vineri, 23 septembrie 2016

Românism: protest in favoarea risipirii banilor contribuabililor pe pseudo justitie

Circul cu urmarirea penala a lui Gabriel Oprea a culminat cu proteste tip Antena 3 impotriva senatorilor care l-au scapat pe fostul ministru de ancheta DNA pentru ucidere din culpa.

Cele cateva mii traditionale de "protestatari" (care, ca de obicei, au fortat in Bucuresti cordonul de jandarmi, probabil pentru a mima lupta crancena cu fortele "reactionare" pentru victoria cauzei) ar vrea ca banii contribuabililor sa fie risipiti in continuare pentru o imposibilitate juridica.

Sunt mult prea multe moduri in care Gabriel Oprea se poate apara in fata acuzatiei fortate de ucidere din culpa. Probabil ca Gabriel Oprea a anuntat azi, 23.Septembrie.2016, ca demisioneaza din Senat, stiind foarte bine acest lucru.

Chiar si Senatul are dreptate atunci cand a respins cererea DNA, motivand ca DNA nu se ocupa de cazurile de ucidere din culpa. Desigur, DNA ar putea sa se ocupe de asa ceva in cazul in care ar exista suspiciunea rezonabila ca Oprea ar fi fost platit de cineva pentru a-l epuiza fizic pe Gigina, sau daca Oprea ar obtinut vreun folos necuvenit de pe urma mortii lui Gigina, dar astfel de prezumtii sunt de-a dreptul aberante, fiind contrazise cu usurinta de realitate. Ce folos, cuvenit sau nu, a avut Oprea de pe urma mortii lui Gigina? Pana acum a avut numai necazuri.

Este evident ca DNA incearca sa-l termine total pe Oprea, sub toate formele.

Mi se pare ciudat ca nu are loc un proces rapid al lui Oprea pentru folosirea fara drept a coloanei oficiale. Doar s-a spus ca s-a folosit fara drept de aceasta coloana oficiala de circa 1600 de ori. Pai, e asa sau nu? Pentru ca la circulatie, cand este semnul de limitare de viteza la 60 de km/ ora si este cineva prins de radar o singura data circuland cu 100 de km/ ora, atunci amenda se da pe loc, nu se asteapta incalcarea legii de 1600 de ori.

Mi se pare ciudat si faptul ca se protesteaza impotriva lui Oprea, dar pentru furtul a peste 100 de miliarde de dolari incepand cu 1989 nu a iesit nimeni in strada pana acum!!! Sau crede cineva ca acesti bani furati nu au insemnat mai multe pierderi de vieti omenesti si destine distruse in raport cu problemele puse de coloana oficiala fara drept a lui Oprea.

Ca de obicei, "protestatarii" sunt foarte pasionati de politica, dar total indiferenti fata de economie.

Mi se pare foarte ciudat ca acuzele impotriva comportamentului lui Oprea au inceput sa curga doar dupa moartea politistului Gigina. Daca nu murea Gigina, atunci Oprea ar fi putut folosi fara drept coloana oficiala de 1.000.000 de ori?

De ce nu s-a plans nimeni dupa prima suta de coloane oficiale fara drept ale lui Oprea?

De ce nu s-a plans nimeni dupa primele trei sute de coloane oficiale fara drept ale lui Oprea?

De ce nu s-a plans nimeni dupa primele cinci sute de coloane oficiale fara drept ale lui Oprea?

De ce nu s-a plans nimeni dupa prima mie de coloane oficiale fara drept ale lui Oprea?

Totusi, cum se face ca Gigina este singurul de pe planeta care a cazut in acea groapa?

Dupa moartea lui Gigina se vorbeste de tot felul de abuzuri ale lui Oprea. De ce nu s-au denuntat aceste abuzuri si inainte de moartea lui Gigina?

S-a spus ca Gigina ar fi lucrat 18 ore pe zi in slujba lui Gabriel Oprea. Ce parere are ITM despre acest fapt, este legal? Oare ce il facea pe Gigina de neinlocuit, de lucra 18 ore pe zi? Oare cate ore pe zi lucra Oprea, daca Gigina era la dispozitia lui 18 ore?! Oare cum poate fi obligat cineva sa lucreze 18 ore pe zi? Legislatia din Romania este formala si poate fi incalcata dupa bunul plac? Traim in sclavagismul de piata? Foarte posibil. Nu putea Gigina sa lucreze doar 9 ore pe zi, dupa care sa fie inlocuit de altcineva in urmatoarele 9 ore? Era Gigina antemergator unic in Romania?

Cum raspunsurile la unele intrebari sunt foarte simple, e clar ca manipularea si minciunile merg mana in mana in acest caz, asa cum ne-a obisnuit presa care dezinformeaza corect.

DNA-ul mimeaza multa activitate in aceasta perioada preelectorala, dar eficienta muncii DNA inca nu se vede intr-o gramada de cazuri, de exemplu: Elena Udrea, Marian Vanghelie, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Olguta Vasilescu.

Olguta Vasilescu chiar a obtinut o victorie impotriva procurorilor atunci cand instanta a decis anularea unor inregistrari ambientale, fapt care pune serios la indoiala profesionalismul, buna credinta si independenta procurorilor.

In cazul Elenei Udrea, nici nu mai stiu cati ani au trecut de la cele trei cereri simultane de arestare. Pai, daca DNA cerea arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru trei motive, nici macar unul dintre acestea nu a dus la un proces rapid?

Asa cum se misca lucrurile, cel mai probabil vor mai trece vreo 5-10 ani, dupa care toti incatusatii-spectacol vor fi declarati nevinovati in justitie. Altfel spus, suspectii raman cu banii, banii raman furati, fraierii raman cu circul, iar justitia ramane mimata in continuare.

Si atunci, care e rostul circului cu Gabriel Oprea? Nu am pretentia ca inventez apa calda: totul este o diversiune cu miza electorala, asa cum este scris si explicat sursa http://www.evz.ro/ion-cristoiu-explica-mama-politistului-ar-trebui-sa-taca-o-mizera-diversiune-electorala.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu