Cred ca e o mare criza de hoti privati obisnuiti in Romania. Numai micii copii si persoanele "defavorizate" se mai fac hoti de buzunare.
In zilele noastre cel mai rentabil e sa te faci bugetar corupt sau hot de bani publici. E mult mai sigur. Chiar daca esti prins, cu greu si cu blandete esti pedepsit. Iar sumele furate sau primite necuvenit au sanse minime sa fie recuperate de stat. Cu atat mai mult, sumele furate sau primite necuvenit au sanse NULE sa se intoarca la cei in drept, la platitorii de taxe!
Dupa acest preambul, in plan concret am aflat ca la varful politiei din Sinaia a avut loc o asociere mafiota intre seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, si omul de afaceri Cristian Simion.
Dupa ce am citit sursele http://www.mediafax.ro/social/seful-politiei-sinaia-retinut-de-dna-in-dosarul-in-care-este-acuzat-de-trafic-de-influenta-14964594 si http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/procurorii-dna-au-cerut-mandat-de-arestare-pentru-seful-politiei-sinaia-afacerile-imobiliare-si-comisioanele-lui-tudorica.html mi-am format opinia ca sefii Politiei Sinaia sunt niste adaptati superiori ai vremurilor infractionale in care traim.
Este bine sa intelegem cat mai repede ca respectarea legii ne transforma in sclavii unui stat mafiot totalitar, care ne confisca cea mai mare parte a muncii. Asa ca singura sansa de a acede la prosperitate (in cazul in care avem aspiratii de acest tip) ar fi sa fim parti ale acestui stat mafiot totalitar roman.
Cu greu poti fi un prosper dezvoltator imobiliar muncind cinstit. Dar ambitiile de "dezvoltator" pot fi rapid rezolvate daca detii o inalta functie de bugetar. De pilda, daca esti sef sau adjunct in cadrul unei politii orasenesti.
In acest fel, traficul de influenta merge ca uns, obtinerea avizelor se face cu prioritate, iar controlul la firma privata partenera se face deficitar, cu neindeplinirea atributiilor de serviciu.
Si uite asa, intelegand si aplicand aceste principii specifice "economiei de piata" romanesti, Marin Tudorica, "om al legii" si sef al Politiei Sinaia, a ajuns sa "dureze" un ansamblu imobiliar, dupa care a devenit agent de vanzari al apartamentelor respective.
Faptele s-au petrecut din 2010 si pana in zilele noastre ("poetic" spus, din prezent si pana azi).
Intr-un astfel de mediu "concurential" este evident ca oamenii onesti nu se pot pune cu "concurenta"!
Vor schimba "tehnocratii" lui Iohannis si Ciolos ceva din actuala situatie? Se va face ceva pentru avantajarea legala, nu fals financiara, a antreprenorilor onesti? Se pare ca timpul e prea scurt si ca oricum nu e treaba lor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu