Iata cateva stiri din ultima vreme care ilustreaza coruptia generalizata
1. Coruptie la Consiliul Judetean Vaslui, la Centrul de Afaceri subordonat acestuia si la primariile din Barlad si Husi.
Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/perchezitii-dna-la-sediul-cj-vaslui-presedintele-consiliului-dar-si-primarii-din-barlad-si-husi-vizati-de-ancheta.html,
"Peste 60 de perchezitii au fost facute in Bucuresti si cinci judete din tara, cele mai multe la Vaslui. Aici, anchetatorii au in vizor Consiliul Judetean, Centrul de Afaceri, dar si mai multe primarii din zona.
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul Teritorial Iasi fac cercetari in doua cauze penale privind infractiuni de coruptie cu bani europeni. Acestea ar fi fost comise in ultimii patru ani.
Surse judiciare spun ca persoanele vizate sunt suspectate de luare de mita, abuz in serviciu si fals in legatura cu accesarea fondurilor, cheltuite pentru lucrari de aductiune de apa si drumuri.
Vizat de ancheta ar fi presedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, si Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Barlad, dar si primarul din Husi, Ioan Ciupilan.".
2. Coruptie la "salvatoarea de vieti".
Conform sursei http://adevarul.ro/locale/calarasi/viitorii-pensionari-mana-doctoritei-spagare-prinsa-flagrant-lua-mita-femeia-avizeaza-continuare-dosare-caz-boala-1_55eed6eef5eaafab2c634073/index.html,
"Viitorii pensionari, la mâna doctoriţei şpăgare. Prinsă în flagrant când lua mită, femeia avizează în continuare dosare pe caz de boală"!
"Până la pronunţarea unei decizii definitive a instanţei, femeia este asistată în timpul serviciului de un angajat al Casei de Pensii şi nu mai are voie să colaboreze cu aceleaşi persoane ale Comisiei de Expertiză cu care a lucrat înainte de a prinsă când lua şpagă.";
"Dr. Mariana Soare şi Julieta Stan, asistentă la acelaşi cabinet, sunt anchetate pentru luare de mită în formă continuată. Ele au fost suprinse când primeau foloase necuvenite de o armată de oameni ai legii: poliţişti anticorupţie şi procurori, care au beneficiat de sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.
Anchetatorii spun că cele două cadre medicale, în mod repetat, în perioada iunie - august 2015, au primit cu titlu de mită diverse sume de bani (cuprinse între 50 lei şi 300 lei) şi bunuri de la pacienţi în vederea avizării dosarelor de pensionare pe caz de boală.".
3. Coruptie la ANAF
Conform sursei http://www.replicaonline.ro/dna-constanta-a-retinut-un-inspector-anaf-pentru-luare-de-mita-238003/,
"Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a fost reţinut, pe 3 septembrie anul curent, de către procurorii DNA. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită. Din ordonanţa întocmită de procurori, la data de 10 iulie 2015, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă.
De asemenea, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăţi comerciale suma de 3.000 euro. La data de 3 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.".
4. Coruptie la alti "salvatori de vieti".
Conform sursei http://www.ziartop.ro/subiectul-zilei/82419-perchezitii-la-psihiatri-acuzati-ca-au-luat-mita-pentru-pensionare,
"Ieri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au descins la Centrul Judeţean de Sănătate Mintală [Pitesti]. Poliţiştii au percheziţionat cabinetele medicale ale unor medicii psihiatrii care sunt cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune. „Sunt doi medici şi patru asistente. Cercetările noastre sunt începute în aprilie, acest an.“, a declarat comisar Sarmizia Fetcu, şef birou presă DGA. Pe numele lor Valerian Azamfirei şi Eli Morman lucrau alături de alţi 4 asistenţi. Medicii procedau la internarea fictivă a persoanelor interesate cărora le eliberau documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, beneficiarii nu sufereau de afecţiunile respective. Pentru aceste lucruri se cereau şi sume de bani. În dosar sunt implicate sute de persoane. „Sumele pe care le percepeau acestea erau în jur de 500 de lei pentru fiecare document pe care îl eliberau.În momentul acesta, vorbim despre peste 300 de persoane implicate, nu 600. Se va vedea care este numărul exact al persoanelor implicate.“, a completat Sarmizia Fetcu, şef birou presă DGA.".
5. Corupator prins in flagrant
Conform sursei http://stirisociale.ro/prins-in-flagrant-cand-dadea-1000-de-euro-unui-politist,
"Un bărbat de 26 de ani a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce dădea 1000 de euro mită. Acesta intenţiona să-l convingă pe un poliţist de la investigarea criminalităţii economice din Mureş să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, mai exact să nu extindă cercetările faţă de acesta.".
6. Coruptie la Directia Antifrauda
Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/directorul-directiei-antifrauda-nicolae-romeo-florin-suspendat-din-functie-dupa-ce-a-primit-mita-5-000-de-euro-124101.html,
"Directorul Direcției Antifraudă, Nicolae Romeo Florin, a fost suspendat din funcție după ce DNA au început urmărirea penală pe numele său.";
"”NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .
Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, se arată în comunicatul DNA.
Florin Nicolae, fost șef al Autorității Naționale a Vămilor, a fost numit în august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-înființatei Direcții Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanțelor.".
Daca am inteles eu bine, pentru 5.000 de euro (maxim 23.000 de lei) statul roman a fost prejudiciat cu 11.937.020 lei! Nu-i nimic, sa ajunga urmatorii hoti la putere si sa impuna noi masuri de austeritate (de exemplu: TVA 99%), ca nu cumva sa intre Romania in incapacitate de plata.
7. Fosti ministri ai educatiei urmariti penal pentru fapte de coruptie.
Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ecaterina-andronescu-si-alexandru-athanasiu-urmariti-penal-pentru-coruptie.html,
"Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale pe numele fostilor ministri ai Educatiei, potrivit Agerpres.".
La fel ca in cazurile Udrea, Bica, Horia Georgescu si altii, nu stiu cat de serioasa este aceasta urmarire penala care pare desfasurata sub egida "circ anticoruptie pentru mase". Cei doi au fost deja acuzati in marele dosar "Microsoft", alaturi de multe alte persoane, dar pana acum nimic concret. In plus, cei doi contesta cu inversunare acuzatiile. Faptele cica ar ar fi fost produse acum 9 ani. Plus inca 5-10 ani pana sa ajunga justitia la o concluzie, daca o mai exista justitie pana atunci...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu