1. S-a scris ca 75% dintre medicii spitalului judetean din Buzau au semnat deja pentru demisia in bloc, care poate avea loc in 2-3 saptamani daca revendicarile medicilor nu vor fi acceptate. Motivul este oferit de sursa http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2015-09-25/Buzau%3A+Medicii+Spitalului+Jude%C8%9Bean+amenin%C8%9Ba+cu+demisia+in+bloc+daca+nu+primesc+salarii+mai+mari:
"doctorii vor lefuri mai mari decât cele ce vor rezulta din creşterea cu 25% stabilită deja de guvernanţi, condiţii optime pentru pacienţi, alocarea a cel puţin 7 la sută din PIB pentru Sănătate şi plata corectă a orelor de gardă.".
Mi se pare corect!
De pe sursa http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20450356-circa-75-dintre-medicii-spitalului-judetean-buzau-semnat-pentru-demisia-bloc-caz-care-spitalul-inchide.htm am preluat urmatoarele declaratii ale medicilor:
"Sindicatul a analizat situatia in care ne aflam, faptul ca veniturile ne sunt insuficiente la nivelul societatii, ca fiecare medic trebuie sa mai aiba unu, doua joburi pentru a-si putea asigura traiul, faptul ca majorarile de 25 la suta anuntate de la 1 octombrie sunt insuficiente, sunt perdea de fum care ascund realitatea.";
"E o lipsa de respect pentru anii nostri de pregatire, pentru pacienti, nu se mai poate continua asa, mai jos statul nu ne poate impinge.";
"Sunt unii care incearca sa ne culpabilizeze si sa arunce repercusiunile asupra unui gest ca demisia in bloc in spatele nostru, dar noi suntem singurii care aparam interesul pacientilor. Cei care ne-au adus in aceasta stare nu suntem noi, ci sistemul de asigurari, ministerul, Guvernul, la nivel local Casa de Asigurari".
Chiar daca unii (in special mijloacele de dezinformare in masa) incearca sa culpabilizeze acesti medici, altii (simplii cetateni, inclusiv autorul acestui articol) sunt de acord cu revendicarile lor. Punctul de vedere al medicilor este corect si usor de rezolvat. Atat doar, ca banii care vor fi dati pentru medici si pentru buna functionare a muncii in spitalul judetean din Buzau nu vor mai putea fi furati de "dezvoltatorii" imobiliari centrali sau locali. De aici dilema si opozitia crancena a gestionarilor banilor statului.
2. O asociatie a elevilor cere pedepse drastice pnetru cei care strang bani pentru fondul clasei.
Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20449493-elevii-cer-pedepse-drastice-pentru-colectarea-fondului-scolii-statul-refuza-finanteze-corespunzator-educatia-cat-timp-elevii-parintii-sunt-dispusi-cotizeze.htm, elevii sustin ca:
"Statul va refuza sa finanteze corespunzator educatia, cat timp elevii si parintii sunt dispusi sa cotizeze";
"Desi Constitutia spune ca invatamantul de stat este gratuit, scolile sunt nevoite sa ceara bani de la elevi si parinti, pentru a acoperi lipsa finantarii care trebuie sa vina de la primarii.";
"Fondul scolii a devenit o practica cutumiara in randul societatii romanesti, acordarea acestuia avandu-si originile in perioada comunista si perpetuandu-se si in epoca post-decembrista, in mentalul colectiv al comunitatii intrand faptul ca acest lucru este normal.";
"Nu putem nega faptul ca radacina problemei este la unitatile administrativ-teritorie care refuza sa acorde finantare complementara pentru a asigura buna functionare a scolilor si inerent nu admit faptul ca educatia ar trebui sa fie o prioritate. Cercul vicios se continua cu scolile, cele care se eludeaza de orice raspundere, dispunand colectarea fondului scolii prin ceea ce ei numesc cotizatia (voluntara) la asociatia de parinti. Evident, in acest mod banii cheltuiti nu vor respecta legea achizitiilor publice, scoala comandand bunuri prin asociatie. Acesta cotizatie voluntara naste insa controverse, cei care refuza sa o plateasca cu toata presiunea de grup fiind sanctionati in diferite feluri".
Conform sursei http://radioconstanta.ro/2015/09/24/elevii-cer-sanctiuni-drastice-pentru-colectarea-fondului-clasei/,
"Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa cer Parlamentului şi Ministerului Educaţiei să includă în legislaţie sancţiuni, atât pentru cei care cer, cât şi pentru cei care dau bani pentru fondul clasei.
Unele şcoli cer în continuare aceşti bani părinţilor, deşi este ilegal, pentru a acoperi lipsa finanţării din partea autorităţilor.".
Foarte corecta si aceasta initiativa! Cine are chef sa dea bani in plus pentru dotarile lu' Peste din scoli (creta si bureti de aur, de exemplu), sa o faca in nume personal, fara sa oblige, sa terorizeze si sa batjocoreasca pe acei copii amarati proveniti din familii cu posibilitati materiale modeste!
3. Dupa cum s-a vazut, sanatatea si educatia acuza subfinantarea in forma continuata a acestor sisteme! Oare chiar nu sunt bani? Bineinteles ca sunt, dar se fac mari eforturi pentru a fi deturnati de la destinatiile lor firesti, in scopul de a fi furati legal! Iata dovezi concrete ale existentei banilor publici si ale deturnarii lor de la prioritatile firesti.
Un exemplu concret: crucea "condamnarii" comunismului (un proiect demagogic si dezgustator al monarhistului ex-membru PCR Sorin Ilieşiu) va fi finantata din fondul de rezerva al guvernului (sursa http://www.vice.com/ro/read/vom-avea-o-cruce-discoteca-cat-un-bloc-de-opt-etaje-in-piata-universitatii-732)! Pe asta trebuie sa arunce banii guvernul cu aprobarea parlamentului? Sau pe creta, bureti, conditii decente de munca in spitale, conditii decente pentru pacientii spitalelor, salarii decente in sanatate si in educatie?
Rapsuns corect (pentru cei care sunt sau fac pe retardatii): pe creta, bureti, conditii decente de munca in spitale, conditii decente pentru pacientii spitalelor, salarii decente in sanatate si in educatie.
Un exemplu si mai concret al cauzei reale a subfinantarii tuturor domeniilor de interes public este oferit de sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/Romania+Furata+la+bilant+In+peste+25+de+ani+s-au+furat+108+milia:
"Un an şi jumătate de investigaţii jurnalistice, anchete realizate deseori în condiţii riscante, cifre halucinante care demonstrează jaful ce a avut loc în România de la Revoluţie [Revolutia Infractorilor, n. a.] şi până în prezent. Pentru echipa de la „România furată”, un proiect marca Digi24, bilanţul este unul sumbru. 108 de miliarde de dolari. Atât s-a furat din România. Şi vorbim o sumă relativă."!!!
Pai, bai, medicilor, bai, cadrelor din invatamant! Bai, societate romaneasca! Adica noi ne resemnam si ne acceptam o soarta odioasa si sinistra si o viata mizerabila pentru ca sa aiba taraturile, gunoaiele si rahatii statului mafiot totalitar bani de furat? Noi acceptam o viata plina de lipsuri si de umilinte stiind ca astia ne-au furat cel putin 108 miliarde de dolari?
Cam cat ar trebui sa mai fure pana sa decidem ca toti acesti ticalosi trebuie terminati prin vot si prin lege? Nu avem si noi dreptul la legitima aparare dupa peste 25 de ani de jaf continuu al banilor publici, daca justitia e mana in mana cu toti infractorii si in special cu marii corupti? Este rezonabil sa credem ca ticalosilor care au furat peste 108 miliarde de dolari in perioada postdecembrista le pasa de problemele din sanatate si din educatie sau de problemele societatii romanesti?
Am vazut ca parlamentarii se plang cu toata ipocrizia si nesimtirea ca nu le ajunge salariul actual, de circa 4.500 de lei, la care se adauga alte drepturi.
Si atunci cum putea trai un medic rezident in 2012 cu 934 de lei + bonuri de masa (sursa: http://www.realitatea.net/salariul-halucinant-al-unui-medic-rezident-in-romania_1060256.html)?
Cum poate trai un salariat roman cu salariul actual lunar net minim pe economie, de 777 lei? Daca un parlamentar nu poate trai cu 4.500 de lei lunar, cum poate trai un salariat cu 777 lei lunar?!?
Cele 108 miliarde de dolari furate in cei peste 25 de ani de postdecembrism infractional sunt explicatia salarizarii mizerabile din Romania si a tuturor celorlalte probleme ale societatii romanesti (din sanatate, educatie, lipsa asfaltului, apei, canalizarii si electricitatii in comune, lipsa autostrazilor si asa mai departe).
Nu ar fi la fel de rezonabil sa cerem, pe langa salarii mai mari si conditii mai bune de munca si de viata, reintroducerea pedepsei cu moartea si executarea tuturor ticalosilor responsabili de jaful postdecembrist?
Cat timp o sa ne mai uitam in gura ticalosilor de la putere? Cat timp vom mai accepta minciuna ca nu sunt bani (decat de furat)? Cat timp vom mai accepta ca societatea romaneasca sa fie condusa de infractori de cea mai joasa speta?
Daca societatea romaneasca este una majoritar infractionala, atunci cu certitudine prezenta infractorilor la putere va fi vesnica.
Daca societatea romaneasca este una in care oamenii onesti sau cei care doresc sa traiasca intr-o societate bazata pe cinste, dreptate si demnitate sunt majoritari, atunci aceasta parte a societatii trebuie sa se organizeze, sa-si defineasca problemele de rezolvat si solutiile, sa-si impuna prin vot democratic lideri la putere si sa distruga ticalosia din Romania.
Iar ne vom intreba la viitoarele alegeri care e raul cel mai mic? Orice grupare politica actuala este mult prea toxica pentru romani si pentru Romania!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu