Din ce in ce mai greu inteleg cuvantul "revolutie". Dupa 1989 in Romania s-a instaurat capitalismul iluzie, care se pare ca si-a propus sa redefineasca si sa rastalmaceasca toate cuvintele cheie care pot defini un sistem de valori. Astfel, raul este denumit bine, miciuna este adevar, nocivul este sanatos. Insusi regresul in toate domeniile se numeste "Revolutia din decembrie 1989".
Altfel spus, dupa 1989 s-a instaurat miciuna generalizata, intretinuta de o propaganda agresiva.
Daca revolutia industriala din Anglia secolului al 17-lea a fost generata, sintetic, de cresterea poderii in economie a manufacturilor, care au dus la dezvoltarea burgheziei si la aparitia unei noi nobilimi, "revolutia" din Romania anului 1989 a avut drept urmare distrugerea economiei romanesti realizate de cetateni in timpul vechiului regim socialist si de saracirea deliberata a populatiei Romaniei.
Asa zisul capitalism romanesc, bazat pe distrugerea (deci inexistenta) concurentei micilor intreprinzatori si pe monopolul marii finante, isi demonstreaza "superioritatea" in domeniul alimentar. Alimentatia a devenit un mod de otravire globala a populatiei, un furnizor de moarte latenta prin ingerarea continua a chimicalelor de care nu ne putem feri. Pe de o parte pentru ca nu suntem laboratoare de analiza, pe de alta parte pentru ca nu avem resurse financiare pentru a ne putea permite sa alegem raul cel mai mic si cel mai sarac in chimicale dintre alimentele comercializate in Romania.
Altfel spus, statul roman a implementat un sistem alimentar nociv care ar trebui sa aiba drept consecinta scurtarea vietii romanilor in asa fel incat sa se poata rezolva eterna problema a deficitului din bugetul de pensii. Vorbim despre un genocid alimentar discret, care nu omoara oameni imediat, ci limiteaza stiintific, cu acordul statului, speranta de viata a cetatenilor platitori de taxe.
Recentele scandaluri alimentare dau impresia ca industria alimentara este scapata de sub control. De fapt, industria alimentelor falsificate este controlata perfect, atat de producatori, cat si de legislatia voit lacunara si de institutiile de control din domeniul alimentar, corupte, complice, incompatibile sau in conflict de interese. Cei care lucreaza in sistem si pun in evidenta problemele din sistem sunt discreditati sau li se aplica terorismul economic.
Concepte ca "traditional", "bio", "eco", "de casa", "de tara", "sanatoase" sunt doar forme fara fond, folosite in marketing pentru crearea iluziilor si pentru umflarea preturilor.
Cuvantul "traditional" nici nu este definit in legislatia alimentara din Romania.
S-a creat isteria alimentatiei nesanatoase, dar nu avem cum sa scapam de ea, pentru ca alternativele, la randul lor, se dovedesc la fel de nesanatoase. La inceput s-a vorbit de carnea provenita de la animale hranite cu furaje concentrate, hormoni de crestere si antibiotice, de exemplu. S-a facut teoria cremvurstiului, care contine 30% carne. Asa zisa carne provine din separarea si tocarea mecanica a resturilor! Oase, zgarciuri si pielite sunt transformate in pasta fara valoare proteica! Apoi se adauga slana, apa si chimicale. Slana pare sa fie singurul ingredient cu oarece valoare alimentara.
Cetateanului i s-a sugerat pur propagandistic, fara o baza reala, ca produsele "traditionale", "bio", "eco", "de casa", "de tara", "sanatoase" la preturi de multe ori exorbitante, nu prezinta pericol pentru sanatate si nu contin E-uri sau aditivi alimentari.
Dar realitatea arata ca si produsele "traditionale", "bio", "eco", "de casa", "de tara", "sanatoase" (vorbim in special de majoritatea mezelurilor) sunt pline de chimicale si de minciuni ordinare. Astfel, pot exista urmatoarele situatii:
1. Legume zise de gradina sunt tratate in mod empiric cu pesticide si comercializate fara niciun control din partea autoritatilor.
2. Animalele crescute in curte sunt hranite cu acelasi tip de furaje ca in industrie.
3. Asa zisii producatori de preparate traditionale nu isi cresc animalele in ferme proprii; unii chiar isi cumpara carnea de la supermarchet!
4. Se injecteaza apa in carne si se adauga apoi polifosfat pentru retinerea apei.
5. Se foloseste ingredientul "sare amestec", care contine nitrat de sodiu si nitrit de sodiu, doua chimicale cancerigene.
6. Grasimile se trateaza si se introduc de asa maniera incat sa nu fie vizibile in produse.
7. Unele produse "traditionale" romanesti sunt de import!
8. Pe produse zise 100% naturale se pot citi liste de E-uri!
Alte situatii din domeniul alimentar ar fi:
1. Medicamentele pentru animalele de carne se vand fara reteta (desi este ilegal acest lucru) si se administreaza de multe ori empiric. Exista suspiciunea ca animalelor li se administreaza antibiotice in exces. Consumul carnii tratate in exces cu antibiotice prezinta pericol pentru sanatatea umana.
2. Cetatenii nu pot afla in mod individual de la un laborator de analize ce ingrediente se folosesc intr-un produs alimentar, pentru ca astfel de analize costa mii de euro! Ne-am astepta ca orice produs alimentar sa fie testat periodic in laboratoare. Ne-am astepta ca institutiile de control ale statului sa ceara laboratoarelor sa faca astfel de teste, platind cu banii contribuabililor, pentru sanatatea acestora. Dar nu se intampla asa. Se merge pe incredere. Ma intreb cum se ajunge la scandalurile din industria alimentara, altfel decat daca se doreste eliminarea concurentei nedorite.
3. Exista autoritati cu atributii in domeniul controlului aplicarii legislatiei veterinare care exercita acest control in mod deliberat defectuos.
4. Desi Romania este o tara cu mari resurse in domeniul agricol, "Deficitul balanţei comerciale a României cu produse agroalimentare a fost de 745,45 milioane de euro, în 2012, de aproape două ori mai mare decât în anul 2011, când s-a cifrat la 375,96 milioane euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)." (sursa: http://www.puterea.ro/articol/in_2012_importurile_de_alimente_au_explodat).
Asteptam in continuare ca inscriptionarea alimentelor sa fie identica cu cea de pe pachetele de tigari: "Acest aliment dauneaza grav sanatatii!", pentru ca unele alimente par sa fie mult mai periculoase decat tigarile.
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu