Nemaigasind case de "retrocedat" pentru care trebuie inventati mostenitori, Iohannis bate campii pe bani publici (situatie perfect legala intr-o tara "democrata", dar analfabeta functional!).
Astfel, Iohannis a afirmat ca (sursa: https://www.mediafax.ro/politic/seful-statului-despre-referendumul-pentru-familie-romanii-au-dat-o-lectie-infatuatilor-care-au-propagat-ura-17941629)
"românii „i-au tratat cu flit” pe politicienii care au propagat ura, referindu-se la referendumul pentru familie".
O fi asa, n-o fi asa?
Referendumul pentru familie a fost invalidat din cauza pragului minim de participare care nu a fost atins. Conform sursei https://www.digi24.ro/referendum-familie-2018/referendum-schimbare-constitutie-redefinire-casatorie-familie-1008821,
"S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.".
Dintre acestia, peste 3.500.000, adica putin peste 91,5%, au spus 'Da' la propunerea de redefinire clara a familiei (“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/care-va-fi-intrebarea-de-la-referendumul-pentru-redefinirea-familiei-998971).
Faptul ca participarea la referendum a fost slaba se poate explica, de exemplu, prin faptul ca a mai avut loc un referendum pe tema parlamentului unicameral si cu 300 de parlamentari, validat din punct de vedere legal, dupa care parlamentarii au ignorat vointa suverana a poporului si nu au facut modificarile cerute de popor.
De aici s-a creat un precedent constitutional extrem de periculos: faptul ca vointa suverana a poporului poate fi ignorata! Practic, din acel moment a devenit evident ca orice referendum inseamna o bascalie in Romania, unde, desigur, vointa poporului nu mai exista!
Cu toate acestea, cica suntem un stat "democrat" si de "drept", nu ca pe vremea "dictaturii" comuniste.
Eu, de exemplu, nu am fost la referendumul pentru familie, dar asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu ideea ca familia inseamna casatoria intre un barbat si o femeie. Mi se pare logic si natural sa fie asa.
Convietuirea dintre un barbat si un barbat sau intre o femeie si o femeie le vad ca pe niste parteneriate civile. Este evident ca un barbat cu un barbat si o femeie cu o femeie nu pot avea copii in mod natural si firesc.
Pentru mine este o problema de notatie: casatoria (mai putin in ultimii ani) a presupus intotdeauna in mod traditional o uniune intre un barbat si o femeie.
Deci, este falsa ideea ca as fi dat cu flit celor care au spus 'Da' la referendumul pentru familie.
Sa vedem acum cum a ajuns Iohannis presedinte al Romaniei.
Conform Autoritatii Electorale Permanente (sursa: http://alegeri.roaep.ro/?alegeri=alegeri-presedintele-romaniei-2014), in primul tur de scrutin Iohannis a obtinut "decat" 2.881.406 voturi!!! Adica mult mai putine decat a obtinut referendumul pentru familie!!! Adica, in mod clar, romanii i-au dat cu flit lui Iohannis!
Iohannis a fost votat in primul tur de circa 16% dintre romanii cu drept de vot (30,37% dintre cei prezenti la vot, unde prezenta a fost de 53,18% din totalul electoratului).
Adica 84% dintre romani nu l-au votat pe Iohannis!
In al doilea tur de scrutin, Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi (sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_preziden%C8%9Biale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2014), fiind votat de aproape 35% dintre romanii cu drept de vot (54,43% dintre cei prezenti la vot, 6unde prezenta a fost de 64,10% din totalul electoratului).
Vedem ca 65% dintre romani nu l-au vrut pe Iohannis presedinte nici in turul doi!
Practic, romanii i-au tratat cu flit pe toti canditatii la functia de presedinte al Romaniei, tot asa cum i-au tratat cu flit pe toti canditatii la functiile de deputat si senator, tot asa cum probabil ca i-au tratat cu flit pe aproape toti canditatii la functiile de presedinte de consiliu judetean, primar si consilier (poate ca o fi fost vreun caz izolat de persoana care chiar a intrunit votul majoritatii absolute).
Asa ca rezultatele unor consultari ale electoratului sunt niste simple manipulari ale votului si ale democratiei. Uneori rezultatul majoritar este ignorat, de cele mai multe ori rezultatul minoritar este validat!
In concluzie, flituitul de drept al poporului (Klaus Iohannis) nu ar trebui sa fie deloc convins ca majoritatea romanilor nu cred in familia compusa dintr-un barbat si o femeie.
DOVLEAC DE HALLOWEEN
Acum 5 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu