Conform sursei https://www.digi24.ro/stiri/proiect-de-lege-cainii-fara-stapan-care-nu-sunt-adoptati-la-14-zile-dupa-ce-ajung-in-adaposturi-nu-vor-mai-fi-eutanasiati-2061171, pe 26.August.2022 a apărut o știre despre un proiect de lege al USR:
„Câinii fără stăpân care nu sunt adoptați la 14 zile după ce ajung în adăposturi nu vor mai fi eutanasiați”.
Cică situația javrelor fără adăpost s-a deteriorat în România și animalele ar trebui să fie protejate mai bine prin lege?!
Deteriorarea situației oamenilor și protejarea lor prin respectarea legilor deja existente nu provoacă nici pe departe același interes.
Conform Constituției României,
”Nivelul de trai
ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.”.
Reamintesc că inflația galopantă, prăbușirea puterii de cumpărare și cetățeni care trăiesc precar muncind nu sunt înlogica unui trai decent.
Deputaţii Adrian Giurgiu şi Beniamin Todosiu, de la USR, la fel ca și ceilalți deputați din orice partide, nu se agită să introducă vreo lege care să introducă sancțiuni penale pentru nerespectarea Art. 47 din Constituția României, referitor la obligația asigurării unui trai decent cetățenilor, deși un alt articol din Constituția României afirmă că:
„Mandatul reprezentativ
ARTICOLUL 69
(1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.”!
Este oare în interesul poporului traiul indecent?
Este oare în interesul poporului moartea violentă provocată de atacurile javrelor asupra unor cetățeni?
Până să afle răspunsul evident la aceste intrebări retorice (adică întrebări la care răspunsul este deja cunoscut), useriștii mimează cu ipocrizie salvarea României încercând să interzică eutanasierea javrelor care stau 14 zile în adăposturi fără să fie adoptați.
Cică eutanasierea este ineficientă și ar trebui stimulată sterilizarea.
Susținătorii proiectului de lege afirmă că există un număr din ce în ce mai mare de câini nesterilizați!
Acest lucru este posibil doar dacă autoritățile competente nu aplică legile existente, inclusiv normele metodologice.
Adică, până la sterilizare, autoritățile nu sunt preocupate în primul rând de capturarea javrelor de pe străzi și zone periferice ale localităților.
Altfel, ce par să nu știe cei doi deputați USR este faptul că, odată capturați, câinilor li se atribuie un număr unic de identificare și sunt sterilizați, conform legii deja existente.
Problema nu este sterilizarea, ci capturarea javrelor. Au useriștii informații despre câini capturați și nesterilizați?
Cică în București, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), care are un buget de circa 17.800.000 de lei, ar exista doar 5 (cinci) persoane care se mai ocupă de capturarea javrelor!
Conform sursei https://www.antena3.ro/actualitate/dezvaluiri-buget-urias-aspa-bucuresti-cinci-prinzatori-caini-663632.html,
„ASPA are doar cinci prinzători de câini din cei 100 de angajaţi.”!!!
În schimb, ASPA are 8 (opt) șoferi!
Uite așa, s-a reconfirmat o altă bătaie de joc din bani publici în „România lucrului bine făcut”.
Iar deputații USR ar vrea să se arunce și mai mulți bani publici pe întreținerea javrelor în adăposturi pe termen nelimitat, interzicând eutanasierea acestora după 14 zile.
Ciudată mai este salvarea României în versiunea USR, dar simt că România „javrelor” este gata salvată și la adăpost de orice nenorocire...
Realiatea românească este mai dură decât filmele horror.
RăspundețiȘtergereAm un articol pe sursa https://lmar2012b.blogspot.com/2013/09/amintiri-despre-javre.html, intitulat „Amintiri despre javre”.
Mi se pare în continuare de actualitate.
Textul articolului este completat spre final de fotografii odioase și sinistre care se văd în ceață la televizorul contemporan, deși cenzura de orice fel este interzisă prin Constituția României.
Cică așa nu suntem afectați emoțional...
Adică ce cred nulitățile cu drept de legiferare, că o știre fără poze clare despre o persoană ucisă de javre nu ne afectează emoțional?