Postul de televiziune Digi24 face o munca de foarte buna calitate cu anchetele jurnalistice din seria intitulata sugestiv "Romania furata", punand in evidenta ticalosia autoritatilor postdecembriste care s-au autoimproprietarit cu avutia nationala si care s-au imbogatit fara rusine de pe urma acesteia, distrugand firme si locuri de munca si saracind constant populatia.
Indiscutabil, spre deosebire de demagogia postdecembrista pe tema autostrazilor fictive sau demolabile, comunsimul a avut realizari evidente in privinta programelor pentru tineret.
S-a infiintat o agentie turistica pentru tineret si s-a realizat un patrimoniu turistic imens pentru tineri in toata tara. Ceea ce nu se poate spune ca ar mai fi fost realizat de cate actualii "investitori" ai "democratiei".
Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/romania+furata+BTT,
"BTT, înfiinţat în 1968, printr-un decret semnat de Ilie Verdeţ, era agenţia de turism a Uniunii Tineretului Comunist. Tinerii erau trimişi la munte şi la mare, cu autocare şi cu trenul, cazaţi şi hrăniţi în hotelurile, vilele şi cabanele BTT.".
Conform aceleiasi surse, patrimoniul BTT era urmatorul:
"Costineşti devine Staţiune a Tineretului în anii 70 şi cu ajutorul lui Nicu Ceauşescu. În timp record, sunt construite peste o sută de clădiri, pe 370.000 de metri pătraţi de teren. Hoteluri, vile, bungalouri, căsuţe de vacanţă, restaurante, discoteci, terase şi 83 de apartamente pentru angajaţi.";
"La Pârâul Rece erau zece vile, trei hoteluri, o discotecă, o cabană şi o pârtie de schi, toate întinse pe 86.000 de metri patraţi.
Complexul de la Câmpulung Moldovenesc avea două hoteluri, două restaurante, discotecă, chioşc, terasă şi anexe, întinse pe 45.000 de metri patraţi.
La Izvorul Mureşului, BTT era proprietar pe nouă vile, bază sportivă cu teren de fotbal şi de baschet plus o gospodărie anexă. În total 70.000 de metri pătraţi de clădiri.
Complexul Roşu avea vile, casuţe, discotecă şi restaurant.
În Bucureşti, BTT avea patru baze sportive şi de agrement. Cea din Tei Toboc se întindea pe 112.000 de metri pătraţi, cea din Pantelimon, pe 84.000 de metri pătraţi. Baza din Străuleşti avea 90.000 de metri pătraţi, iar cea din Băneasa - aproape 80.000.
Toate patru erau aşezate pe malul câte unui lac, aveau debarcader, chioşc, restaurant, bufet şi vestiar pentru sportivi.
În Bucegi, Sibiu, Târgu- Jiu, Brăila, Geoagiu-Băi şi Miercurea Ciuc, BTT-ul era proprietarul câte unui hotel.
BTT mai avea şi câte un sediu de agenţie, în centrul fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ."!
Toate aceste realizari ale comunismului, la fel ca altele, trebuiau distruse de puterea postdecembrista, pentru ca mascaricii incravatati ai actualei puteri sa poata sa declare ca Ceausescu era un "dictator" si ca trebuie condamnat comunismul. In acelasi timp, populatia trebuia saracita, sclavizata, abrutizata si manipulata cu ajutorul lipsei crancene a locurilor de munca.
Chiar din anul 1990 s-a trecut la distrugerea BTT, ceea ce dovedeste ca Revolutia Infractorilor a fost o lovitura de stat care a beneficiat de suportul inconstient al maselor de naivi si s-a desfasurat dupa un plan bine pus la punct, avand scopuri antiromanesti precise dupa caderea vechiului regim.
In 1990 BTT a devenit societatea comerciala Compania Autonomă de Turism pentru Tineret, in 1992 a devenit SC Biroul de Tranzacţii şi Turism SA.
Conform sursei citate, "În societate intră, printre alţii, ca acţionari minoritari, soţia premierului de atunci, Theodor Stolojan, Elena Stolojan, şi omul de afaceri Viorel Păunescu.".
Ciudat cum unii devin peste noapte sefi de patrimonii care nu le-au apartinut si au acces la beneficii facile fara munca, in timp ce acelora care chiar muncesc li se spune constant ca "nu sunt bani"!
In 1993, SC Biroul de Tranzacţii şi Turism SA infiinteaza o companie marioneta, BTT Perla Costineştiului SA, careia i se cedeaza o parte din patrimoniu ("Printre clădirile cedate sunt bufetul Radiovacanţa şi alte două de pe plaja din Costineşti, barul Amiral, patiseria Orizont, şapte căsuţe de piatră, trei vile Albatros, două săli de jocuri mecanice, clădirea discotecii Ring, o terasă, un centru de răcoritoare, o cantină şi o clădire Grup Şcolar.") si prin intermediul careia incepe sa vanda active.
Inca din 1994, un raport al "Curţii de Conturi arată că, înainte de a pune în patrimoniul Perlei Costineştiului cele 22 de clădiri, conducerea BTT le-ar fi ieftinit din pix. Pentru stabilirea valorii de transfer, preţurile trecute în acte ar fi fost de aproape 10 ori mai mici decât cele reale."!!!
DE MAI BINE DE 20 DE ANI SE STIE CA O PARTE DIN PATRIMONIUL TURISTIC DESTINAT TINERETULUI PE VREMEA COMUNISMULUI A FOST IEFTINIT IN ACTE DE CIRCA 10 ORI MAI MULT DECAT IN REALITATE!!!
DE MAI BINE DE 20 DE ANI SE STIE CA O PARTE DIN PATRIMONIUL TURISTIC DESTINAT TINERETULUI PE VREMEA COMUNISMULUI A FOST IEFTINIT IN ACTE DE CIRCA 10 ORI MAI MULT DECAT IN REALITATE!!!
DE MAI BINE DE 20 DE ANI SE STIE CA O PARTE DIN PATRIMONIUL TURISTIC DESTINAT TINERETULUI PE VREMEA COMUNISMULUI A FOST IEFTINIT IN ACTE DE CIRCA 10 ORI MAI MULT DECAT IN REALITATE!!!
Ce mai este de adaugat citind si recitind aceasta situatie? Falimentarea deliberata a fostului BTT este evidenta.
In anii urmatori au aparut tot felul de "investitori" cu firme si firmulite care s-au asociat in participatiune, oferindu-li-se dreptul de a cumpara primii activele daca fostul BTT va avea chef sa le vanda. Sigur ca acest chef nu a intarziat sa apara.
Astfel incat "În 2001, BTT-ul nu mai avea în administrare nicio clădire în Costineşti."!!!
Pentru aceasta situatie s-a gasit un singur vinovat: "În 2001, Liviu Valentin Vâclea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BTT din 1999, este arestat preventiv.";
"„Inculpatul şi-a îndeplinit cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu, încheind contracte de asociere în participaţiune fără aprobarea AGA, instigând la falsificarea hotărârilor acestui organ prin atestarea unor fapte nereale şi folosind înscrisurile falsificate". (Sursa: Rechizitoriul nr. 285/P/2000 din data de 15.01.2002 întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie)".
De unde rezulta ca firmele sunt conduse de "imparati" cu puteri discretionare, care pot falimenta firmele pe care le conduc dupa bunul plac al grupurilor de interese.
Pentru faptele extrem de grave, Liviu Vâclea a fost condamnat definitiv si cu generozitate la doar 6 ani de inchisoare. Asa e legea!
Sursa prezinta in continuare mecanismele prin care fostul BTT s-a autodistrus si autofalimentat, imbogatind tot felul de "investitori" care au preluat pe mai nimic patrimoniul BTT.
Ce poate face simplul cetatean afland de jaful de la BTT? Mai nimic, este doar martorul neputincios al unei ticalosii imense, puse la cale in primul rand de statul mafiot totalitar postdecembrist, a carui politica antinationala a urmarit sa lase impresia ca vechiul regim nu a facut nimic bun si ca economia vechiului regim era "un morman de fiare vechi" (enunt facut de Petre Romana in 1990!).
Cu mare placere as merge la vot ca sa aduc la putere niste oameni de bine, dar, dupa cum se vede, Romania este plina de oameni de rau, asa ca lucrurile nu se vor schimba prea curand.
In final, sursa anchetei jurnalistice incheie cu formula clasic ridicola si total neinspirata "Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!"...
Cat de nesanatos ar trebui sa fie cineva ca sa ii placa sa afle ca Romania e furata? Articolul este corect din punct de vedere jurnalistic, dar placut in niciun caz.
Cat despre crucea condamnarii comunismului, ceruta de o nulitate monarhista de teapa lui Sorin Iliesiu, probabil ca ar trebui sa arate in felul urmator:
A)
B)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
În 1992, Compania Autonomă de Turism pentru Tineret îşi schimbă din nou numele, în SC Biroul de Tranzacţii şi Turism SA. În societate intră, printre alţii, ca acţionari minoritari, soţia premierului de atunci, Theodor Stolojan, Elena Stolojan, şi omul de afaceri Viorel Păunescu.
RăspundețiȘtergereCe functii au detinut in 1989 Stolojan si V Paunescu ??..