miercuri, 14 septembrie 2016

Reabilitare si redistrugere in timp record a parcului Drumul Taberei. Distrugeri accidentale sau vandalizare sistematica?

Unele defecte aparute in parcul Drumul Taberei, recent reabilitat, se datoreaza nesimtirii cu care constructorul a lucrat (stiind ca deconturile sunt semnate ca primarii de ordonatorii de credite din primarie). Adica autoritatile au aruncat bani publici cu nemiluita pe lucrari de mantuiala, in totala bataie de joc. De exemplu, in aleea paralela cu linia de tramvai 41 au aparut fisuri uriase, care se vad in ultimele doua poze.

Dar unele distrugeri arata dorinta de vandalizare sistematica a parcului. De exemplu, in prima fotografie se vede ca imprejmuirea metalica a terenurilor de sport a fost luata la distrus bucata cu bucata. Nicio bucata de gard metalic nu a scapat furiei tembele si dorintei de distrugere a celui sau celor interesati.

Mi se pare ciudat ca sa se intample asa ceva, iar autoritatile sa nu miste un deget pentru prinderea faptasului/ faptasilor.

Cum se poate distruge cu atata sarguinta o imprejmuire metalica si nimeni sa nu bage de seama nimic? Ca sa se realizeze o distrugere de asemenea proportii este nevoie de timp si de multa ambitie.

Poate fi cineva suficient de geniu ca sa scape de ochii indiferenti ai autoritatilor, dar in acelasi timp extrem de prost daca e in stare sa realizeze o distrugere de pe urma careia nu are niciun beneficiu?

Singurul beneficiar de pe urma acestor distrugeri masive nu poate fi altcineva decat primaria, care are pretext sa toace alti bani publici, pe alte lucrari de mantuiala, sau pe alte lucrari de reabilitate urmate de o redistrugere extrem de rapida, pentru a se inchide circuitul si pentru a se incepe un nou ciclu.

Sunt oare distrugatorii de parcuri si de oras in general oamenii primariei?
Altfel, canalizarea este realizata in bataie de joc, apa se scurge prin parc, la vedere.
Cosul de baschet a disparut cu totul.
Aparatul pentru exercitii a fost distrus. Piciorul ramas pare suficient de solid ca sa reziste atacurilor unor disperati. Cum a fost posibil sa dispara celalalt picior?
Poarta e praf, la fel si suprafata de joc!
Gardul e distrus, bancile sunt distruse.
"Serele" probabil ca trebuie sa mai inghita vreun miliard de euro din bani publici pana sa fie finalizate.
Alt aparat pentru exercitii, alt picior lipsa. Avem firme de paza, jandarmerie, politie. Cand le desfiintam?
In final, fisurile in alee pe care le evocasem la inceput.
Din cate stiu, parcul este destul de plan. Cum este posibil sa apara asa ceva?
Cine raspunde pentru toate ticalosiile astea? Cel mai probabil, nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu