miercuri, 20 martie 2013

De la cultul personalitatii la cultul infractorului

S-a subliniat in repetate randuri ca inainte de 1989 aveam 2 ore pe zi la televiziune, si acelea ocupate de Ceasca. S-a subliniat in repetate randuri cultul personalitatii lui Ceasca.

In Romania postdecembrista s-a petrecut o reforma de amploare a cultului, in general. Pe langa cultul desantat al monarhiei si al personalitatii indoielnice a fostului rege marioneta Mihai I s-a adaugat si cultul... infractorului.

Circul mediatic si imbecilizarea mediatica au atins apogeul odata cu eliberarea fostului premier Adrian Nastase.

Televiziunile de stiri manipuleaza extrem de corect cetatenii. Nu vedem:
- emisiuni televizate care sa ofere informatii despre accesarea fondurilor europene;
- emisiuni televizate care sa demonteze mecanismele fraudarii banilor publici;
- emisiuni televizate care sa arate ca desi somajul BIM in Romania este de sub 10%, procentul persoanelor fara ocupatie din Romania este de minim 30%, probabil cel mai mare din lume;
- emisiuni despre devalorizarea crancena a muncii in Romania si despre ridicolul salariului minim pe economie;
- emisiuni televizate care sa combata ideea introducerii monarhiei in Romania;
- emisiuni despre ridicolul pedepselor demnitarilor corupti.

In schimb, televiziunile de stiri au oferit inutile spatii ample iesirii din inchisoare a fostului premier, transformat de media din puscarias si simbol al coruptiei din Romania in erou national.

Nu stiu cate ore insumate de emisie au fost dedicate lui Adrian Nastase, dar cred ca s-au depasit 24 de ore de transmisie televizata dedicata acestui subiect intr-o singura zi!!! Daca stia Ceasca, sigur isi facea si el prin 1985 vreo 30 de televiziuni, din care 28 private :))

Din start ar trebui spus ca Adrian Nastase nu a fost pedepsit, ci mai degraba premiat pentru faptele sale. Sub pretextul pedepsirii lui Adrian Nastase pentru frauda din Dosarul "Trofeul Calitatii" se ignora in continuare fapte mult mai grave, de care nici macar nu se mai pomeneste.

Politicienii statului mafiot se intrec in intelegere si compasiune pentru tovarasul politician infractor care a avut ghinionul sa fie prins si condamnat.

1. Traian Basescu: "Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat. (...) Năstase are potential să revină în viaţa politică.Problema e cât şi-l doreşte partidul, nu capacitatea revenirii. Năstase nu şi-a vândut ţara, a fost condamnat pentru o găinărie. Electoratul îţi poate ierta asta" [!!!]
(sursa: http://www.gandul.info/politica/basescu-imi-pare-rau-pentru-ce-i-s-a-intamplat-lui-nastase-poate-reveni-in-politica-nu-si-a-vandut-tara-a-fost-condamnat-pentru-o-gainarie-10563286)

Precizari: nu doar Adrian Nastase si-a vandut tara (incepand, de exemplu, cu petrolul romanesc). Toti politicienii postdecembristi, inclusiv cei care se afla azi la putere, au vandut-o si o vand in continuare. Statul mafiot isi calca in picioare in continuare proprii cetateni. Cica electoratul il poate ierta pe Nastase pentru o gainarie. Asa o fi, doar s-a vazut votul masiv oferit de electorat "mafiei lui Nastase". Dar nu este inca foarte clar daca electoratul este foarte iertator sau foarte corupt, la fel ca si liderii sai. Poate ca electoratul a cautat de fapt sa-si impuna cei mai "buni" si "reprezentativi" lideri, "demni" urmasi ai modernizatei "mafii a lui Nastase" (care stiu sa se fereasca atat de microfoanele din telefoane, cat si de cele ambientale).

2. Relu Fenechiu, ministru cu dosar penal (care va fi mumificat cand isi va da obstescul sfarsit pentru a putea fi adus in fata justitiei, probabil, peste vreo 2000-3000 de ani, in timpul guvernarii lui Ponta al 110-lea) a declarat: "A închide un prim-ministru pentru o chestiune pe care mulți politicieni au făcut-o mi se pare o mare greșeală. Partidele nu se finanțează doar din bani albi."
(sursa: http://www.digi24.ro/stire/Relu-Fenechiu-Partidele-nu-se-finanteaza-doar-din-bani-albi-Victor-Ponta-Sunteti-socati_89014)

Traducere libera de cartier: "Adică toți ciordim, tovarăși capitaliști! V-ați găsit voi dăștepți să-l închideți tocmai p-ăsta?". Superba nonsalanta fenechista!

Sau poate ca Relu Fenechiu s-a plans de faptul ca numai Adrian Nastase a fost inchis "pentru o chestiune pe care mulți politicieni au făcut-o". Intrebarea este ce vor face acum institutiile statului, il vor convoca pe Fenechiu sa scrie lista cu politicienii vinovati de aceeasi "chestiune"? Vor urma arestari, procese si condamnari de politicieni pe banda rulanta? Sau, desigur, statul mafiot va pierde din nou lupta cu coruptia?

3. Victor Ponta, premier si prim plagiator al tarii, a exprimat "vorbe de duh" atat pentru Adrian Nastase, cat si pentru Relu Fenechiu:

3.1. Victor Ponta despre Adrian Nastase: "“Normal că mă bucur de decizia în cazul domnului Năstase. O să vorbesc bineînţeles şi cu dânsul, dar este normal să-i lăsăm răgaz pentru a petrece timp cu familia şi apoi bineînţeles vom vorbi şi despre partid, în fond este şi partidul dânsului”, a declarat, luni seară, înaintea începerii unui meci de baschet, la Craiova, Victor Ponta."
(sursa: http://www.informatia-zilei.ro/sm/politic/reactii-la-eliberarea-lui-adrian-nastase-ponta-spune-ca-se-bucura/)

Deja este uimitor sa aflu ca premierul se agita sa scoata tara din "criza" si sa scurteze suferintele romanilor asistand la un obscur meci de baschet?! Sau poate ca baile de multime sunt mai importante decat scosul tarii din "criza". Bucuria premierului legata de eliberarea lui Nastase este fireasca si nu mira deloc. Nu am inteles exact la ce familie a lui Nastase se gandeste premierul, pentru ca in sens mafiot familia nu inseamna nevasta si copiii.

3.2. Victor Ponta despre declaratia de mai sus a lui Relu Fenechiu: "Și este o surpriză generală? Sunteți șocați de acest lucru? Nu vreți totuși să fim mai puțin ipocriți?” [!!!]
(sursa: http://www.digi24.ro/stire/Relu-Fenechiu-Partidele-nu-se-finanteaza-doar-din-bani-albi-Victor-Ponta-Sunteti-socati_89014)

Ha, ha, ha! Ba da Ponto, sigur ca am vrea sa fiti mai putin ipocriti. Cu asta trebuia sa va incepeti campania electorala, dar apreciem adevarul si acum. Era interesant sa spuneti in campanie ca va finantati din bani negri, deci sunteti infractori. Deja este foarte interesant ca faceti astfel de declaratii publice si ca nu incercati nici macar formal sa salvati aparentele. Nu este o surpriza sa aflam ca sunteti niste infractori care detin puterea, dar pentru mine, cel putin, este un soc permanent sa vad cum astfel de declaratii publice si o recunoastere publica a unor infractiuni nu sunt urmate de arestari, procese si condamnari! Ce mai premier are guvernul de cinstiti!

In statul de drept (a se citi statul de spaga) al lui Victor Ponta, pe care l-am putea considera ultimul naș al "mafiei lui Nastase", la fel de bine pot da declaratii si asasinii, spunand: "Este regretabil ca a fost condamnat unul de-al nostru pentru o chestiune pe care totii asasinii au facut-o. Ce daca a casapit un prost? Asta ne intereseaza pe noi? Lasati-ne in pace sa ne facem treaba asa cum trebuie!".

4. Multi politicieni s-au plans de tergiversarea eliberarii lui Adrian Nastase (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/reactii-dupa-eliberarea-lui-adrian-nastase-viorel-hrebenciuc-este-binevenit-in-partid.html). Dar niciun politician nu se plange de tergiversarea condamnarii marilor politicieni infractori. Nimeni nu s-a plans ca pentru condamnarea lui Nicolae Mischie (inchis in aceeasi zi in care a fost eliberat Nastase; a gasit deci locul cald) au fost necesari 3 ani pentru strangerea probelor si 6 ani pentru judecarea procesului!!! In final politicienii ar putea spune ca Mischie a primit 4 ani tot "pentru o chestiune pe care mulți politicieni au făcut-o" :))

Deci important este ca faptele penale sa fie comise de cat mai multi infractori, caz in care ar fi regretabil sa mai fie incriminate de lege.

Stati linistiti, dragi politicieni infractori, ca si Mischie e batran si o sa faca maxim o treime din pedeapsa, o sa scrie vreo 20 de volume in inchisoare, isi va schimba mentalitatea, se va reeduca, va intelege si va regreta ca a gresit si va putea fi redat societatii...

Mai spun eu vorbe goale atunci cand scriu ca traiesc intr-un stat mafiot?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu