Se reconfirma, a cata oara, faptul ca "sistemul medical" romanesc este un simplu lagar al mortii. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Un+copil+a+murit+dupa+ce+medicii+i-au+refuzat+internarea,
"Un copil a murit, după ce medicii i-au refuzat internarea"!
Conform surselor, moartea copilului a avut loc in urmatoarele circumstante:
1. Copilul s-a plans de dureri foarte puternice la o ureche si avea febra.
2. Mama si copilul au ajuns la spitalul din Moinesti cu ambulanta. Copilul a fost diagnosticat cu otita, i s-a prescris un tratament si a fost trimis acasa.
3. Copilul a facut febra 40°C si nu se mai putea tine pe picioare.
4. Mama a chemat din nou o ambulanta si a ajuns din nou cu copilul la spitalul din Moinesti.
5. La spital alt medic a reconfirmat diagnosticul de otita, a prescris alt tratament si a refuzat in continuare internarea copilului.
6. Mama, foarte ingrijorata de starea copilului, l-a chestionat pe doctor cu privire la un deznodamant nefericit. Medicul a asigurat-o ca nu se va intampla nimic rau si si-a batut joc de femeie, reprosandu-i ca vrea doar sa se plimbe cu ambulanta.
7. Copilul a murit.
8. Se fac "anchete".
Este oare acest copil o victima a ticalosiei din "sistemul medical" romanesc, care se ocupa cu orice, numai de pacienti nu? Asa se pare. Sa vedem in continuare ce "imagine" avea spitalul pentru neavizati si ce performante avea spitalul in realitate.
Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Spitalul+din+Moinesti+Oameni+de+exceptie+copil+mort+din+neglijen,
"An de an, mulţi doctori, profesori universitari şi conferenţiari, participă, la un "eveniment ştiinţific de prestigiu": Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti."!
Acest eveniment este sponsorizat de companii farmaceutice, care asigura pe cheltuiala lor prezenta a numeroase cadre medicale, taxa de participare fiind intre 200 si 250 de lei.
Evenimentul este in acelasi timp politizat, multi bugetari cu functie fiind prezenti aici: preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, viceprimarul Bacăului, Radu Ababei, primarul municipiului Moinesti, Viorel Ilie, prof. dr. Mircea Beuran, conf. dr. Vasile Cepoi (preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor!!!). La evenimentul din anul 2015, organizatorii mizau pe participarea lui Raed Arafat (secretar de stat), prof. dr. Vasile Astărăstoaie (fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi), şi dr. Gheorghe Borcean (preşedintele Colegiului Medicilor din România). In 2014 a fost prezent prof. dr. Adrian Streinu-Cercel (managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals).
Conf. dr. Vasile Cepoi (preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor) afirma la eveniment ca:
"Echipa de medici de la Spitalul din Moineşti este un model pentru orice alt spital din ţară, indiferent de mărimea sa"!
Conform propriului site, spitalul din Moinesti condus de dr. Adrian Cotîrleţ (manager) şi dr. Maria Purcărin (director medical) are "oameni de excepţie".
Sa vedem, citand in continuare aceeasi sursa (http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Spitalul+din+Moinesti+Oameni+de+exceptie+copil+mort+din+neglijen), care este modelul propus la Moinesti pentru orice alt spital din Romania:
"În ciuda reputaţiei cu care se mândreşte Spitalul din Moineşti, cazul copilului decedat după ce a fost diagnosticat greşit şi trimis acasă nu este primul caz de neglijenţă imputat medicilor din respectiva unitate. În anul 2005, la scurt timp după ce a preluat conducerea Spitalului Moineşti, chirurgul Adrian Cotîrleţ a făcut obiectul unei scrisori deschise adresate Colegiului Medicilor din România de către rudele a patru foşti pacienţi. Doi dintre ei decedaseră în condiţii considerate suspecte, unuia i-a fost amputat piciorul după ce anterior fusese operat de Adrian Cotîrleţ, iar altul a trecut printr-o nouă intervenţie chirurgicală după ce suportase deja una sub bisturiul lui Cotîrleţ.
* Martie 2004. Un bărbat suferă un accident casnic şi se răneşte grav la un picior. Dus de urgenţă la Spitalul Moineşti, acesta este preluat de medicul de gardă, chirurgul Adrian Cotîrleţ, şi operat. La externare, acuză familia, omul leşină în liftul spitalului. Ca urmare, este internat din nou, primeşte la insistenţele rudelor, sânge pentru transfuzie, iar după o săptămână este externat. După alte două zile, petrecute acasă, omul se simte iarăşi rău, este din nou adus la spital, de data aceasta cu piciorul recent operat foarte umflat şi vânăt. Doctorul Cotîrleţ îl mai operează o dată, dar în final se decide amputarea piciorului. Familia susţine că lanţul dramatic de evenimente ar avea la bază neglijenţa medicilor de la Spitalul Moineşti.
* Septembrie 2004. O femeie de 35 de ani moare la scurtă vreme după ce este operată de chirurgul Adrian Cotîrleţ. În scrisoarea deschisă trimisă Colegiului Medicilor din România, familia acuză modul în care medicii au procedat, susţinând totodată că au fost minţiţi cu privire la ora decesului.
* Octombrie 2004. Un tânăr de 27 de ani ajunge la Spitalul Moineşti cu o rană la cap, în urma unui accident auto. Bărbatul e operat de chirurgul Adrian Cotîrleţ, iar după opt zile este lăsat să plece acasă. La numai 48 de ore după externare, însă, pe fondul înrăutăţirii stării de sănătate, tânărul ajunge la Bacău. Este operat din nou, iar neurochirugul care face intervenţia găseşte în plagă aşchii şi vopsea de maşină.
* Februarie 2005. Un angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău moare după ce este operat de managerul Spitalului Moineşti. Avea 38 de ani şi probleme la vezica biliară şi se internase în luna precedentă. Potrivit familiei, în ziua decesului, 21 februarie 2005, soţia bărbatului solicită spitalului rezultatul necropsiei, însă este refuzată de şeful unităţii, doctorul Adrian Cotîrleţ.
În anul 2014, Adrian Cotîrleţ, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, a fost găsit în conflict de interese penal. La vremea respectivă, numele lui Cotîrleţ figura pe o listă ce cuprindea 29 de actuali şi foşti directori de spitale găsiţi de Agenţia Naţională de Integritate în incompatibilitate sau conflict de interese. Managerul Adrian Cotîrleţ era acuzat că a încheiat şi derulat contracte privind subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin cu firma în care soţia sa deţine funcţia de asociat unic/administrator. Doctorul a contestat procesul verbal al ANI, dar instanţa a dat dreptate Agenţiei."!!!
Deci asa arata "sanatatea" in Romania: un proces continuu de selectie naturala, in care cei care au zile merg mai departe.
Inchei cu comentariile unor romani publicate pe sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Un+copil+a+murit+dupa+ce+medicii+i-au+refuzat+internarea, in urma citirii stirii cu copilul mort dupa ce a fost "tratat" la "spitalul" "model" din Moinesti.
"Armand Niculescu ·
Director Tehnic la Media Division
Cum ***** la febra 40C să trimiți un copil acasă cu otită? Nu trebuie să fii medic specialist ca să-și dai seama că e vorba de o infecție gravă. Dacă ăsta nu e malpraxis, nimic nu e.
Monica Vidrasan ·
București
Nu i a băgat bani probabil în buzunar!Să vedem ce măsuri se iau !!!
Oprea Bogdan ·
Lucrează la Registrul Auto Roman
Ce malpraxis, omor din culpa direct...
Mc Chris
Tarati-l in instanta si luatii si chilotii de pe doctor.
Carmen Dutca ·
Universitatea de stiinte economice bucuresti
Ceva tipic romanesc ,,
Geanina Si Florentin Chiras
Am patit si in Italia...,m-a trimis acasa cu febra copilului la 40 si un sirop,dupa cateva zile l a internat cu bronho pneumonie,de a stat o saptamana in perfuzie...Cand e incompetenta..
Emi Lian Roberto
Geanina Si Florentin Chiras ... ce mi-e Italia, ce mi-e România... aluat asemănător.
Geanina Si Florentin Chiras
Emi Lian Roberto conditiile nu sunt la fel intr adevar,dar pt.mine a contat ca era sa mi moara copilul...
Deejay Florian
Pentru asta platim toti CAS sa isi bata joc de noi mai rau ca pe vremea lui impuscatu acu daca ai bani traiesti daca nu mori (e greu de inteles?)
Daniela Zamfor ·
LICEUL DE CHIMIE BRAILA
Am impresia ca medicii de la noi din tara nu isi mai fac datoria de medic degeaba au studiat daca ei nu vad ca un copil cu febra asa de mare il trimit acasa.Eu una i-as baga la intuneric pe toata viata cum facea Ceausescu nu merita sa mai stea prin spitale.
Andronic Elenaandroni ·
Piatra Neamț
spuneti dv ce merita acesti criminali numiti ...MEDICI ?......CU EXCEPTIA UNORA .......FARA BANI, TE ASTEAPTA MOARTEA SIGURA
Aliza Lily
Și în Italia au fost destul de multe cazuri de meningita .nu ar trebui luate masuri de precauție? Iar în legătură cu incompetenta acelui doctor ce masuri vor fi luate?poate ne mai dați de știre. .
Dragos Duncia ·
Londra
nu are treaba spaga la medic aici ci spaga din invatamant fiindca medicii aia oricat de nemernici ar fi nu trimit un pacient acasa si mai ales un copil daca macar suspecteaza ceva grav pe motiv ca nu au primit ceva de la parinti. Medicii aia sunt pur si simplu nepregatiti si au ajuns sa profeseze in urma spagilor date sa treaca examenele. Acu sa nu mearga parintii cu capetele lor in sacosa la prima sectie de politie si sa se predea...?
Iulian Calina
Cand citesc asemenea stire...Imi tot bine sa ma duc cat mai departe de Romania. Practic, copilașul a murit cu zile.".
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pentru o mai buna intelegere a "sistemului de sanatate", a se vedea si Afacerea "Medicamentul"; sursa:
RăspundețiȘtergerehttp://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Afacerea+Medicamentul.+Drumul+banilor/Afacerea+Medicamentul+Drumul+banilor+2+Cum+acopera+neregulile+Ag