joi, 12 ianuarie 2017

Trotuare in Bucuresti dupa a doua ninsoare

Dupa a doua ninsoare multe trotuare din Bucuresti au fost ale nimanui. In sectorul 5, in care locuiesc, primaria a lasat impresia ca nu s-a ocupat deloc de trotuare. Exista unele trotuare largi, cum ar fi o zona de pe strada Sebastian, unde nu s-a intervenit absolut deloc, desi, putea trece chiar si buldozerul pe acolo.

In alte parti, proprietarii s-au straduit sa dea zapada din fata imobilelor lor, "motivati" probabil de dorinta de a nu plati in mod inutil amenzi.

Interesanta discriminarea legala prin care primaria are dreptul sa amendeze cetatenii care nu indeparteaza zapada din fata locuintelor proprietate personala, in timp ce simplii cetateni nu au dreptul legal sa amendeze "edilii" sau alte autoritati care nu se achita de obligatiile pe care le au pe tema deszapezirii.

Normal ar fi ca si simplii cetateni sa puna niste afise pe zona lor cu "Drum inchis circulatiei publice", la fel cum procedeaza Politia pe A2 sau pe o gramada de drumuri nationale. Si cu asta, simplii cetateni s-ar spala pe maini, la fel ca autoritatile indiferente la problemele pe care au obligatia sa le rezolve.
In cele doua imagini de mai jos se vad doua trotuare late de pe strada Sebastian de care ar trebui sa se ocupe Primaria Sector 5 si unde nu s-a intervenit absolut deloc. Cinci minute i-ar fi trebuit unui utilaj ca sa deszapezeasca zona. Dupa cum se vede, aceste trotuare sunt neatinse de pietoni, La fel ca alti cetateni, am mers si eu direct pe carosabil, ignorand aceste trotuare. N-are decat sa inoate Dănuț Florea, primarul Sectorului 5, in zapada de care ar trebui sa se ocupe.
In imaginea de mai jos se vede zapada prin care circula pietonii in zona Pietei Unirii.
in imaginea de mai jos se poate admira un trotuar "virgin" pe Bulevardul Unirii.
In imaginea de mai jos se vede ca pe trotuarul de langa Dambovita nu se poate circula.

Unele trotuare au fost deszapezite de proprietari.


Probabil ca este o regula ca trotuarele de langa Dambovita sa nu se deszapezeasca.

Statia de tramvai "Sebastian" de pe Calea 13 Septembrie nu a fost deszapezita nici prima data, nici a doua oara.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu