vineri, 2 septembrie 2016

Structura mafiota de stat la DIPI, probleme la MAI

Lupta impotriva coruptiei in Romania inregistreaza mai degraba victorii timide de imagine decat progrese importante si reale.

Acest lucru este datorat faptului ca mult mai multi sunt cei care lupta pentru favorizarea coruptiei.

De exemplu, la DIPI (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI) se lupta din greu pentru dezvoltarea coruptiei si ducerea ei pe cele mai inalte culmi de "progres" si "civilizatie".

Pe langa faptul ca deja sunt cercetati sase fosti sefi ai acestui departament,  alti 18 (optsprezece, opsprezece sau optisprezece, conform dialectului) angajati sunt invinuiti pentru "banale" deturnari de fonduri, delapidari, abuz în serviciu, fals şi uz de fals (sursa: http://www.mediafax.ro/social/dna-alti-18-angajati-ai-dipi-urmariti-penal-15637236).

Oare cati angajati are in total aceasta institutie? Oare cati angajati care conteaza are in total aceasta institutie? Nu de alta, dar e mai greu sa comita fapte de coruptie un adjunct de baiat de mingi.

Pana sa aflam raspunsurile la intrebari, ma gandesc ca aceasta structura mafiota a statului ar trebui... destructurata sau chiar desfiintata.

Nici in restul MAI nu merg treburile prea bine. La Politia Municipala Barlad sunt suspiciuni de infractiuni de... serviciu (conform sursei http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-la-politia-barlad-vizati-fiind-comandantul-institutiei-si-alti-trei-angajati-15645828).

Ca de obicei, este vizat seful acestei institutii, şef Vasile Chelaru. Impreuna cu el mai sunt vizati un ofiţer şi doi subofiţeri, dar si şeful Centrului de Primire a Copilului Abuzat Bârlad, Ionuţ Brătianu (care in plus este psiholog si expert judiciar).

Suspiciunea este ca cei mentionati au favorizat doi violatori prin modul in care si-au indelplinit sau nu atributiile de serviciu.

Privind in cadru general, nici la nivelul MAI nu avem un barometru infractional, adica o statistica in timp real a numarului de angajati MAI urmariti penal, judecati sau condamnati.
?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu