duminică, 3 iunie 2018

Anul centenarului (2018): ca de obicei, alimente expirate oferite constant consumatorilor

In general in Romania nu se schimba niciodata nimic in bine. Situatiile de orice fel, sinistre, penibile, grotesti, ridicole, aberante, merg inainte de-a lungul anilor, zecilor de ani sau sutelor de ani. S-a depasit faza mizeriei ascunse sub pres, acum totul se petrece sfidator si la vedere, in forma continuata. Autoritatile mimeaza activitate la adapostul legislatiei deliberat dusmanoase fata de cetatenii onesti.

Comertul cu alimente expirate, alterate si toxice este deja o ampla traditie in Romania. In general in Romania domneste comertul cu produse de proasta calitate.

S-a deschis sezonul toxiinfectiilor alimentare pe litoral, dar alimente expirate si de proasta calitate (ca sa nu mai vorbim de preturile aberante) sunt constant oferite romanilor pe intreg plaiul mioritic. Legislatia favorizeaza infractorii periculosi sa imbolnaveasca deliberat populatia. In viziunea legilor imbecile romanesti, un nemernic care se imbogateste imbolnavind deliberat si in forma continuata populatia se numeste doar contravenient si este doar amendat!

Atat timp cat statul isi ia periodic banii, nu mai conteaza ce se intampla cu simplii cetateni.

1. Conform sursei https://www.romaniatv.net/alerta-pe-litoral-carne-congelata-expirata-in-2016-gatita-turistilor-reactia-opc_422340.html, multe localuri de alimentatie publica din Eforie ofera servicii de cea mai proasta calitate, atentand fara rusine si fara prea multe griji la sanatatea turistilor.

Patronii localurilor au tot fost amendati si in anii trecuti (niciodata inculpati pentru imbolnavirea deliberata a cetatenilor), iar micimea amenzilor face ca serviciile de proasta calitate ale localurilor sa fie foarte rentabile.

Daca pentru teribilistii care intra cu masinile pe plaja se dau amenzi intre 10.000 si 20.000 de lei (desi nimeni nu sufera un prejudiciu real si direct), pentru ticalosii care atenteaza la sanatatea cetatenilor amenzile sunt de cateva mii de lei. In acest fel, autoritatile dau impresia ca isi fac treaba, iar "intreprinzatorii" isi fac si ei treaba mai departe.

La urma urmei, asa-i romanul cand se veseleste sau cand merge in vacanta: nu-i pasa ce mananca si unde mananca, dupa cum nu-i pasa cat de agitata e marea. Asa ca pe la mine prin cartier lumea considera ca fraierii isi cam merita soarta.

2. Tot pe litoral, la Constanta, conform sursei https://www.romaniatv.net/alerta-alimentara-tone-de-carne-retrase-de-la-vanzare-in-halele-obor_422723.html, o fabrica de paine este caracterizata ca fiind o "bătaie de joc pentru clienţi"!

In urma neregulilor legate de productie, depozitare si etichetare fabrica a fost inchisa si s-au aplicat amenzi. Dar nimeni nu risca pedeapsa cu inchisoarea...

Printre altele,

"Produsele erau ambalate în praf, iar angajații nu foloseau mănuși de protecție."!

Destul de "superba" mi se pare Romania in anul centenarului. Progresele in domeniul infractional sunt cu adevarat remarcabile!

3. Nici in capitala lucrurile nu stau mai bine.

Conform sursei https://www.romaniatv.net/alerta-alimentara-tone-de-carne-retrase-de-la-vanzare-in-halele-obor_422723.html, la Halelel Obor s-au confiscat 1,5 tone de produse din carne si 630 de oua, aplicandu-se 13 amenzi in valoare totala de 40.100 de lei, adica in medie sub 3.500 de lei per amenda.

La cata  marfa se vinde acolo, sanctiunile mi se par simbolice, echivalente cu un mandat pentru ca de acum incolo sa se continue tot asa.

4. Conform sursei  https://www.romaniatv.net/val-de-toxiinfectii-alimentare-la-o-gradinita-din-capitala-mai-multi-copii-au-ajuns-la-spital_422904.html, 10 (zece) copii au ajuns de la gradinita la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara. Cauza nu este cunoscuta pana acum.

5. Tot despre copii.

Conform sursei https://www.romaniatv.net/produse-expirate-in-cadourile-oferite-copiilor-de-1-iunie-de-o-primarie-din-prahova_423021.html, Primaria din Urlati a oferit cadouri copiilor cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care si pachete de biscuiti expirati.

Primaria spune ca produsele s-au luat de la un depozit en gros din Ploiesti.

Desigur, situatia este recenta, in acest moment este sfarsit de saptamana; primaria spune ca va reclama situatia la OPC.

Dar chiar si asa, simt ca nu va raspunde nimeni. Poate ca se vor da cateva amenzi, viata va merge mai departe, iar romanii vor ramane in continuare mandri de ceea ce sunt... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu