Tintele politice ale regimului Ponta-Antonescu nu difera cu nimic fata de tintele politice ale regimului Boc-Basescu:
- Mentinerea tarii intr-o stare de saracie crancena (politica interna);
- Amanarea eterna a aderarii Romaniei la spatiul Schengen si la moneda euro (politica externa).
In fapt se continua politica antiromaneasca dusa de statul roman mafiot.
Acum, in timpul regimului Ponta-Antonescu, se intampla urmatoarele:
1. Se suprima in continuare masiv locuri de munca (de exemplu, la Hidroelectica, Otchim, Mechel) si nu sunt perspective (nici macar indepartate) pentru cei care isi pierd locurile de munca de a se putea angaja in alta parte.
2. Exista in continuare coruptie generalizata, iar politica actuala a statului este facuta in sensul protejarii infractorilor.
3. Banii publici sunt cheltuiti in continuare discretionar si in bataie de joc fata de contribuabili. Sunt cheltuiti fara impunerea unor criterii de eficienta. Sunt cheltuiti pe criterii politice.
4. In continuare este haos in domeniul sanatatii si educatiei, pentru ca acest haos este organizat si intretinut de politica statului in domeniul educatiei si sanatatii.
5. Problema cainilor vagabonzi nu a fost rezolvata, ci amplificata. Prin lege (!) s-a dat dreptul cainilor vagabonzi (la fel ca si ursilor) sa fie prezenti in zonele populate si sa agreseze cetatenii.
6. Utilizarea violentei reprezinta un stil de viata in Romania.
7. Au aparut multe probleme interne cu alimente falsificate si toxice. Daca la export producatorii stiu sa respecte legea, la intern, beneficiind de sprijinul autoritatilor competente corupte, orice producator care vrea sa desfiinteze legea o poate face nestingherit decat de valoarea spagii. Daca cetateni obisnuiti ar fi instruiti sa faca analize in domeniul alimentar, nu ar mira pe nimeni daca s-ar descoperi probleme chiar si la bere sau apa plata, ca sa nu mai zic de utilizarea in tocaturi a carnii de caine pe post de carne de porc sau de vita sau de cal, in functie de eticheta.
8. Romania refuza in continuare sa acceseze fonduri europene. In plus, refuza sa ofere informatii cetatenilor obisnuiti pentru a putea accesa fonduri europene. Sistemul actual este gandit in asa fel incat o parte consistenta a banilor accesati sa fie insusiti de asa zisii consultanti, singurii care au acces la aceste informatii privilegiate.
9. Romania (adica politicienii de la putere) nu doreste aderarea la spatiul Schengen. Puterea actuala si-a exprimat clar vointa politica de a nu da curs cererilor unor state ale spatiului Schengen in legatura cu coruptia si cu demnitarii penali.
10. Aderarea Romaniei la moneda unica este amanata pe termen nelimitat si nici nu mai exista un program politic in acest domeniu, desi trecerea la moneda unica este o obligatie a Romaniei asumata prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana.
Nimic din cele enumerate mai sus nu sunt in interesul cetatenilor romani. Triada PSD-PNL-PDL inseamna politica antiromaneasca unica. Daca privim triada PSD-PNL-PDL ca o singura entitate, ajungem tot la partidul unic, unde cadrele se rotesc periodic la putere. "Mafia lui Nastase" a ajuns la putere dupa ce electoratul a votat impotriva PDL-ului care a impus masurile "dure dar necesare", dar tot electoratul i-a votat pe Traian Basescu si pe PDL ca sa scape de "mafia lui Nastase".
Este clar ca politicienii romanii continua sa provoace societatea romaneasca si refuza sa aiba politici in interesul cetatenilor romani. Este clar ca se incearca amplificarea nemultumirilor sociale si scoaterea masiva cetatenilor in strada pentru a avea loc o noua asa-zisa revolutie care sa mascheze lovitura de stat si pentru a se reintroduce monarhia. In paralel se reincearca reintroducerea monarhiei pe cai ilegale non violente (revizuirea Constitutiei).
Comparatia realizarilor actualului regim cu regimul Ceausescu este inevitabila, iar realitatea economica inclina net in favoarea vechiului regim. Doar atat trebuie spus: pe vremea lui Ceasca erau lipsuri, dar s-au platit datoriile, iar acum exista lipsuri mult mai mari, iar Romania are datorii de zeci de miliarde de euro, nu sunt bani desi statul a incasat bani dupa ce a privatizat o mare parte a industriei si a resurselor si s-au disponibilizat milioane de romani (adica rentabilitatea economica a intreprinderilor ar fi trebuit sa fie asigurata)!
Cele mai surprinzatoare sunt lipsurile de pe vremea lui Ceasca, in special lipsa alimentelor. Pentru ca, desi nu se gaseau alimente sau alte produse in magazine, se gaseau in cantitati nelimitate pe piata neagra, iar speculantii isi desfasurau "activitatea" nestingheriti nici de Militie, nici de "temuta" Securitate. Nu exista motive sa credem ca Ceasca controla si gestiona activitatea speculantilor, de aceea este de crezut ca regimul a fost sabotat din interior, prin amplificarea artificiala a lipsurilor economice (care sa genereze tensiuni sociale) de catre cei care doreau schimbarea de regim si preluarea puterii.
Lipsurile, in special cele alimentare, erau cunoscute de toata lumea. Dupa 1989 s-au reintrodus ca prin minune alimentele in magazine. Surprinzator si inexplicabil inainte de 1989 este cum reusea Ceasca sa impiedice aprovizionarea cu alimente la nivel national (!!!), cu atat mai mult atunci cand era plecat in vizite oficiale externe, care nu erau putine in acele vremuri. Pentru ca este usor sa se spuna: "nu ne lăsa Ceasca", "nu puteam de Ceasca", dar ceva nu se leaga in aceasta abordare a problemei.
Pe de o parte speculantii isi faceau mendrele nestingheriti cu produsele alimentare si cu celelalte, pe de alta parte reprezentantii puterii (sa zicem ai lui Ceasca) erau controlati la sange. De catre cine? De catre Ceasca? Este o imposibilitate fizica. Putea fi Ceasca prezent peste tot, in toate orasele si in toate comunele in acelasi timp? Aduna si dosea el toata carnea, toata painea, toate "tacamurile", toti "adidasii" si toate celelalte? Nu este o contradictie in acesta situatie?
Toti călăii din teritoriu, pana la nivel comunal, tot esalonul 2 si urmatoarele, toate palierele de putere ale vechiului regim, erau toti acestia niste minunati dar nu puteau din cauza lui Ceasca sa faca bine poporului?
Desigur, pentru un popor majoritar primitiv cum este poporul roman este buna orice explicatie, oricat de fantezista. Tot asa cum s-a spus ca ursii care au omorat in Romania oameni erau turbati; la intern cica s-ar fi prezentat presei si un buletin de analiza cu dignostic "rabie", "Insa in Buletinul European al Rabiei, in care teoretic se raporteaza toate cazurile, inca din anii '80, nu se pomeneste de asa ceva in toata istoria sa." (sursa: http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/romania-te-iubesc-ignoranta-lipsa-de-respect-braconajul-ramas-nepedepsit-cauzele-care-au-transformat-ursul-brun-in-calau.html)!!!
Propaganda numeste imediat "comunisti" si "nostalgici" pe cei care fac comparatii intre vechiul si actualul regim. Dar niste repere trebuie sa existe. Chiar daca a disparut vechiul regim, economia socialista a avut performante. Economia romaneasca a fost exterminata dupa decembrie 1989, dar asta nu inseamna ca trebuie exterminata si propagandistic, ca si cand nu ar fi existat.
Toti "minunatii" care l-au mitraliat pe Ceasca, direct sau moral, ar fi trebuit sa se raporteze la starea Romaniei la momentul decembrie 1989 si sa faca sa creasca tara din toate punctele de vedere: economic, social, cultural etc. Cu atat mai mult cu cat Ceasca a lasat tara fara datorii, ba chiar si cu bani de luat.
In loc de o Romanie prospera, ne-am ales cu sclavagism de facto, saracie crancena, datorii externe si cu mafia de la putere. Ceasca era de vina, sau "minunatii" de atunci si urmasii lor au grija ca romanii sa fie vesnic saraci si primitivi?
Discutia nu este daca Ceasca era sau nu un minunat. Evident, societatea romaneasca nu era perfecta in vechiul regim. Intrebarea este, pentru regimul Ponta-Antonescu, care detine puterea acum, dar si pentru ceilalti care au fost la putere dupa 1989: fata de Ceasca, cum credeti ca sunteti, mai buni sau mai rai? Dupa parerea mea, sunteti niste megalepre.
Hai sa revedem Principiile de guvernare 2013-2016 ale USL (citate deja pe sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2012/12/principiile-de-guvernare-2013-2016.html):
"• Respectăm regulile statului de drept şi drepturile individuale, aşa cum sunt ele prevăzute în Constituţie. Guvernarea este promotorul legalităţii.
• Respectăm angajamentele asumate cu partenerii externi ai României – Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială – urmărind obţinerea unei creşteri economice inclusive, distribuite echilibrat în rândul populaţiei, prin implementarea reformelor structurale care să permită creşterea competitivităţii economiei româneşti.
• Aplicăm o nouă viziune pentru România: dezvoltare economică şi coeziune socială. Relansarea ia locul stagnării, fără a neglija continuarea procesului de consolidare fiscală.
• Considerăm că îmbunătăţirea semnificativă şi imediată a gradului de absorbţie a fondurilor structurale reprezintă o condiţie esenţială pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi limitarea datoriei externe.
• Sprijinim libertatea economică, iniţiativa privată şi competiţia corectă, căi eficiente de combatere a sărăciei.
• Garantăm proprietatea si sprijinim acumularea corecta de capital.
• Banii publici trebuie folosiţi eficient, avuţia naţională trebuie protejată, şi declarăm război evaziunii fiscale.
• Accelerarea reformelor structurale si mobilizarea rezervelor interne mari de eficienta vor ajuta economia romaneasca sa-si fructifice potentialul de crestere economica.
• Susţinem dezvoltarea unei economii competitive, a industriei româneşti şi a unei agriculturi moderne, care să ofere românilor locuri de muncă stabile şi bine plătite.
• Promovăm politici sociale sustenabile care să ofere accesul liber şi egal la educaţie şi la sănătate şi care să asigure cetăţenilor români o viaţă demnă.
• Spunem oamenilor adevărul şi lucrăm împreună.
• Nu promitem mai mult decât putem face. Vrem să redăm românilor speranţa şi încrederea.
• Construim o guvernare axată pe transparenţă, competenţă şi cinste; cu alt model de guvernare, cu alte standarde; cu profesionişti si competenta.
• Nu vom putea continua fără o reformare politică. Aceasta înseamnă o Constituţie îmbunătăţită, un Parlament legitim şi credibil.
• România trebuie să-şi recapete locul demn pe care îl merită printre statele lumii, ca partener respectat în Uniunea Europeană.
Acest program este creat pentru o constructie pe minim 4 ani, o constructie puternica, progresista, de viitor, bazata pe valorile libertatii, corectitudinii, dreptatii si responsabilitatii."
Dupa parerea mea, absolut toate punctele acestor principii de guvernare au fost incalcate! Chiar ma termin de ras cand vad atata demagogie.
Sa ne reamintim si Viziunea Economica USL (citata inca de acum aproape un an, pe 28.Aprilie.2012, pe sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2012/04/cazut-guvernul-ungureanu.html). In cadrul viziunii Economice USL, la pagina 30 (sursa http://www.alinagorghiu.ro/wp-content/uploads/2011/05/VIZIUNEA-ECONOMICA-USL.pdf) exista "Obiective Strategice - USL", unde este scris pompos, de trei ori:
"- Locuri de munca
- Locuri de munca
- Locuri de munca
– Statul nu creeaza direct locuri de munca, ci asigura, prin mixul de politici economice aplicate, mediul necesar cresterii ocuparii in economie!
– Obiectiv: cel putin 1 milion de noi locuri de munca!"
Mi se pare o gluma acest obiectiv, in conditiile in care actual crearea de locuri de munca a inceput prin... disponibilizari la firme intrate in insolventa, ca Oltchim, Hidroelectrica sau Mechel. USL a "uitat" sa ne spuna cate locuri de munca va desfiinta: 2 milioane, 4 milioane, 10 milioane... Astia ar fi in stare sa faca un milion de locuri de munca pentru trei zile, dupa care sa le inchida, nu inainte ca propaganda sa spuna ca si-au atins obiectivul...
Fata de Ceasca, cum credeti că sunteti, politicieni romani, mai buni sau mai rai?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu