Cu mare scarba am constatat ceea ce am scris in titlu: ca Romania postdecembrista ramane un odios si sinistru stat de spaga; ca lupta impotriva coruptiei exista doar in articole de tip mascarada, in care sunt infierati pe rand presupusii infractori, apoi cei care se presupune ca se ocupa de presupusii infractori, iar in final nimeni nu pateste mai nimic. Cu exceptia fraierilor, care si ei sunt folositi ca vectori de imagine.
Din fapte, Romania este acelasi stat mafiot totalitar, in care doar marii infractori prospera, niciodata adusi in fata justitiei si niciodata pedepsiti pe masura gravitatii faptelor.
Romania ramane acelasi paradis infractional, raiul evaziunii fiscale si al spalarii de bani.
Cum am constatat acest lucru?
Nimic mai simplu: am parcurs titlurile din presa de pe internet dupa incendiul suferit de o cladire din sectorul 5, in care locuiesc.
Iata anomaliile crancene pe care le putem afla dupa acest incendiu:
1. Blocul, ridicat in 2013 (in plina "democratie" si in plin stat de "drept"!) nu avea autorizatie de constructie si nu respecta nicio regula din constructii!
2. Desigur, blocul nu detinea nici aviz şi autorizaţie la incendiu, desi toti alesii si toate institutiile se laudau, in mod ipocrit, desigur, ca au inteles lectia dupa incendiul de la Colectiv! Au inteles lectia, dar iata ca merge si asa!
2. Blocul nu exista in evidenta autoritatilor, deci este o cladire fantoma! Oare mai dureaza mult pana cand vom avea un mare centru comercial fantoma (de fapt a construit Puzdrea unul, pe langa Casa Presei) sau un stadion fantoma sau un oras fantoma (de fapt prin diferite orase sau asezari exista diverse "cartiere" ale etniei vesnic discriminate pozitiv)?
3. Blocul era racordat la utilitati! Daniel Florea, primarul sectorului 5 a refuzat (in litera si spiritul legii?) se explice cum este posibil asa ceva. Blocul a fost construit pe vremea "ilustrului" predecesor, Marian Vanghelie, care, desi cercetat penal (nu in cazul acestui incendiu), este invitat cu suspecta amabilitate de televiziuni ca sa ne dea lectii de "democratie".
4. Unele surse afirma (poate au si documente?) ca Inspectoratul de Stat în Construcții a cerut candva demolarea cladirii, dar nu s-a dat curs cererii din moment ce blocul era in picioare la momentul incendiului.
5. Nu se stie cine este vinovat de construirea blocului!!!
6. Nu se stie cate institutii sunt vinovate pentru refuzul de a exercita controlul si pentru refuzul de a se aplica legea in cazul acestui bloc fantoma, construit ilegal!!! Ce tare e chestia asta, sa rasara un bloc de circa 50 metri x 20 metri, fara autorizatie, iar institutiile abilitate si "competente" sa se uite in alta parte de 5 (cinci) ani! Desigur, ca o consecinta, nu se stie nici cati pilosi ziditi in scaune si functii, platiti din bani publici cu salarii grase si nemeritate, care saboteaza legile in interes personal din prima zi de la angajare, ar trebui sa-si piarda locul de munca si sa fie deferiti justitiei pentru aceasta bataie de joc evidenta.
7. Cladirea cu 54 de apartamente are o singura iesire. Orice asemanare cu vagauna cu o iesire unde functiona Colectiv este pur intamplatoare; incendiul a fost la fel de intamplator.
8. Din cauza ca blocul nu are autorizatie, locatarii au platit bani "dezvoltatorului", dar nu au acte de proprietate! Ha, ha, ha! In Romania orice mare calau al legii isi gaseste cu usurinta binevoitorii cu care sa faca "afaceri"! Si ce cred fraierii, ca isi vor mai vedea vreodata banii inapoi?
9. "Dezvoltatorul" ar fi in interpus al clanului Camataru! Acesta a construit pe persoana fizica 20 de blocuri (ilegale si ele?) cu un total de 500 de apartamante, pe care le-a vandut fara sa plateasca taxe. Las' ca platesc taxe fraierii care lucreaza pe salariul minim pe economie, ca de astia are grija statul sa nu faca prostii... Doar nu vrea cineva sa dea faliment clanul Camataru, ca sa scada economic Romania tocmai in anul centenarului...
10. Exista surse care afirma ca blocul nu avea niciun fel de autorizatii!!! Ce poate fi mai "minunat" de cat atat? Legea este "egala" pentru toti...
In baza acestor realitati am tras concluziile enuntate la inceputul articolului.
As fi curios sa aflu si parerile altor persoane fizice despre aceasta situatie, dar stiu ca (de exemplu) "geniille" justitiei au vrut sa faca vineri, 07.August.2018, un miting intens mediatizat de televiziunile de propaganda, dar jalnic in final, pentru sustinerea lui Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei (sursa: https://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-7-09-2018-rezistentii-nu-dau-o-ceapa-degerata-pe-taica-lazar).
Intr-adevar, este foarte performant procurorul general daca a rasarit si straluceste de 5 (cinci) ani un bloc fantoma in Bucuresti, iar justitia romana nu a luat pe nimeni la intrebari... Se pare ca in Romania centenarului nimeni nu are competente legale pentru anchetarea construirii de cladiri fantoma!
Eu cred ca un arac sau o pereche de carje ii sunt suficiente lui nenea procurorul general, incolo, mafia politico economica se tine foarte bine indiferent de cine este numit procuror general...
Punctele 1.-10. au fost scrise in baza informatiilor de pe sursele:
http://stiri.tvr.ro/blocul-care-a-ars-in-capitala-nu-avea-autoriza--ie-de-construc--ie_835605_video.html;
https://www.mediafax.ro/social/blocul-din-sectorul-5-al-capitalei-care-a-luat-foc-nu-avea-autorizatie-la-incendiu-ce-spun-reprezentantii-inspectoratului-de-stat-in-constructii-despre-autorizatie-17512893;
http://www.ziare.com/stiri/incendiu/blocul-din-bucuresti-care-a-ars-nu-avea-autorizatie-de-incendiu-si-cel-mai-probabil-era-construit-ilegal-1528846;
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22691333-blocul-din-sectorul-5-capitalei-care-luat-foc-nu-avea-autoriza-incendiu-surse.htm;
https://www.cotidianul.ro/noi-dezvaluiri-dupa-dezastrul-din-sectorul-5/;
http://www.secundatv.ro/social/blocul-din-sectorul-5-al-capitalei-care-a-fost-mistuit-de-flacari-fara-niciun-fel-de-autorizatie-118707.html/;
https://revista22.ro/70273213/anchet-penal-dup-ce-un-bloc-a-ars-din-temelie-nu-avea-nici-autorizaie-de-construire.html.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu