Aflam de pe teletextul TVR: "Peste 1600 de persoane (...) au fost cercetate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) de la inceputul anului (...)".
Desigur, cercetati nu inseamna si gasiti vinovati. Ca intotdeauna, nu stim mai nimic despre condamnari. Dar asta nu ne impiedica sa stim in ce tara traim. De exemplu, traim in tara in care justitia pentru cetateanul de rand se face la CEDO. Judecatorii romani comit abuzuri pe banda rulanta, dand sentinte infirmate la CEDO, fara sa mai fie cercetati de nimeni si fara sa li se impute prejudiciile si daunele create. Prejudiciile si daunele se imputa... bugetului de stat, adica cetateanului platitor de taxe.
S-ar mai pune cateva intrebari:
1. Cate stadioane s-ar umple cu "personalul" corupt din Romania?
2. Pe ce criterii functioneaza recrutarea personalului la stat?
3. Se mai angajeaza cineva la stat pentru alt motiv decat imbogatirea rapida si ilicita?
4. Are vreo sansa la viata normala cetateanul de rand, in fata armatelor de infractori de la stat (dovediti sau nu de justitie)?
joi, 2 iunie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
la intrebarile de mai sus as adauga inca una: Cum rezolvam problema coruptiei?
RăspundețiȘtergereBulgaria incearca sa rezolve problema cu o lege anticoruptie care ingroapa in acelasi timp si economia subterana: bulgarii vor să confişte averile a căror provenienţă nu poate fi justificată
Am incercat sa raspund la intrebare in articolul care este intitulat chiar cu intrebarea. E un articol destul de lung, ma intreb daca are cineva rabdare sa il citeasca pana la capat, m-am plictisit chiar si eu de atata scris... Sper sa fie cat de cat util.
RăspundețiȘtergere