joi, 22 septembrie 2016

Inca se moare de rujeola in Romania secolul 21!

O noua problema medicala a aparut la nivel national: epidemia de rujeola (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ministerul-sanatanii-anunta-ca-este-oficial-epidemie-de-rujeola-cel-putin-doi-copii-au-murit-din-cauza-bolii.html).

Trei bebelusi au murit, iar Ministerul Sanatatii da vina pentru aceste decese pe campaniile anti-vaccinare, pe care le considera iresponsabile.

Mi se pare foarte ciudata atitudinea Ministerului Sanatatii, in conditiile in care rujeola (pojarul) nu este cunoscuta ca o boala mortala (sursa: http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/sanatate/rujeola-transmitere-simptome-tratament)! Mi se pare ciudat sa fie posibil sa moara bebelusi din cauza acestei boli!

Eu (si multi copii de varsta mea la vremea mea) am avut pojar si am trecut cu bine de aceasta boala, la fel ca alti copii din jurul meu. Cred ca la acea vreme nu se faceau vaccinuri impotriva rujeolei. Asa ca, vaccinati sau nu, normal ar fi fost ca toti acesti copii ai secolului 21 sa fie salvati.

Ni se spune la kilogram ca au murit trei bebelusi, fara sa avem detalii despre acestia. Poate ca proveneau din familii sarace si au avut alte complicatii. Nu stim ce tratament au urmat pana la deces. In schimb, medicii si Ministerul Sanatatii sunt 100% siguri ca decesele au avut loc pentru ca bebelusii nu erau vaccinati impotriva rujeolei.

Dar sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/80-din-cazurile-de-rujeola-din-cluj-sunt-copii-nevaccinati-571754 afirma chiar din titlu ca:

"80% din cazurile de rujeolă din Cluj sunt copii nevaccinaţi"!

Asta inseamna ca 20% dintre copiii vaccinati au facut rujeola?! Pai, in acest caz, vaccinnul nu pare prea eficient!

Campaniile anti-vaccinare nu au aparut din neant. Lumea medicala romaneasca e printre ultimele care sa poata inspira incredere cetatenilor. Se cunosc cazuri de copii care au avut de suferit in urma vaccinurilor (unii au ramas cu sechele pe viata, unii chiar au murit). Exista suspiciuni ca unele vaccinuri au in compozitie substante periculoase, ca unele vaccinuri sunt expirate, ca unele vaccinuri se fac copiilor in conditii improprii (unele vaccinuri nu trebuie facute copiilor care sufera de anumite boli, dar cei care fac vaccinurile nu se intereseaza de existenta acestor boli).

Asa ca tabara anti-vaccinare este indreptatita sa nu aiba incredere in lumea medicala.

Si apoi, de unde a pornit si s-a raspandit epidemia? Nici asta nu a comunicat Ministerul Sanatatii.

Altfel, sursa http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ce-spune-biserica-romana-despre-vaccinarea-copiilor-dupa-ce-ministerul-sanatatii-a-anuntat-ca-este-epidemie-de-rujeola.html arata ca in judetul Bistrita-Nasaud au fost in acest an 124 de cazuri de copii bolnavi de rujeola, in toate cazurile fiind vorba de copii de romi nomazi.

Un aspect relevant este ca niciun copil dintre acestia nu a decedat! Un alt aspect relevant este legat de nevaccinarea acestor copii: este sigur Ministerul Sanatatii ca romii nu si-au vaccinat copiii pentru ca s-au uitat la campaniile antivaccinare?

Poate ca romii nu si-au vaccinat copiii din alte motive. Daca sunt nomazi, poate au o problema cu actele si o problema birocratica cu luarea in evidenta la un medic de familie. Au acesti romi nomazi un medic de familie? Cel mult formal, pentru ca daca sunt nomazi, adica se muta dintr-un loc in altul, nu stiu cum ajung la medicul de familie in cazul unui incident medical. Pana acum, in mod evident, nimeni nu i-a intrebat pe romii nomazi despre aceste lucruri pentru a lamuri situatia.

Si atunci rezulta ca Ministerul Sanatatii serveste o manipulare menita sa isterizeze populatia si sa o imparta in doua tabere.

Eu cred, totusi, ca bebelusii respectivi au murit din cauza unei vieti mizerabile, din cauza altor complicatii adaugate la rujeola sau ori din cauza nepasarii medicilor care i-au tratat. Rujeola nu este o boala mortala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu