marți, 24 ianuarie 2017

Furtul masiv si la vedere de bani publici din Romania este remarcat cu usurinta chiar si in Bulgaria

O tema de cercetare facila pentru insitutiile de forta ale Romaniei (in caz ca Ministerul Public si Ministerul Justitie nu se uita vesnic in alta parte) a fost pusa in evidenta in... Bulgaria.

Conform surselor, de exemplu, http://www.agerpres.ro/externe/2017/01/22/premierul-borisov-sustine-ca-in-bulgaria-un-kilometru-de-autostrada-costa-de-cateva-ori-mai-putin-decat-in-romania-20-17-52; http://www.ziare.com/europa/bulgaria/premierul-bulgar-la-noi-un-kilometru-de-autostrada-costa-de-cateva-ori-mai-putin-decat-in-romania-1451061, http://www.capital.ro/premierul-bulgar-confirma-in-bulgaria-costul-unei-autostrazi-es.html, Boiko Borisov, premierul demisionar bulgar, a declarat ca in Bulgaria costul unui kilometru de autostrada este de cateva ori mai mic decat in Romania, desi conditiile de lucru sunt similare (adica solul, materialele si salarizarea mizerabila sunt similare). La fel, metroul de la Sofia costa mai putin decat in Romania. In plus, bulgarii chiar au autostrazi.

Sunt niste constatari fara drept de apel. Desigur, o astfel de situatie odioasa si sinistra nu este in masura sa plimbe pe la Guvern si pe la sediile PSD + ALDE pe "multinationalistii" "liberi", "tineri" si "frumosi", care sunt vesnic pusi pe proteste pe frig, dupa lasarea intunericului si in zile libere, adica atunci cand nu poate exista dialog, ci doar hăhăială.

La noi nimeni nu-si bate capul cu prevenirea furtului masiv de bani publici. Mai important este sa se fure mai intai din rasputeri, dupa care sa incercam sa prevenim gratieri si amnistii la gramada folosind circul stradal si mediatic.

Stiind in ce tara traim, nu este mare lucru de comentat. Parafrazandu-l pe Victor Ponta, am putea spune ca escrocii nostri cu putere in pix fura de departe mult mai bine decat ai lor. Dar, pentru o informare corecta, in conditiile in care preturile per unitatea de infrastructura din Bulgaria sunt de cateva ori mai mici decat in Romania, este imposibil de crezut ca ai lor sunt escroci si fura.

Se aude PSD + ALDE, DNA, SRI, DIICOT si altii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu