vineri, 16 septembrie 2016

Iohannis, aspiratiile cetatenilor europeni si agenda UE

Intr-o Uniune Europeana ciuntita dupa Brexit, dezbinata si in evidenta degringolada, Iohannis s-a prins: cica europeanul unionist vrea prosperitate si securitate. In concluzie, UE se ocupa de... securitate. Prosperitatea altadata. De ce oare? E prea greu pentru "geniile" de la varful UE sa rezolve doua probleme in paralel? Nu ar mai avea nimic de facut in mandatele viitoare? Prosperitatea e buna doar in chip de zaharel electoral?

E clar ca liderii UE, care oricum si-au asigurat prosperitatea pe viata (dar poate ca nu la nivelul la care aspirau...) vor sa aiba un pretext ca sa sacrifice prosperitatea simplilor cetateni, pentru ca apoi sa mimeze ca se ocupa de securitate. Auzi, cica sa se creeze armata UE... De parca turmele de militari din statele UE nu pot primi sarcini specifice pe linie de securitate...

Desigur, trebuie create mereu structuri noi care sa haleasca noi bani publici, adica trebuie aruncate taxele si impozitele cetatenilor pe ceva, in beneficiul privilegiatilor.

Totusi, de ce nu exista un calendar european al prosperitatii cetatenilor UE? De ce nu exista un minister al prosperitatii, cu sarcini si obiective precise? Cel mai probabil, pentru ca liderii UE nu dau doi bani pe cetatenii UE. Probabil ca e pe principiul eminescian cu aparatul in primul rand al saraciei...

Totul se rezuma la circ mediatic si la mimarea democratiei, urmate de risipa si de furtul masiv de bani publici (legal sau ilegal).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu