miercuri, 27 martie 2013

Conditii de munca romanesti si salarizare romaneasca la munca in Germania

A aparut o noua stire despre discriminarea romanilor care muncesc in strainatate. Din nou se confirma faptul ca, oriunde se duc la munca, majoritatea romanilor sunt condamnati la exploatare si saracie. Cu atat mai mult, in cazul de fata este vorba din nou de Germania, tara despre care se spune ca ofera salariile cele mai mari din Europa.

In niciun caz salariile oferite romanilor nu sunt printre cele mai mari din Europa. Nici macar nu sunt la nivelul unui trai decent. Se intampla ceea ce afirm demult: munca romanilor este batjocorita si devalorizata crancen. Pentru romani nu esixta legi care sa-i apere de abuzurile de pe piata muncii. De fapt, toate legile sunt facute pentru ca romanii sa fie batjocoriti pe piata muncii. Orice portita oferita de lege este folosita si aplicata pe romani. Desi nu inteleg cat este de legal sa nu se mai plateasca salariile din luna decembrie si pana in martie.

Despre conditiile de viata se poate spune acelasi lucru: romanii au cele mai mizere conditii de cazare. Li se ofera cazarea cea mai scumpa in raport cu nivelul de confort (daca se poate numi confort sa doarma pana la 15 persoane in aceeasi camera!).

In timp, o astfel de politica a angajarilor si a muncii nu poate duce decat la degradarea vietii tuturor. Germanii (dar e valabil pentru orice tara care accepta astfel de situatii) vor fi dislocati de pe piata muncii de sclavi care muncesc pe nimic; vor deveni someri si se va termina cu standardul lor ridicat de viata la care viseaza cei care ajung la munca in Germania.

Vedem din nou cum salarizarea nu are nicio legatura cu munca si productivitatea muncii (vorbe goale, folosite obsesiv si propagandistic in Romania pentru justificarea salarizarii de tip sclavagist din tara noastra), ci doar cu lacomia angajatorilor care nu se jeneaza sa trateze oamenii ca pe animale.

Sa remarcam si modul in care un subcontractor isi justifica averea prin "munca": "munca" subcontractorului consta in oferirea celor mai mizerabile salarii si conditii de munca angajatilor. Cu cat salariile si conditiile de munca sunt mai mizerabile, cu atat averea subcontractorului este mai consistenta si mai "justificata".

Contractorul principal nu pare sa aiba o raspundere legala fata de practicile subcontractorilor, adica, in fapt, orice contractor principal se poate intelege cu subcontractorii sau isi poate crea subcontractori in scopul exploatarii crancene a angajatilor.

Altfel spus, liber la sclavagism legal in UE, iar statul si UE reprezinta numai bogatii, nu toti cetatenii asa zis egali in drepturi.

Conform sursei http://www.costelgilca.ro/stiri/document/4730/30-muncitori-romani-protesteaza-in-germania-fata-de-conditiile-de-lucru-inumane.html,

"Treizeci de muncitori români, angajati pe santierul unui sat de vacanta, Center Parcs, situat în Nohfelden, la nord-est de landul german Saarland, protesteaza de luni împotriva conditiilor foarte inumane de lucru si a faptului ca nu si-au mai primit salariile din luna decembrie.

Luni, Markus Andler, adjunct al directorului IG Bau pentru Renania-Palatinat si Saarland, a lansat un semnal de alarma. "Aceste persoane muncesc pâna la 170 de ore pe luna, adeseori fara liber la sfârsit de saptamâna. Exista o singura plata de 8.000 de euro pentru aproximativ 15 muncitori, la sfârsitul saptamânii trecute. Pâna la 15 persoane dorm în aceeasi camera, pe polistiren, carton sau saltele sau chiar pe jos. Sunt conditii similare sclavajului. Este un scandal", afirma Markus Andler."

2 comentarii:

 1. Do уоu mind if I quote a сouple of your аrticlеѕ as long as I ρrοvіde crеԁit and sourceѕ
  back tо your site? Mу websitе іѕ in the еxaсt sаmе niсhe as уourѕ and my
  νisitoгs would definitely benefit
  from sοme оf the information you preѕent hеге.
  Ρleasе let me knοw іf this alright ωіth you.
  Regагds!

  Mу ωebѕite ... how to buy and sell cars guide

  RăspundețiȘtergere