Alte doua cazuri de conflicte absurde care s-au "rezolvat" prin folosirea cutitului (obiect contondent foarte la moda in aceasta perioada): din nou la o scoala un elev a fost injunghiat pe altul (sursa: http://www.click.ro/news/national/Elev-liceu-Teleorman-injunghiat-coleg-clasa_0_1480651942.html), iar in Bucuresti un sofer a injunghiat un vatman (sursa: http://www.click.ro/news/bucuresti/Vatman-injunghiat-nervos-strada-Capitala_0_1480651986.html)!
In primul caz cutitul a fost folosit din cauza unor neintelegeri mai vechi, in al doilea caz soferul era nervos. Dupa cum se vede, motivele erau foarte "serioase", cel putin asa ne informeaza sursele citate.
Aceste doua cazuri cazuri ne arata din nou educatia nu se face in scoala. In timp ce multi cetateni inteleg sa convietuiasca pasnic cu cei din jur, altii nu dau doi bani pe viata celor din jur.
Multe persoane sunt "educate" si antrenate din copilarie pentru a folosi violenta. Exista copii care utilizeaza constant violenta, fara sa fie descurajati de autoritati. In scoli, in multe clase exista batausul clasei, cate unul care creaza conflicte si batai in fiecare zi. Parintii celor batuti se plang, dar nimeni nu ii ia in seama. Iar in cazurile foarte grave, se mai scade nota la purtare sau se exmatriculeaza agresorul. O mare "satisfactie" pentru victime.
Este cu atat mai convenabil pentru persoanele violente sa stie ca pot lua viata cuiva si in acelasi timp pentru ei sa nu existe pedeapsa cu moartea. Dupa parerea mea, violenta este incurajata in Romania. Daca m-as apuca sa citez toate cronicile negre ar trebui sa fac un blog separat dedicat violentei.
Arhitectură bucureșteană
Acum o oră
Suntem si cred ca vom ramane multi ani de acum incolo in comuna primitiva.Din pacate,pentru unii viata semenilor nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.Este trist,foarte trist acest lucru.
RăspundețiȘtergere