Deși cazurile de infectare apar mai ales în unitățile medicale, autoritățile se joacă în continuare cu nervii cetățenilor (deci cu sănătatea lor), anunțând incertitudine:
"Autorităţile iau în calcul toate scenariile: ”Starea de urgenţă s-ar putea prelungi”"
(sursa: https://www.mediafax.ro/social/autoritatile-iau-in-calcul-toate-scenariile-starea-de-urgenta-s-ar-putea-prelungi-19113103, de ieri, 03.Mai.2020).
Mi se pare o bătaie de joc.
Anul are 12 luni. Trei luni în stare de urgență înseamnă că sectoare ale economiei ar fi oprite 25% din an. Cetățenii României ar fi arestați la domiciliu 25% din an!
Chiar ne permitem așa ceva?
Până acum nu a fost oferită o statistică publică de către Grupul de Caterincă Strategică referitoare la modul în care românii se infectează cu coronavirus.
Dar, din informațiile publice apărute până acum, românii s-au infectat din cauza celor intorși din străinătate, după care s-au infectat în special în unități medicale și azile de bătrâni.
Tot din informații publice, românii nu s-au infectat în piețe și supermarcheturi.
De ce să mai stea lumea în arest la domiciliu? Ca să-și facă Vela planul de amenzi?
Circul amenzilor aberante (și adesea abuzive) nu a oprit infectările masive din unitățile medicale, mai ales ale cadrelor medicale neprotejate și netestate.
Cred că ar trebui modificată Constituția României astfel încât starea de urgnță pe motiv de epidemie/ pandemie să fie impusă prin referendum, nu prin decizia arbitrară a președintelui. Nu este același lucru cu începerea unui război. Tot ce se știe de corona virus începe cu "se pare că", "este posibil", "s-ar putea". Nu sunt cele mai bune sintagme pornind de la care să se dea verdicte globale.
Conform sursei https://www.fanatik.ro/record-dupa-record-in-plina-pandemie-peste-300-000-de-romani-au-fost-amendati-2000-au-dosare-penale-amenzi-totale-de-120-de-milioane-de-euro-19192317,
"Ministrul de Interne Marcel Vela a oferit cifrele oficiale ale „rebeliunii” românilor în primă pandemie: 300.000 de oameni au fost amendați".
Mie mi se pare că 300.000 de amenzi înseamnă 300.000 de proteste spontane împotriva stării de urgență. Aceste proteste sunt cu atât mai valoroase (relevante), din mooment ce valoarea amenzii este între 2.000 și 20.000 de lei.
Alții nu au mers până acolo încât să "protesteze" până la amendă, dar asta nu înseamnă că au fost de acord cu starea de urgență și cu ce a însemnat această stare de urgență (polițiști cu comportament abuziv, personal medical neprotejat, infectări pe bandă rulantă în unitățile medicale, condiții inumane în carantină).
Δημοτικό Σχολείο Κράψης
Acum 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu