Motto:
"JUDECĂTORUL: Dumneata foloseai o expresie foarte des, "avem programe minunate", probabil că de programul ăsta era vorba, una să scrii pe hârtie și una să se facă în realitate? Așa ai vorbit și despre sistematizarea localităților, care de fapt a însemnat distrugerea țărănimii române, a plaiului nostru strămoșesc. Te-ai gândit vreodată la asta? Ca cetățean?"
Sursa: http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceau%C8%99escu.
Mai sa fie, cata grija ipocrita in 1989 pentru taranime si pentru plaiul stramosesc! Probabil ca acum, din cauza saraciei lucii, nimeni nu isi mai aminteste de circul sangeros din decembrie 1989, care in curand va implini 24 de ani! Acum avem "minunatul" Program al USL de scurtare a suferintei romanilor!
Numai ca, din relatarile surselor de mai jos, majoritatea copiilor de la sate par sa fie supusi unui regim de exterminare, in urma unei vieti mizerabile. Viata la sate inseamna lipsa asistentei medicale, abandon scolar, malnutritie, mortalitate infantila si munca de la varste mici (atunci cand nu este vorba de cersit).
Noroc pentru liderii tortionari postdecembristi care detin puterea politica azi, ca acum in Romania s-a instalat democratia sclavagista binecuvantata de UE; iar judecatori si proceduri judiciare ultra rapide de tip "Targoviste", finalizate cu mitralierea mafiota a acuzatilor, nu se mai poarta.
Noroc si ca Parlamentul de azi lupta pentru drepturile... infractorilor (de a nu fi incriminati si de a fi amnistiati), in timp ce dreptul cetatenilor onesti la viata decenta nu este niciodata pe ordinea de zi!
Si acum, realitati actuale in mediul rural:
1. De pe sursa http://adevarul.ro/news/societate/studiu-20-copiii-mediul-rural-nu-termina-opt-clase-1_52a9b95ac7b855ff56a75d9d/index.html:
"Unul din doi copii români trăieşte în sărăcie, iar unul din 10 trăieşte în gospodării în care niciunul dintre părinţi nu are un loc de muncă. Sărăcia este una dintre cauzele principale ale abandonului şcolar, care este destul de ridicat în mediul rural: aproape 78% nu termină gimnaziul şi doar unul din doi copii născuţi la sat ajunge la liceu, arată un studiu al World Vision România."
"În ceea ce priveşte sănătatea copiilor din mediul rural, sărăcia creşte riscul deficienţelor nutriţionale şi de îmbolnăviri frecvente. Astfel, rata mortalităţii infantile este aproape dublă în mediul rural faţă de urban: 11,8% faţă de 6,6%. „În Dolj, cel mai sărac judeţ din ţară după Vaslui, 40% dintre decesele infantile puteau fi evitate. În mediul rural, două treimi din familiile din mediul rural îşi tratează copiii bolnavi acasă, fără medic”, a mai spus Buzducea. În plus, în jur de 70% dintre copiii nu mănâncă sănătos şi adecvat vârstei lor, consumând cârnaţi, mezeluri, prăjeli şi sucuri acidulate."
2. De pe sursa http://stirileprotv.ro/stiri/social/jumatate-din-elevii-din-mediul-rural-abandoneaza-scoala-dupa-8-clase-ce-solutie-au-autoritatile.html:
"Din cauza saraciei, jumatate dintre elevii care traiesc in mediul rural abandoneaza scoala dupa opt clase si nu mai invata nicio meserie.
In al 12-lea ceas, unele primarii au infiintat centre in care copiii stau dupa ore, isi fac temele si primesc o masa calda. Acasa, parintii nu au bani ca sa le cumpere carti si caiete. Ii trimit la munca sau, mai rau, la cersit, distrugandu-le viitorul."
3. De pe sursa http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/244458-Comunicat-de-pres-World-Vision-Romania.html:
"Bucureşti, 12 decembrie 2013 - Accesul scăzut la serviciile de sănătate şi la educaţie reprezintă cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii din mediul rural din România, conform datelor statistice prezentate astăzi de World Vision România, în cadrul conferinţei de presă 'România azi - despre copiii cei mai vulnerabili'. Evenimentul a pus în dezbatere situaţia copiilor din mediul rural din perspectiva accesului la educaţie şi la serviciile de sănătate - două dimensiuni esenţiale în bunăstarea copilului - şi a trasat principala direcţie de acţiune prin care World Vision România va interveni în 2014: dezvoltarea comunitară.
În lipsa unei protecţii sociale eficiente, mulţi dintre copiii de la sate sunt expuşi riscului de a moşteni inegalităţi şi de a acumula dezavantaje multiple, aspecte care se reflectă în mod negativ asupra viitorului lor. Conform datelor statistice, există un decalaj semnificativ între mediul urban şi cel rural - numărul de persoane aflate sub pragul săraciei fiind de 6 ori mai mare în rural faţă de urban, în condiţiile în care 47,2% din populaţia României trăieşte la ţară. Totodată, mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie şi/sau excluziune socială (52,2% în 2011), cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană."
Intr-adevar, acum nu mai poate de atata "bine" taranimea si plaiului stramosesc, la 24 de ani de la Revolutia Infractorilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu