1. „O judecătoare din Suceava, reținută de procurori. E acuzată că se droga și lua mită de la traficanți”, este titlul recentului articol de pe sursa https://newsweek.ro/justitie/judecatoare-din-suceava-retinuta-de-procurori-e-acuzata-ca-se-droga-si-lua-mita-de-la-traficanti.
Ce drăguț!
Cred că este momentul să se introducă controale generalizate antidrog într-o grămadă de instituții ale statului: poliție, justiție, parlament, guvern, președinte, etc.
Nu de alta, dar mereu trăiesc cu senzația că politica românească, constant anticetățean, se face sub influența substanțelor psihotrope atunci când nu se face sub influența alcoolului și în total dispreț față de drepturile constituționale.
Dar, revenind la cazul concret, iată că se spulberă mitul magistraților cei plini de drepturi financiare pentru a nu putea fi corupți și în numele ideii că aceștia, din cauza funcției, nu își mai pot deschide afaceri (din care, fără îndoială, ar fi devenit toți miliardari).
Din câte se vede, oricât de bine plătiți ar fi, magistrații pot face afaceri cu infractorii, care par astfel negustori cinstiți și oameni onorabili pe viață.
Să gândim pozitiv: este doar unul dintre „jdemiile” de cazuri izolate care cangrenează țara de peste 30 de ani, în numele idealurilor Revoluției Infractorilor din 1989.
2. Un alt caz izolat (de restul turmei) dă titlul de pe sursa https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26598953-judecatoare-tribunalul-bucuresti-nu-poate-justifica-avere-peste-6-milioane-euro.htm:
„O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de peste 6 milioane de euro / Credit de 1,5 milioane de euro achitat în 4 ani. Niciun bun sau cont în declarația de avere”!
3. Explicația numeroaselor cazuri izolate o găsim pe sursa https://www.cotidianul.ro/s-au-luat-spagi-uriase-in-justitie-chiar-un-milion-de-euro-spune-un-cunoscut-ziarist/, care, după ce ne asigură încă din titlu că în justiție (?!) s-au luat șpăgi uriașe (?!; două chestii care ar fi trebuit să fie incompatibile), ne mai informează că
„magistrații au avut impunitate totală la corupție”.
Ahaaaa! Deci ăsta e statul de „drept” mioritic!
Cine sunt politicienii care l-au pus la punct? După părerea mea politicienii sunt următorii: președinte, guvern, parlament. Unii au propus, unii au legiferat (toate aberațiile), unii au promulgat (toate aberațiile).
Cea mai flagrantă aberație în vigoare este cea a bugetarului dovedit corupt care se bucură (la propriu, cred eu) sau se va bucura de pensie specială/ nesimțită. În SUA o astfel de persoană este total decăzută din drepturi. Vede cineva la președinte, guvern, parlament vreo dorință de intrare în normalitate? Nici pe departe! De ce oare?
4. Biblia.
[Isaia, 1.23.]
„Mai-marii tăi sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii, toţi iubesc mita şi aleargă după plată”.
Amin?
vineri, 13 octombrie 2023
Justiția mafiotă în acțiune în statul mafiot
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu