Timp de trei zile, intre 02.Septembrie.2016 si 04.Septembrie.2016, a avut loc evenimentul sportiv si expozitional Tiger Classic, cu plusurile si minusurile lui. Scopul acestui articol este sa puna in evidenta minusurile.
La capitolul minusuri pe locul intai s-a clasat lipsa informatiilor. Programul oferit de organizatori avea o valoare de principiu, era incomplet, iar orele la care aveau loc concursuri sau demonstratii nu au fost intotdeauna respectate, fapt care facea destul de dificila urmarirea momentelor remarcabile din cadrul evenimentului.
In plus, nu a existat o harta a evenimentului, organizatorii imaginandu-si, probabil, ca publicul va nimeri din instinct zonele unde se intamplau chestii.
De exemplu, in exteriorul pavilioanelor C1 si C2 (unde erau organizate expozitia si concursurile de Fitness si Bodybuilding) aveau loc alte competitii si demonstratii. Eu eram interesat in special (printre altele) de o demonstratie de tir cu arcul in stil traditional japonez Kyudo. Am intrebat organizatorii despre asta si mi s-a spus ca stiu doar ce se intampla in interiorul pavilioanelor C1 si C2. Mersi...
Zona de aerobic, situata in cadrul pavilioanelor mentionate, a fost greu de identificat, nefiind marcata in nicun fel. Dupa ce am inteles care este acea zona, am fost dezamagit de lipsa de activitate de aici. Ma asteptam sa fie tot timpul instructori de aerobic care sa prezinte ceva pentru a atrage si invita publicul sa participe, dar nu a fost asa. Programul de aerobic a fost subtire, iar cand se intampla ceva aici publicul nu a fost prea numeros. Nu stiu cand a avut loc sau daca avut loc Bliss Dance Fit; la ora la care era trecut in program avest eveniment sunt foarte sigur ca nu am vazut nimic.
La fel de dezamagit am fost de zona de ciclism pe loc (adica Indoor Cycling in dialect). Foarte multe biciclete asteptau participanti din public care sa pedaleze, dar nu s-a intamplat acest lucru. Trebuie spus ca in Parcul Izvor a avut loc Bike Fest in acelasi timp cu acest eveniment, iar iubitorii de pedalat poate ca s-au dus mai degraba acolo.
Alta situatie care necesita perceptie extrasenzoriala din partea publicului s-a petrecut la scena principala (notata Main Stage in program, in dialect anglo-saxon). In spatele meselor arbitrilor erau doua randuri de scaune, dupa care era un culoar care permitea accesul la una dintre iesiri, apoi urmau celelalte multe randuri de scaune.
Publicul s-a asezat si pe primele doua randuri de scaune, dupa care intr-o zi (sambata, 03.Septembrie.2016) organizatorii au spus ca zona centrala a acestor doua randuri de scaune este rezervata presei, iar in alta zi (duminica, 04.Septembrie.2016) au spus ca acele randuri de scaune sunt rezervate in intregime presei.
Asta mi se pare o mitocanie evidenta. Oamenii s-au asezat acolo pentru ca nu era marcat sau delimitat nimic. Ce mare branza era sa se scrie "Rezervat. Zona presei."? Dar probabil ca asa a fost mult mai "distractiv" pentru organizatori si pentru oamenii de ordine sa incurce si sa enerveze lumea.
Sambata, 03.Septembrie.2016, tot la scena principala si tot in timpul concursurilor de Fitness si Bodybuilding s-a intamplat un romanism tipic. Pe culoarul de acces de care am vorbit mai sus au venit foarte multi intarziati care, fara sa le pese ca obturau posibilitatea celor care stateau pe scaune sa mai vada concursul, s-au asezat in fata acestora!
Au fost evacuati de acolo de oamenii de ordine cu scandal, dar interventia oamenilor de ordine a fost perfect justificata! Se pare ca multi romani isi imagineaza ca este valabil principiul "Ultimul venit = primul servit.". :)
In cadrul pavilioanelor C1 si C2 s-au organizat concursuri si demonstratii de haltere, arte martiale si altele. Spatiul pentru public era in mod cert insuficient, fiind de fapt identic cu culoarele de acces.
Unele minusuri erau oarecum justificate de spatiul insuficient fata de dorinta organizatorilor de a prezenta publicului cat mai multe posibilitati de a face sport si miscare, dar altele tin de organizare pura si nu era deloc dificila rezolvarea lor.
Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα.
Acum 47 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu