Se stie ca satulul nu-l intelege pe flamand. Cu atat mai mult cei care sunt alesi in functii in urma manipularii democratiei si a votului nu inteleg nici electoratul, nici simplii cetateni in general (indiferent daca au votat sau nu).
Mascaricii din "opozitia" reprezentata de PNL (ciuma galben-albastra) vor la guvernare? Vor sa inlocuiasca PSD (ciuma rosie)?Sa vedem cam ce "program" au acesti "opozanti"...
1. Propunerea sclavizarii legale sub amenintarea mortii de foame!
Sub pretextul ca asistatii social nu vor sa munceasca (pentru o informare exacta, pe aproape nimic!), un deputat PNL a propus modificarea Legii 416/ 2001 privind venitul minim garantat, "astfel încât persoanele apte de muncă să îşi piardă ajutorul social dacă refuză un loc de muncă" (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/un-deputat-pnl-a-lansat-o-petitie-online-cei-care-refuza-un-loc-de-munca-raman-fara-ajutor-social-16982860).
Alfel spus, "nostimul" deputat vrea sa forteze asistatii social sa lucreze la asa zisele locuri de munca, unde se "ofera" conditii mizere (frig iarna, cald vara, mizerie la propriu la locul de munca, munca peste program), salarii mizere (ca sa nu mai vorbim de inexistenta celui de-al 13-lea salariu, de neacordarea tichetelor de masa, de neacordarea tichetelor de vacanta, de neacordarea sporurilor la fel ca la stat) si umilirea angajatului (inclusiv lipsa evaluarii angajatului si lipsa normarii muncii angajatului, cu atat mai mult lipsa normarii echitabile).
Pe sursa este scris ca "majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului".
Dar sursa nu ne spune (dezinformarea prin omisiune, ca de obicei) ce fel de "munca" se ofera asistatilor social. Sau sa ne spuna, macar, cate locuri de munca platite cel putin la nivelul politistului pedofil (3.500 de lei pe luna sau 42.000 de lei pe an) au fost oferite si au fost refuzate de asistatii social.
Ma cam indoiesc ca asistatii social ar refuza un salariu identic cu cel al politistului pedofil. Sau ca ar refuza salarii de 7.000 - 8.000 de lei brut, cum se scrie prin presa ca ar avea unii politisti locali.
2. Cat castiga politistii (locali sau nu) si cum isi justifica salariul?
2.1. Am vazut din presa ca Eugen Stan castiga 3.500 de lei pe luna. Cum isi justifica salariul? "Pedofiland" si agresand sexual pe cine apuca.
2.2. Cum a fost posibil ca Eugen Stan sa "performeze" fara sa fie prins? Conform sefei Ministerului Afacerilor Interne, Carmen Dan, citata de sursa https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/carmen-dan-18-politisti-dintre-care-zece-cu-functii-de-conducere-cercetati-in-cazul-politistului-pedofil.html,
"18 poliţişti, dintre care zece cu funcţii de conducere, cercetaţi în cazul poliţistului pedofil"!!!
Deci, zece politisti mai mari in functie fata de Eugen Stan (implicit mai mari in salariu) nu s-au deranjat sa se ocupe de infractiunile acestuia.
Oare cine sunt mai asistati social? Politistii in cauza sau amarastenii?
Stiu ca traim intr-o tara plina de analfabeti functionali, adica majoritar lipsita de discernamant, asa ca dau chiar eu raspunsul corect: multi politisti sunt niste asistati social de lux!
2.3. Sa vedem de pe surse internet ce salarii au politistii locali.
2.3.1. Politisti locali in Braila.
Conform sursei http://obiectivbr.ro/content/poli%C5%A3i%C5%9Ftii-locali-br%C4%83ileni-au-salarii-de-multina%C5%A3ional%C4%83-de%C5%9Fi-unii-au-fost-doar-%C3%AEn-vacan%C5%A3%C4%83-la,
"Poliţiştii locali brăileni au salarii de multinaţională, deşi unii au fost doar în vacanţă la şcoală"!
Mai exact, un politist local din Braila care nu are studii superioare, castiga 4.085 lei lunar brut, ceea ce inseamna 2.389 lei net conform sursei http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=4085.
Ha, ha, ha! Si mie imi oferea un director 1.800 de lei net ca inginer mecanic proiectant in iunie 2017! Cred ca mai bine m-as face politist local!
Mai ales ca, in acelasi timp, un politist local cu studii superioare castiga 6.802 lei lunar brut, adica 3.979 lei net conform sursei http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=6802.
Sa mentionam ca politistii locali beneficiaza si de alte drepturi (banesti sau in natura), de exemplu sporul de hrana de 900 de lei lunar. Reamintesc, pentru comparatie, ca un simplu cetatean care lucreaza pe salariul minim pe economie, castiga lunar 1.900 de lei brut, adica 1.162 de lei net (net inseamna bani in mana)! Deci, un politist local mananca de 900 de lei pe luna, un simplu cetatean... se descurca cum poate!
Ce fac politistii locali braileni pentru acesti bani?
Conform sursei citate la inceputul subparagrafului (http://obiectivbr.ro/content/poli%C5%A3i%C5%9Ftii-locali-br%C4%83ileni-au-salarii-de-multina%C5%A3ional%C4%83-de%C5%9Fi-unii-au-fost-doar-%C3%AEn-vacan%C5%A3%C4%83-la),
"poliţiştii locali din Brăila nu dau în brânci de muncă"
si
"ar face orice numai să nu patruleze cu simţ de răspundere"!
Hi, Hi!
2.3.2. Politisti locali in Vaslui.
Conform sursei https://www.vremeanoua.ro/politistii-locali-din-vaslui-mai-smecheri-decat-politistii-nationali,
"un politist local, care nu are studii superioare, a primit pe ianuarie un salariu de 3.200 de lei, cu tot cu norma de hranã".
Ce fac politistii locali vasluieni pentru acesti bani? Conform sursei citate,
"Politistii locali din Vaslui, mai smecheri decât politistii nationali!".
2.3.3. Politisti locali in Galati.
Conform sursei http://www.faramogul.ro/de-maine-politistii-locali-cu-4-500-de-lei-salariu-vor-distruge-cea-mai-mare-mafie-din-galati-mafia-martisoarelor/,
"unii polițiștii locali primesc salarii de 4.000-4.500 de lei bani în mână".
Seful politiei Locale galati, Petrica Hahui, primeste 7.300 lei net lunar si beneficiaza in acelasi timp de pensie (neprecizata de sursa) de la Ministerul Afacerilor Interne de la varsta de 51 de ani!
Ce fac politistii locali galateni pentru acesti bani?
Conform sursei citate, dotati cu agende la subrat, politistii locali se vor lupta cu... "mafia martisoarelor".
2.3.4. Politisti locali din Focsani.
Conform sursei https://www.ziaruldevrancea.ro/promo/brand-voice/misaila-da-mai-multi-bani-pe-salariile-politiei-locale-decat-a-investit-real-in-2017-in-focsani, primarul
"Misăilă dă mai mulți bani pe salariile Poliției Locale decât a investit real în 2017 în Focșani!".
Mai exact,
"salariile pe 2018 la Poliția Locală ajung la 5 milioane lei, în timp ce investițiile efectiv realizate și implementate în Focșani, în 2017, au fost de numai 3,7 milioane lei"!
Practic, din articolul de pe sursa citata inteleg ca autoritatile locale nu sunt interesate de atragerea investitorilor si de crearea de locuri de munca in vederea cresterii nivelului de trai, ci de crearea unui oras militienesc, bazat pe... amendarea cetatenilor. Asta o fi vointa poporului... :)
2.3.5. Politisti locali in Zalau.
Conform sursei http://www.graiulsalajului.ro/trei-politisti-locali-din-zalau-au-inaintat-in-grad-si-au-obtinut-400-de-lei-a-58612,
"Salariile in Politia Locala Zalau incep de la 3.400 de lei pentru un politist local debutant cu studii medii, dar nu exista acum nici unul care sa fie debutant. Cel mai mic salariu in plata este de 3.500 lei. Cel mai mare este de 6.800 de lei, cat are directorul executiv Horvat Calin.".
Probabil ca e vorba de salariul lunar brut. Sursa nu precizeaza, dupa cum nu precizeaza nimic despre alte drepturi, de exemplu sporul de hrana de 900 de lei lunar.
Nu se stie cu ce se ocupa politistii locali din Zalau.
Dar in comentariile de pe aceeasi sursa este scris:
"Exista profesor în Zalău cu aceste salarii ???";
"La 50 de absolvenți de liceu, sunt: un director executiv, un director adjunct, doi șefi de serviciu, un sef de birou ???!!!";
"de necrezut !...astia la cati ani ies la pensie ?";
"Societatea civila trebuie să militeze pentru desființarea acestei structuri consumatoare de bani publici.".
In concluzie, cine sunt mai asistati social? Politistii locali sau... asistatii social?
3. Se cheltuie atat de mult cu asistatii social?
Cel care propune sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care nu accepta sa se duca la orice mizerie de loc de munca nu a venit cu o statistica a banilor cheltuiti de stat pentru asistatii social. Prea multe omisiuni pot insemna la un moment dat dezinformare si manipulare. Daca se vorbeste despre dezbatere publica si dialog social si daca se si doresc aceste lucruri, atunci ar trebui sa se vina cu statistici corecte si cu informatii complete despre o tema data.
Asa cum se prezinta situatia, ca de obicei, reprezentantii puterii (mai bine zis ai statului paralel cu proprii cetateni) vor sa-i manipuleze pe cei care nu vor sau nu pot sa se informeze corect. In lipsa unei informari din partea deputatului lu' Peste, ofer eu datele lipsa.
3.1. Numarul de asistati social.
In mod concret, conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/un-deputat-pnl-a-lansat-o-petitie-online-cei-care-refuza-un-loc-de-munca-raman-fara-ajutor-social-16982860, in decembrie 2016 existau 55.457 asistati social; in aprilie 2017 existau 243.006 asistati social.
3.2. Cheltuielile statului cu asistatii social.
Conform sursei https://legestart.ro/venitul-minim-garantat-in-2017/, pentru anul 2017 existau urmatoarele categorii de venituri minime lunare garantate:
a) Persoana singura: 141,5 lei;
b) Familie compusa din doua persoane: 255 lei, adica 127,5 lei per persoana;
c) Familie compusa din trei persoane: 357 lei, adica 119 lei per persoana;
d) Familie compusa din patru persoane: 442 lei adica 110,5 lei per persoana;
e) Familie compusa din cinci persoane: 527 lei, adica 105,4 lei per persoana;
f) Pentru familiile compuse din 6 sau mai multe persoane se adauga 36,5 lei.
In ipoteza maximala, in care ar exista numai persoane singure, ar rezulta urmatoarele chetuieli lunare ale statului cu asistatii social:
243.006 asistati social x 141,5 lei per asistat social = 34.385.349 lei cheltuiti lunar pentru ajutoarele sociale!
In euro ar insemna mai putin de 10.000.000 de euro lunar!!!
3.3. Asistatii social raportati la ticalosii care paraziteaza banii publici.
Este oare aceasta aceasta suma atat de insemnata pentru statul mafiot totalitar? Destabilizeaza aceasta suma alocata asistatilor social atat de mult bugetul Romaniei?
Pentru comparatie, avem urmatoarele exemple de nesimtire crasa a banilor spulberati de stat si angajatii sai:
3.3.1. Pierderile TAROM in 2017 depasesc 206.000.000 lei (sursa: http://www.mediafax.ro/economic/tarom-estimeaza-pierderi-de-peste-206-milioane-lei-in-2017-de-cinci-ori-mai-mari-fata-de-proiectul-de-buget-anterior-16804217)!!!
Cum ti se par pierderile de la TAROM fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
3.3.2. Pierderile Romaniei in contractul pentru realizarea autostrazii fictive "Bechtel" depasesc 500.000.000 de euro, adica peste 2.300.000.000 lei (surse: http://www.gandul.info/stiri/peste-500-de-milioane-de-euro-prejudiciul-provocat-de-contractul-bechtel-statului-16171020 si https://www.realitatea.net/dosarul-bechtel-a-fost-clasat-care-sunt-motivele-invocate-de-procurori_1991151.html)!!!
Cum ti se par pierderile cu autostrada fictiva "Bechtel" fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
3.3.3. Pierderi in companiile de stat romanesti:
"Firmele de stat au o pierdere netă cumulată de 66,5 miliarde lei în perioada 1994-2015, din care 65,5 miliarde lei provin din primii 10 ani ai perioadei analizate, reiese dintr-un studiu publicat pe site-ul Băncii Naţionale a României (BNR)."
(sursa: http://www.capital.ro/companiile-de-stat-au-o-pierdere-neta-cumulata-de-665-miliarde.html).
Cum ti se par aceste pierderi in companiile de stat fictiva "Bechtel" fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
3.3.4. La Iasi, de exemplu, s-au facut investitii constant paguboase, conform topului de pe sursa https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/topul-celor-mai-paguboase-investitii-publice-din-iasi-in-ultimii-25-de-ani--102809.html, care mentioneaza urmatoarele:
"Cheltuirea nechibzuită a banilor publici a fost o constantă a autorităţilor locale, indiferent de culoarea politică, după 1990. Totuşi, unele proiecte, anunţate cu surle şi tobe, s-au dovedit la final total neinspirate, iar altele de-a dreptul falimentare pentru bugetul public.".
Sursa ofera date concrete, dar nu face totalul pierderilor. Nu il fac nici eu, ma multumesc sa cred sursa pe cuvant in privinta numerelor. Relevant este faptul ca autoritatile locale si-au batut joc de banii publici.
Cum ti se pare bataia de joc pe bani publici a autoritatilor locale de la Iasi fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
3.3.5. In numai doua deceni Romania a pierdut 5.000.000.000 (cinci miliarde) de euro din defrisari ilegale (sursa: https://www.ecomagazin.ro/cinci-miliarde-de-euro-pierderi-din-defrisari-ilegale/).
Cum ti se par aceste pierderi din defrisari ilegale fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
Stiu ca deputatul lu' Peste nu are obligatia sa-mi citeasca blogul, asa ca ofer propriul raspuns la intrebare: fata de pierderile din defrisari ilegale, cred ca initiativa legislativa a lui Florin Roman este o pura bataie de joc si o pura insulta la adresa persoanelor defavorizate.
3.3.6. Se vorbeste despre un prejudiciu de 136 de milioane de euro intr-un dosar de retrocedari ilegale in care ar fi implicat omul de "afaceri" Remus Truica (sursa: http://www.mediafax.ro/social/dosarul-retrocedarilor-ilegale-dna-prejudiciul-este-estimat-la-aproape-136-de-milioane-euro-remus-truica-rol-esential-intr-un-grup-infractional-ce-procentaj-cerea-afaceristul-din-fiecare-bun-obtinut-14915131).
Cum ti se par aceste prejudicii din retrocedari ilegale fata de cheltuielile cu asistatii social, deputatule PNL, Florin Roman?
4. Concluzie
Deci, pornind de la ideea ca un numar neprecizat de asistati social (cati oare?) au masini de lux sau case de lux (cum este posibil prin lege ca un proprietar de masina de lux sau un proprietar de casa de lux sa primeasca ajutor social ?!), deputatul PNL Florin Roman are impresia ca toti asistatii social sunt ceva intre bastani, moguli si... Bill Gates! :))
Deci, ori asistatii social isi accepta sclavia prin lege, ori asistatii social isi pierd mizeria de ajutor social.
5. Bonus. Munca fortata pentru cei care primesc ajutoare sociale!
Din cate am vazut pe surse, pentru primirea ajutorului social beneficiarii trebuie sa presteze niste ore de munca lunar.
Conform sursei http://stiri.magazinuldecase.ro/vreti-ajutor-social-la-munca-cu-voi-primaria-din-banat-i-a-pus-la-treaba-pe-cei-care-traiesc-din-ajutoare-de-la-stat-deci-se-poate-uite-cum-se-descurca/,
"Daca beneficiaza de ajutor social, au obligatia sa si munceasca pentru acesti bani.";
"Edilul din Resita i-a scos la munca pe asistatii social din oras, iar la initiativa angajatilor din cadrul Serviciului de Gospodarie Urbana si Mediu i-a pus sa faca curatenie pe malurile Barzavei.".
Conform sursei http://www.evenimentulmuscelean.ro/index.php/administratie/25146-din-cei-198-de-campulungeni-asistati-social-numai-54-isi-fac-orele-de-munca,
"Se raportează la salariul minim pe economie, de 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018. De exemplu, o persoană prestează 16 ore pe lună, două persoane, 24 de ore pe lună şi trei persoane, 32 de ore pe lună.".
Nu stiu daca e normal asa ceva. Daca exista obligatia de a muncii, atunci nu se mai poate vorbi de ajutor. Banii reprezinta o plata a muncii prestate obligatoriu. Prestatorul de ore in folosul comunitatii nu-si poate negocia tariful orar pentru munca prestata si nici nu beneficiaza de drepturile salariale si sociale pe care le-ar avea daca ar fi angajat!
Pe de o parte, o persoana care lucreaza legal cu norma intreaga pe teritoriul Romaniei ar primi cel putin salariul minim (1.900 de lei brut, adica 1.162 de lei net). Un asistat social este obligat (!) sa munceasca 16 ore pentru venitul minim garantat de 141,5 lei pe luna. Nu stiu ce drepturi legale are un asistat social, dar daca nu este considerat asigurat din punct de vedere medical, atunci are deja de platit lunar 190 de lei la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, adica trebuie sa mai vina cu bani de acasa (nu se stie cum) sau este obligat sa renunte la asistenta medicala! Destul de straniu, nu-i asa?
In concluzie, de ce nu li se face contract de munca asistatilor social, ca sa beneficieze legal de asistenta medicala, somaj, concediu de odihna si pensie?
Pentru ca asta e tara in care traim! E mai "misto" cu sclavi. Asa arata statul "social" roman in anul centenarului (2018).
Ticalosii de la putere se fac ca vad doar paiele (infimele ajutoare sociale) din ochii asistatilor social. Numai barnele din proprii ochi (cheltuirea ineficienta, discretionara si frauduloasa a banilor publici) nu le vad niciodata.
Καλό μήνα
Acum 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu