1. Chiar in aceste momente are loc un imens circ mediatic in jurul mortii stupide a unui politist de la Politia Rutiera.
Un politist a murit dupa ce a intrat cu tot cu motocicleta intr-o groapa sapata de lucratorii de la reteaua de gaze pe strada Stirbei Voda.
La stiri, ca de obicei, au aparut o gramada de declaratii contradictorii: era semnalizata lucrarea - nu era semnalizata lucrarea; politistul insotea o coloana oficiala - politistul nu insotea o coloana oficiala; politistul avea dreptul sa se urce pe motocicleta - politistul nu avea dreptul sa se urce pe motocicleta.
Indiferent de raspunsurile la aceste dileme (create artificial de mijloacele de dezinformare in masa?) ramane faptul ca acest politist este singurul care a reusit "performanta" sa intre in acea groapa cu tot cu motocicleta!
Dupa stiinta mea (si nu numai), strada Stirbei Voda este o artera importanta, de obicei foarte circulata. Lucrarea din asfalt prevazuta cu groapa imensa (din moment ce politistul a intrat cu totul in ea) era acolo pentru toata lumea, nu doar pentru angajatii de la Politia Rutiera, indiferent daca era semnalizata sau nu (dupa parerea mea era semnalizata, ba chiar imprejmuita cu gard!). Cu toate acestea, simplii cetateni, spre deosebire de raposatul politist, au fost suficienti de atenti in trafic si nu au cazut in acea "capcana".
Ma intreb cat de orb sau de neatent poti sa fii ca sa nu vezi o groapa in fata, lunga de minim 2 metri! Numai defunctul ar putea sa ne lamureasca. Cu toate acestea, politistul a fost avansat in grad post-mortem! Pentru ce merite? Ca si-a pierdut viata prosteste si a distrus si "jucaria" pe care i-a pus-o statul la dispozitie, pe banii contribuabililor?
Chestia asta seamana foarte mult cu cetatenii care s-au dus sa-i aduca un ultim omagiu (?!) avocatei care si-a omorat copilul inainte sa-si ia zilele!
Mie mi se pare un abuz in serviciu aceasta avansare in grad post-mortem a unuia care a murit in urma propriei neglijente. Am vazut ca se discuta la televizor de "accident de munca". Nu ar trebui sa se stabileasca din vina cui s-a intamplat accidentul?
Am vazut ca tatal politistului decedat lucreaza tot la Politia Rutiera. De curiozitate, daca niste lucrari pe drumurile publice nu sunt semnalizate corespunzator, nu ar fi de competenta Politiei Rutiere sa intervina?
De cand era groapa respectiva facuta in asfalt? De o zi? De o luna? Asta e viata, se stie ca la noi strazile se asfalteaza pentru a fi apoi redistruse! Si chiar nu era semnalizata? Sau nu era suficient de semnalizata pentru "omul legii"?
Nu ar strica sa se faca o reconstituire, sa inteleaga si simplii cetateni (impreuna cu "gurile rele") cum este posibil ca, dintre toti participantii la trafic, numai politistul sa reuseasca sa cada in acea groapa vizibila, probabil, chiar si din avion.
Daca murea un simplu cetatean se facea tot atat tam-tam la televiziuni? Era avansat in functie post-mortem la locul de munca civil simplul cetatean? Sau se spunea ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum si ca nu avea atentie distributiva?
Muncitorii care mor dupa ce cad pe ei santurile la care nu se fac sprijiniri corespunzatoare au fost avansati post-mortem in functia civila la locul de munca? Au fost facuti muncitori-sefi? In mod sigur nu!
Am senzatia ca in unele televiziuni ajung multi pilosi si agenti acoperiti, asa ca in acele televiziuni politia trebuie pupata undeva "din oficiu", indiferent de realitatile care inspira nesiguranta si neincredere. Care sunt realitatile actuale din politie, vom vedea in continuare.
2. Exact azi, 21.Octombrie.2015, aflam ca 12 politisti faceau parte din Mafia Carbunelui!
Concret, conform sursei http://impactingorj.com/eveniment/12-politisti-trimisi-judecata-dosarul-mafia-carbunelui.html,
"Potrivit unui comunicat al Parchetului, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv poliţiştii Gheorghe Milodin, Ştefan Găman, Nicolae Milodin, Constantin Manolache, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi tăinuire. Sub control judiciar au fost trimişi în judecată agenţii de poliţie Florin Glajde, Nicolae Marinel Staicu, Daniel Ungureanu, Gheorghiţă Vîlceanu, Sevastian Udrea, Florin Gabriel Vlăduţu, Marin Paul Gheară şi Dan Ciuciuc.
Procurorii susţin că, în perioada 2014 – septembrie 2015, agenţii de poliţie trimişi în judecată patrulau pe ruta Motru – Rovinari – Turceni – Ţânţăreni, judeţul Gorj, şi protejau persoanele care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe.".
Oare ce s-ar fi intamplat daca un simplu cetatean ar fi semnalat politistitilor corupti sustrageri de carbune de la CEO? "Oamenii legii", parte a Mafie Carbunelui, si-ar fi facut datoria? Fata de cine? Fata de stat sau fata de Mafia Carbunelui?
Sursa descrie modul de operare al politistilor corupti, dar pentru acest articol relevant este faptul ca:
"CEO s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.747.000 lei, reprezentând prejudiciul cauzat societăţii prin sustragerea unei cantităţi de aproximativ 50.000 tone cărbune sortat."!
Oau! Asta da "performanta" a "oamenilor legii"! In tiruri (autotrenuri) de 20 de tone ce inseamna?
50.000 de tone de carbune impartit la 20 de tone per tir = 2.500 de tiruri!!!
Bravo "oamenilor legii"! "Siguranta si incredere"!
3. Tot azi, 21.Octombrie.2015, aflam de un scandal sexual in care este implicat un sef de post, tot in Gorj.
Conform sursei locale http://www.pandurul.ro/Eveniment/2015-10-21/Scandal+sexual+cu+seful+Politiei+din+Urdari,
"Alexandra Podărelu este mama a doi copii şi stă în concubinaj, fără acte, cu Bebe Tauru, rudă cu fostul viceprimar din Urdari care are acelaşi nume şi prenume. Femeia este cea care li s-a plâns anchetatorilor de faptul că trebuie să îi satisfacă poftele lui Pasăre pentru a fi scoasă basma curată din problemele penale pe care le are şi care au fost generate de nişte furturi de lemne şi cărbune, furturi care sunt „la modă” în zona respectivă."!
In consecinta,
"Agentul a fost reţinut 24 de ore, fără să mai fie dus apoi la instanţa de judecată pentru a fi emis un eventual mandat de arestare preventivă pe numele său. El e acuzat de favorizarea făptuitorului, de fals intelectual, uz de fals şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, o acuzaţie formulată în Noul Cod Penal, Pasăre fiind, probabil, primul gorjean acuzat de aşa ceva după intrarea în vigoare a noii legislaţii penale în iarna anului trecut. "!
Se pare ca seful de post obtinuse toate satisfactiile materiale posibile si acum se afla in cautarea satisfactiilor sexuale. Probabil ca tot mai putina lume este preocupata de satisfactiile spirituale, care sunt cam excluse din sistemul de valori postdecembrist al carui slogan pare sa fie "Banii si femeile".
4. Fostul adjunct al Politiei Capitalei, arestat acum cateva zile pentru fapte de coruptie, si-a recunoscut faptele ieri, 20.Octombrie.2015, conform sursei http://www.ziuanews.ro/revista-presei/fostul-adjunct-al-poli-iei-capitalei-i-a-recunoscut-faptele-in-instan-a-322495.
Altfel spus, "în perioada 14 iulie – 6 august 2015, Ababei a primit în mod direct de la doi oameni de afacer suma de 13.000 de euro. Banii au fost livrați în două tranșe, 3.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. Totodată, acesta a mai luat mită și în produse alimentare"!
5. Alt politist corupt, de la Sectia 26, a fost prins in flagrant si arestat la o zi dupa arestarea adjunctului Politiei Capitalei.
Conform sursei http://www.jurnalistii.ro/actualitate/un-alt-ofiter-de-politie-din-capitala-retinut-pentru-mita/,
"Inspectorul Daniel Marian Popa a fost prins în flagrant în timp ce primea 36.500 de euro în biroul unui dezvoltator imobiliar – denunțător în cauză – pe care îl șantajase pentru a obține un imobil.
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie-octombrie 2015, polițistul a constrâns un dezvoltator imobiliar să îi remită, fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcție în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcție, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro.
Inspectorul Daniel Marian Popa l-a amenințat pe omul de afaceri că, în caz contrar, fie va face demersuri la instituțiile statului pentru împiedicarea finalizării construcției, fie se va asigura că dezvoltatorul nu va putea vinde imobilele.".
Ma intreb la ce angajati ai institutiilor statului ar fi facut demersuri politistul corupt (pentru a avea o imagine mai exacta a modului de functionare a "mediului de afaceri").
Interesante mai sunt situatiile in care se afla "oamenii legii"...
Oare cine sunt mai periculosi social: infractorii "cinstiti" sau politistii corupti? Oare nu are Gabriel Oprea pregatit, in numele "interesului national", un proiect de lege care sa prevada pedepse mult mai aspre pentru politistii corupti? Se pare ca nu...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Precizari legate de politistul mort pe strada Stirbei Voda:
RăspundețiȘtergere1. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-politist-a-cazut-cu-motocicleta-intr-o-groapa-din-centrul-capitalei-agentul-este-in-stop-cardio-respirator.html:
"Cu toate ca lucrarea era semnalizata, cei care au asistat la nefericitul eveniment spun ca politistul nu a vazut gardul si l-a lovit din plin."!
2. Conform sursei http://www.bzi.ro/politist-mort-in-capitala-dupa-ce-a-cazut-cu-motocicleta-intr-o-groapa-522890,
"Accidentul a avut loc in zona Casei Radio, pe bulevardul Stirbei Voda, unde politistul a cazut cu motocicleta intr-o groapa care era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil, a declarat seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca.".
3. Conform sursei http://adevarul.ro/news/eveniment/politist-cazut-intr-o-groapa-centru-agentul-circulatie-stop-cardio-respirator-1_56266e15f5eaafab2cdba253/index.html#gallery_currentImage,
"Semnalizată cu indicatoare specifice, groapa avea dimensiuni mari, astfel încât motocicleta a intrat aproape în totalitate."!