţie) sau pentru cumpărarea de cadouri pentru doamnele care predau în învăţământul oltean, mai ales atunci când sunt zilele de 1 şi 8 martie sau când începe anul şcolar."!!!
Ei, las' ca Ministerul Educatiei a trimis un corp de control interitoriu sa mimeze activitate pana se mai linistesc lucrurile, dar viata va merge inainte si invatamantul romanesc va fi la fel de mafiot ca si pana acum... Cat mai dureaza pana cand o sa vedem profesori la zdup pentru evaziune fiscala si estorcare de fonduri?
O sursa din judetul Buzau (http://www.stradadebuzau.ro/fondul-clasei-si-fondul-scolii-ilegale-daca-sunt-colectate-de-profesori/) atesta documentar faptul ca si in acest judet structurile de invatamant colecteaza taxe in stil mafiot:
"În unităţile de învăţământ din judeţ, elevilor li se vor cere în continuare bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii. Asta, chiar dacă ministrul Educaţiei califică această procedură drept „inadmisibilă”.
Fondul clasei şi fondul şcolii, deşi considerate ilegale, sunt în continuare percepute în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău. Recent, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean au transmis că aceste sume pot fi colectate, însă numai în baza unor chitanţe, lucru care, cel mai probabil, nu se întâmplă nicăieri.".
Mie mi se pare ca Ministerul Educatiei este de fapt un minister privat si mafiot de finante. Iar fondul clasei si fondul scolii nu sunt doar considerate ilegale, ci sunt chiar ilegale.
In final, un dublu asasinat comis de un tanar de 17 ani (!!!) (sursa: http://www.evz.ro/dublul-asasinat-de-la-iasi-un-adolescent-de-17-ani-este-principalul-suspect-in-cazul-uciderii-a-doi-batrani-el-s-a-folosit-de-doua-topoare.html) ne face sa putem aprecia foarte corect performantele (extrem de previzibile de altfel) ale sistemului de invatamant romanesc, performante coroborate, desigur, si cu "inalta moralitate" a religiei ortodoxe, cu care se lauda vreo 90% dintre romani:
"Un adolescent din judeţul Botoşani care este suspectat că ar fi ucis cu ajutorul a două topoare doi bătrâni, soţ şi soţie, care locuiau la marginea municipiului Iaşi, a fost reţinut vineri după-amiază de poliţiştii ieşeni în apropierea unei stâne.
”Bănuitul de comiterea celor două omoruri a fost prins de poliţişti lângă localitatea Comarna. Depistarea acestuia s-a reuşit cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. Acum este dus la Parchet pentru audieri. În momentul reţinerii, suspectul nu a opus rezistenţă. El şi-a recunoscut faptele”, a declarat, pentru Agerpres, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi."!
Ne puteam astepta la altceva de la un sistem de educatie mafiot?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu