marți, 15 decembrie 2015

Bani publici cheltuiti in bataie de joc: sistemul imbecil de monitorizare a traficului

Sistemul de monitorizare a traficului in Bucuresti, numit pompos si propagandistic "inteligent", se dovedeste a fi suficient de imbecil in realitate: functioneaza la jumatate din capacitate.

Dar asta nu a impiedicat primaria sa arunce 20 de milioane de euro si chiar sa se imprumute (mai exact sa imprumute contribuabilii) la Banca Europeană de Investiții (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sistemul+inteligent+e+pe+jumatate+defect).

Problema principala este absolut ridicola: nu s-au facut bine conexiunile intre centrul de receptie a imaginilor si camerele video din cele 240 de intersectii monitorizate ale Bucurestiului. In consecinta, vreo 120 de camere video nu transmit imagini din intersectii!

Oare ce mare lucru o fi sa se realizeze legatura intre o camera video si un centru de monitorizare a imaginilor?

Sursa ne informeaza ca aceasta problema dureaza deja de 6 luni (!) si ca e posibil sa fie rupta fibra optica. Pai daca nu se poate inlocui fibra optica rupta inseamna ca intreg sistemul nu e fiabil. Inseamna ca la un moment dat, rand pe rand, se vor rupe toate fibrele optice si tot sistemul (alcatuit din... 20 de milioane de euro) trebuie aruncat la cosul de gunoi. Nu stiu cum se face, dar printr-o adevarata minune, desi au putut fi instalate la inceput, fibrele optice nu mai pot fi reinstalate in caz de defectiune!

Nu ar trebui demisi dobitocii din primarie care au aruncat 20 de milioane de euro pe o afacere nefunctionala? Ca la munca la privat, daca intarzie angajatul de rand la serviciu numai 5 minute si se lasa deja cu sanctiuni, indiferent daca se produce sau nu un prejudiciu!

Firma UTI, responsabila de implementarea acestui proiect si omniprezenta la afaceri cu statul, este imuna atunci cand se pune problema asumarii responsabilitatii.

Ca de obicei, parteneriatul public-privat urmareste tragerea la raspundere a... contribuabilului: atunci cand ceva se face prost (sau chiar in mod deliberat prost!) tot contribuabilul este tras la raspundere, iar pentru remedierea disfunctionalitatilor se pluseaza si se arunca alti bani publici.

Logica "fireasca" (hoteasca, mafiota) a oricarui parteneriat public-privat este facturarea cat mai multor bani publici: atat reprezentantii publicului (primitori de spagi si comisioane), cat si reprezentantii privatului (realizatori de profituri cert exagerate, nesimtite si nejustificate) au numai de castigat procedand asa. Singurul care pierde e chiar publicul: taxe si impozite platite aiurea, venituri realizate prin munca impozitate exagerat si abuziv si cheltuite la fel de exagerat si de abuziv de catre autoritati. Dar publicul nu are personalitate juridica, nici nu-si cunoaste drepturile, nici nu are cine sa-i apere drepturile.

Deci publicul nu conteaza!

Va face madam Paliu "finantista" (care inca nu a demisionat) un studiu de impact "serios" al risipei de bani publici? Raspuns corect: NU. Are vreo autoritate a statului mafiot totalitar roman (de exemplu Ciolos) interesul sa stopeze risipa de bani publici? Raspuns corect: NU.

Sclavii romani sa munceasca pe nimic, ca stiu ei, stapanii de sclavi ("tehnocrati" sau nu), cum sa-si bata joc de banii publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu