luni, 11 aprilie 2011

Electoratul romanesc, pregatit sa ingroape oricand tara la vot

Romania de azi: in 5 sutimi de secunda, 480.000 de rezultate la cautare dupa textul "cozile saraciei"!

Daca nu va intereseaza situatiile concrete prezentate de sursele citate, concluziile sunt la sfarsitul articolului.

Sursa:
http://www.romania-actualitati.ro/goana_dupa_promotii_sau_cozile_saraciei-27616
[6 aprilie 2011]

"Tradiționalele cozi la impozite, moaște sau benzină ieftină, nu mai sunt de actualitate. Cozile sărăciei la alimente se transformă din excepție în regulă iar spectacolul gratuit atinge culmea grotescului.

Aproape zilnic vedem cum mii de pensionari, femei casnice dar și vânători de promoții se așează cu noaptea-n cap la ușile magazinului, doar să fie în faţă la deschidere. Pentru 2-3 sticle de ulei, câteva kg. de făină sau luxosul detergent, românii au ajuns să se calce în picioare şi răcnetele primilor striviți parcă dau avânt coatelor și hoardelor care împing din spate."

Sursa:
http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/articol/cozile-saraciei-sa-traiti-bine.html
[28 martie 2011]

"Cozile saraciei. Sa traiti bine!!!
Am scapat de dracu si am dat de tacsu. Asta spun majoritatea tîrgumuresenilor, care zilele trecute s-au înghesuit la cozi la un market. Atractia mare care i-a determinat în special pe pensionari sa se aseze la cozi interminabile a fost oferta speciala la ulei. Vorbim despre faptul ca un litru de ulei era de doar 3 lei. si la zahar au avut oferta speciala, la 3 kg de zahar se ofereau alte 3 kg gratis. Numai în ziua de vineri au fost prezenti în jur de 500 de oameni, cei mai multi dintre ei pensionari care au precizat ca au stat chiar si 5 ore la cozi. Suparati ca dupa zeci de ani de munca sunt umiliti în acest fel, oamenii spun ca veniturile mici, pensiile de mizerie îi determina sa se îmbulzeasca pentru un kg de zahar sau un litru de ulei. Promotii vor mai fi si în perioada urmatoare, asa ca, mai mult ca sigur, oamenii se vor aseza din nou la cozi. Cum era vorba aia domnule presedinte, „sa traiti bine!” ? Dumnevoastra traiti bine? Nu de alta, dar românii, si cei care v-au ales dar si care nu v-au ales, se chinuie sa supravietuiasca. Sau poate nu vedeti, sau poate nu va pasa. Cine stie, poate vom afla cândva ce planuri ati avut si cât de mult v-a interesat destinul acestei tarisoare."

Sursa:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/cozile-saraciei-204389.html
[2 noiembrie 2010]

"Sute de constănţeni au luat cu asalt ieri dimineaţă cele trei puncte de strângere a dosarelor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. Unii au venit cu scaunele după ei, alţii au stat în picioare timp de mai multe ore. Oamenii s-au aşezat la rând de la ora 5.00, în speranţa că vor fi primii şi vor pleca mai repede de la punctele de lucru ale Serviciului de Asistenţă şi Protecţie Socială din strada Ecaterina Varga, strada Amzacea şi City Mall. „Am o pensie de 449 de lei şi din banii ăştia n-am cum să mă descurc. Sunt văduvă şi n-are cine să mă ajute, aşa că mă mulţumesc şi cu cele 400 kg de lemne pe care le primesc de la stat, deşi nu-mi ajung decât câteva săptămâni", ne-a declarat Maria Cârâc, o pensionară în vârstă de 73 de ani.

Femeia spune că de cele mai multe ori lemnele sunt verzi sau ude, dar n-are încotro şi le ia acasă. „Eu am sobe din teracotă şi astea consumă mult", a completat septuagenara. La cozi s-au adunat atât cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze, cât şi cei cu lemne. Dumitru Neagu (88 de ani) este veteran de război. Bărbatul a lucrat 42 de ani la un siloz şi acum primeşte o pensie de 634 de lei. „Statul îmi dă 500 kg de lemne. Ce să fac numai cu atâta? Îşi bat joc de noi! Murim de foame şi nimeni nu vede asta! Le sug sângele din ei!", şi-a arătat indignarea bătrânelul, în timp ce gesticula nemulţumit cu bastonul şi era cât pe ce să rănească din greşeală o altă femeie de la coadă.

Toată ziua pe drumuri

Şi pentru că mulţi dintre ei au venit cu dosarele incomplete, au fost trimişi înapoi după acte. După completarea actelor din dosar, mai trebuie doar să se înar-meze cu mulţi nervi şi răbdare. Pentru a putea beneficia de ajutoarele acordate de stat, oamenii trebuie să facă dovada veniturilor, dar şi a proprietăţilor pe care le deţin. Ca urmare, ei sunt nevoiţi să bată drumurile şi la Administraţia Financiară."

Sursa:
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/802022/Romanii-se-umilesc-la-cozile-saraciei-in-toata-tara/
[31 martie 2011]

"Românii se umilesc la cozile sărăciei în toată ţara
Scene umilitoare în mai multe supermarketuri din ţară, care au avut azi promoţii. Sute de oameni s-au călcat din nou în picioare să prindă alimente puţin mai ieftine, indiferent dacă aveau nevoie de ele sau nu. La Paşcani, oamenii s-au bătut pentru produsele pe care le aruncau spre ei vînzătorii... Şi la analize gratuite a fost coadă astăzi."

Sursa:
http://observator.a1.ro/social/Cozile-saraciei_21096.html
[8 octombrie 2010]

"Cozile saraciei
Studiile nu tin de foame. Intelectualii au ajuns sa stea la coada, la cantina sociala, pentru o portie de mancare. Cei cu, vorba aceea, scaun la cap, au inceput sa simta ce inseamna saracia. Pensionarii si asistatii social traiesc demult cu stomacul gol si, pentru ei, cozile la tot ce e gratis au devenit ceva obisnuit. "

Sursa:
http://www.renasterea.ro/stiri-banat/social/timiseni-la-cozile-saraciei.html
[2 noiembrie 2010]

"Alimentele din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene, care se distribuie persoanelor nevoiaşe, i-au scos din case pe săracii Timişoarei încă de la primele ore ale dimineţii. Persoanele defavorizate primesc făină de grâu, mălai, paste făinoase, biscuiţi, zahăr şi, în curând, lapte praf. În Timişoara, aproximativ 21.000 de săraci vor primi alimentele venite din partea UE.

Nici nu s-a luminat încă afară şi centrul de distribuire a alimentelor de pe strada Ioan Plavoşin, a fost luat cu asalt de circa 250 de oameni. La coadă s-au aşezat şomeri, pensionari cu venituri de până la 400 de lei, persoane cu handicap grav şi deosebit de grav dar şi beneficiarii venitului minim garantat, de 350 de lei. Fiecare beneficiar al acestui tip de ajutor primeşte 14 kg de făină albă, 7 kg de făină de mălai, 1 kg de zahăr, 9 pachete de macaroane şi 13 pachete de biscuiţi. Şi, în curând, vor primi şi lapte praf, însă acest aliment nu a fost încă distribuit la nici unul dintre centrele din ţară.

Chiar dacă nu există riscul ca vreun sărman să rămână fără pachetul de la UE, oamenii au vrut să fie siguri că ajung cât mai repede să-şi ridice alimentele. Unii dintre ei s-au aşezat la coadă aşteptând liniştiţi să le vină rândul. Alţii erau nemulţumiţi că pachetele nu conţin şi alte alimente. “Sunt bine-venite toate alimentele pe care ni le dau, dar ar fi fost bine să adauge şi puţin ulei. Toate s-au scumpit, abia ne descurcăm, şi nişte ulei ne-ar fi prins bine. În loc de biscuiţi, puteau să dea ulei", şi-a spus oful Florica Dumitru. Posesoarea unei pensii sociale de numai 350 de lei, pensionara a venit la centrul de distribuire încă de la cinci dimineaţa.

"Aş prefera să am serviciu"
Nemulţumirea unora nu viza nici timpul petrecut la coadă şi nici conţinutul pachetului. “Este umilitor să ajungi să stai la coadă ore în şir pentru câteva produse pe care, normal, ar trebui să poţi să le cumnperi de la orice magazin. Anul trecut nu credeam că voi fi unul dintre cei care vor aştepta să primească acest ajutor. Dar am rămas fără serviciu în primăvară şi de atunci încerc să-mi găsesc ceva dar nu reuşesc. Nu aş fi venit, dar am familie, doar soţia lucrează şi orice aliment în plus este binevenit. Este umilitor şi aş prefera să am serviciu decât să stau aici", ne-a spus, vizibil ruşinat de ipostaza de caz social, Laurenţiu B., un bărbat puţin trecut de 40 de ani. Nu au lipsit trimiterile la adresa celor care se află la conducerea ţării, care erau îndemnaţi de bătrâni "să vină ei şi să trăiască aşa bine"."

Sursa:
http://www.ziare.com/craiova/stiri-actualitate/cozile-saraciei-1796111
[18 noiembrie 2010]

"Batrani, infirmi si someri se inghesuie la intrarea unor hale, cu mana intinsa dupa ajutoarele alimentare. Desi pastele au o culoare aproape pamantie, iar biscuitii sunt tari ca piatra, oamenii cantaresc din priviri totul, numara pachetele si citesc etichetele sumare de pe pungi: sunt prea saraci pentru a se lasa pacaliti.

O dimineata din viata unui craiovean sarac incepe la coada."...

Sursa:
http://www.telegrafuldeprahova.ro/ploiesti/social/foame-de-1-decembrie-cozile-saraciei-pentru-carnati-si-fasole-07508
[1 decembrie 2010]

"Îndurând frigul şi ploaia, mii de oameni s-au strâns, ieri, cu steguleţe tricolore în mâini, la Statuia lui Mihai Viteazul, din Ploieşti, pentru a asista la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. În timp ce alocuţiunile erau în toi, zeci de persoane s-au aşezat la cozi pentru o porţie de fasole cu cârnaţi şi un pahar cu vin fiert."
...
"Pentru mulţi dintre cei prezenţi, adevăratul eveniment a avut loc în spatele statuii Mihai Viteazul. Aici, zeci de persoane au format cozi în aşteptarea porţiilor de fasole cu cârnaţi promise de Primăria Ploieşti. Şi, dornici să nu rateze „pomana Primăriei”, oamenii au preferat să îngheţe la rând, în loc să urmărească manifestările. „E aglomeraţie multă şi mai bine să fiu primul. M-am aşezat la coadă şi aştept că ne dă Primăria Ploieşti fasole şi cârnaţi de Ziua României”, ne-a spus Constantin Nicolae. În spatele lui, un altul agita un steguleţ... „Trăiască România! Trăiască fasolea! Trăiască şi cârnaţii!. Din păcate, oamenii au avut de aşteptat vreo două ore, pentru că mâncarea a fost distribuită în jurul orei 12.30. Chiar dacă nu s-au mai călcat în picioare, şi asta nu pentru că nu le-ar fi stat în fire, ci pentru că jandarmii urmăreau atenţi orice mişcare, „pomana Primăriei” a avut căutare şi în acest an. „Să dea în fiecare zi. În fiecare zi ar trebui să ne dea fasole Băsescu şi Boc. E foame mare. Am aşteptat ziua de astăzi de săptămâna trecută. Nu mai putem de foame!”, s-a plâns Constantin Pavel."

Sursa:
http://www.ctvmedia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=923:cozile-srciei&catid=36:social&Itemid=55
[11 februarie 2011]

"Sute de constănţeni stau, în fiecare zi, ore în şir la coadă ca să primească o masă caldă. La cantina săracilor din municipiu, o singură bucătăreasă găteşte pentru cele 400 de persoane înscrise pe lista asistaţilor sociali. Porţiile nu sunt foarte mari, dar oamenii spun că au mare nevoie de mâncarea pe care o primesc aici, pentru că abia se descurcă cu banii de la o zi la alta. Cu 6 lei, alocaţia zilnică pentru persoanele înscrise în lista cantinei sociale, bucătăreasa găteşte nu mai puţin de 3 feluri de mâncare. La prânz, oamenii primesc o supă şi felul doi, iar seara mezeluri, brânzeturi, eventual un borcan cu gem sau orice altceva reuşesc aceste femei să încropească. Vineri, oamenii primesc şi pachetul pentru weekend. Porţiile nu sunt foarte mari, dar, aşa cum ei înşişi spun, „puţin e mai bine decât deloc”. Cu această mâncare, oamenii reuşesc să mai treacă peste o zi, mai ales că banii sunt puţini, iar multe dintre aceste persoane suferă de diferite handicapuri şi nu ar reuşi să se descurce altfel. Pe lista cantinei sunt înscrise 400 de persoane, care primesc câte 2 mese calde în fiecare zi a săptămânii. Suma alocată pentru fiecare persoană, de 6 lei pe zi, nu a mai fost majorată din aprilie 2008."

Sursa:
http://www.iasiplus.ro/editorials/4/1778/Exista+diferente+intre+epoca+lui+Ceasca+si+cea+actuala%3F.html
[29 martie 2011]

"Cand treci prin satele romanesti dupa ora 20, bezna totala. Nici o autoritate nu mai stinge lumina. O fac oamenii constransi de faptul ca nu au cu ce plati factura. Dar lumina exista. Ati vazut, boieri dumneavoastra, apartamentele romanilor cand afara sunt -20 de grade? Caloriferele sun reci, oamenii stau zgribuliti in paltoane si cuibariti in paturi cu plapuma trasa peste ei. Copiii au degetele rosii de frig si abia mai pot scrie. Da’, caldura exista. Ati vazut cozile saraciei, cu mii de oameni care stau de la 4 dimineata oriunde se da ceva de mancare de pomana? Ati vazut batrani care in cel mai bun caz isi cumpara o jumatate de felie de parizer, socotidu-si banii ramasi pentru un kil de cartofi si o paine? Da’, mancare exista. Si, atunci intreb: exista vreo diferenta intre epoca lui Ceasca si cea actuala? Nu exista!" [Petru Iosipescu]

Sursa:
http://www.info-ziare.ro/locale/stiri-din-buzau/cozile-saraciei-oamenii-stau-cu-orele-la-rand-pentru-a-si-ridica-ajutoarele-alimentare-primite-de-la-ue.html
[3 noiembrie 2010]

"Cozile saraciei: Oamenii stau cu orele la rand pentru a-si ridica ajutoarele alimentare primite de la UE
Responsabilul din Buzau cu programul privind distributia de alimente spune ca in cateva zile stocul de malai se epuizeaza. "Am primit cinci tone de malai care o sa ajunga unui numar de 700 de persoane", ne-a declarat Marian Popa."

Sursa:
http://jurnaldereghin.ro/social/item/52-cozile-s%C4%83r%C4%83ciei
[28 martie 2011]

"Peste 500 de mureşeni au stat vineri dimineaţă la coadă pentru a beneficia de promoţia la ulei. Mai exact, pentru doi litri cumpăraţi la preţul de 12,20 de lei magazinul a mai oferit încă un pet cu aceeaşi cantitate, gratuit."

Sursa:
http://www.antena3.ro/romania/peste-drept-pomana-electorala-un-nou-motiv-pentru-oameni-sa-se-calce-in-picioare-122512.html
[9 aprilie 2011]

"Peşte drept pomană electorală, un nou motiv pentru oameni să se calce în picioare

Zahăr, cafea, acum peşti. Nu a mai fost însă vorba despre reduceri, ci despre o pomană făcută, se pare, de un partid la mai multe biserici din Bucureşti. Cert este că oamenii s-au călcat iar în picioare. Şi-au dat coate şi şi-au vorbit urât - chiar dacă e post şi chiar în casa Domnului. [!!!]

Oamenii au fost informaţi cu o seară înainte că urmează să se ofere peşte de pomană, astfel că s-au format cozi din timpul nopţii. La final, mulţi au rămas cu mâna goală, supăraţi. Ei spun că nici cei care au primit punga cu peşte n-au plecat acasă veseli, pentru că ar fi fost împuţit."

Sursa:
http://www.ziare.com/pdl/stiri-pdl/pomana-electorala-pd-l-impartita-intr-o-biserica-din-sectorul-4-1084065
[25 martie 2011]

"De Buna Vestire, un consilier general al PD-L s-a gandit sa imparta pungi cu cozonaci si mere la o biserica din sectorul 4 al Capitalei.
...
Actiunea vine la o zi dupa ce Elena Udrea a recunoscut ca TOATE PARTIDELE, inclusiv PD-L, FOLOSESC PLASA CA MODALITATE DE A ADUCE ELECTORATUL LE URNE."

CONCLUZII:
1. Ceașcă s-a dus, cozile au ramas, saracia e mult mai mare. E cea mai clara dovada ca nu mitraliatul, ci altcineva se ocupă cu asa ceva, de peste 20 de ani de vot democratic.
2. Votati PDL-PSD-PNL si veti avea pomeni misto!
3. Cu atat de numerosi cetateni "pavlovieni", mai poate crede cineva ca a avut loc o revolutie in 1989? Cred ca persoanele "iubitoare" de cozi ar trebui sa isi reformeze in primul rand mintea. Dar asta nu se va intampla niciodata. Pentru ca, in "viziunea" majoritatii participantilor la vot, Romania moderna inseamna fasolea si cartoful.
4. Cred ca acest stat la cozi, indiferent de nivelul de saracie al participantilor, reprezinta o insulta adusa memoriei tinerilor care au murit pentru ca au crezut sincer in libertate in 1989.
5. Dar, conform Articolului 1, alineatul (3) din Constitutia Romaniei,
"ROMANIA ESTE STAT DE DREPT [!], DEMOCRATIC SI SOCIAL [!], IN CARE DEMNITATEA [!] OMULUI, DREPTURILE SI LIBERTATILE CETATENILOR [!], LIBERA DEZVOLTARE A PERSONALITATII UMANE [!], DREPTATEA [!] SI PLURALISMUL POLITIC REPREZINTA VALORI SUPREME [!], IN SPIRITUL TRADITIILOR DEMOCRATICE ALE POPORULUI ROMAN SI IDEALURILOR [!] REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989, SI SUNT GARANTATE [!]."

Asa este! Romania este un model de stat de drept, democratic si social (ha! ha! ha!, cat de social poate fi!), in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane (ha! ha! ha!, ce se mai dezvolta personalitatea umana... la cozile saraciei!), dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme (se vede cat de supreme...), in spiritul idealurilor "revolutiei" din decembrie 1989.

Idealurile supreme par sa fie dreptul de a sta la coada si dreptul de a fi muritor de foame. Doua chestii la care nu subscriu si cu care voi fi mereu in dezacord.

3 comentarii:

  1. Corect...majoritatea nu au demnitate...stau la cozi, se calca in picioare precum necuvantatoarele si aduna in sacose zaharul varsat pe jos in supermarket-uri....traitori de pe o zi pe alta ...azi pomana cu galeti si cozonaci.. maine mor de foame!

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie muncit mai mult in tara asta asa cum se munceste in ue si atunci nu va trebui sa mai stea nimeni la cozile saraciei pt ca nu va mai fi.fiecare e dator dea lungul vietii cand este in putere sa-si asigure o batraneata linistita iar pt cei handicapati din tinerete statul trebuie sa se gandeasca ce va fi cu ei in continuare.nu poate statul sa faca totul pt toti.de fapt statul santem noi toti si daca nu muncim si nu adunam de unde sa impartim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac mult astea cu "trebuie muncit mai mult in tara asta", "asa cum se munceste in ue" si "nu poate statul sa faca totul pt toti". Cumva temele basiste sunt reluate.

    Numai ca:
    1. Munca nu se face la liber. Nu te apuci de o treaba, o termini si iti iei banii. Trebuie sa fii angajat sau sa deschizi o afacere.
    1.a. Este evident ca in tara cu lipsuri materiale uriase exista si o criza a locurilor de munca. Cum e posibil asa ceva?
    1.b. Sa iti deschizi o afacere in Romania, chiar daca ai posibilitatea, e o gluma. Problema nu e sa te inregistrezi la Registrul Comertului, ci sa fi un geniu juridic si financiar ca sa poti sa te descurci cu lipsa de informatii de stricta necesitate, cu legislatia schimbatoare, cu legislatia aberanta si ostila (facuta cu scopul de a fi amendat sau de a plati spagi), cu controalele ostile (facute cu scopul de a fi amendat sau de a plati spagi).

    2. Milioane de romani au ajuns in UE si muncesc acolo. Am muncit si eu in UE. In UE nu se munceste mai mult decat in Romania, ci mai putin decat in Romania. Avantajele muncii in UE: conditii mai bune, abuzuri mai putine, salarii mult mai mari. De ce, pentru aceeasi munca, in Romania se plateste munca mult mai prost (orice fel de munca, de exemplu: frizerii, ingrijitorii persoanelor in varsta)?

    3. Statul roman nu face nimic pentru nimeni. Ia de la toti si isi umple buzunarele personale. Distribuie banii publici in mod fantezist, numai celor care returneaza comisioane grase. Statul (nu numai roman) e singurul generator de crize. Nu agricultorul sau muncitorul sau inginerul sau medicul sau profesorul genereaza crize, ci varfurile statului care fac inginerii financiare cu bani publici. E SINGURA modalitate prin care se destabilizeaza economiile nationale si economia mondiala.

    Daca angajatii nu muncesc bine (de foarte multe ori, chiar daca muncesc foarte bine) sunt dati afara. Daca statul roman distruge economia romaneasca, nu-l da nimeni afara! Si nu e vorba numai de dat afara, ci de imposibilitatea recuperarii prejudiciilor create, pentru ca asa e legea.

    Statul e singurul care nu functioneaza dupa criterii de performanta, ci conform intereselor personale.

    Statul are dreptul prin lege sa distruga oameni si tara. Pentru ca altfel, legea ar fi incarcerat demult hoardele de infractori care s-au perindat pe la putere.

    RăspundețiȘtergere